Смяна тампона на двигателя Г2 1.6 EZ - как и какъв?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
PeshoVW
Автомобил: VW Golf II
Двигател: EZ
Контакти:

Re: Смяна тампона на двигателя Г2 1.6 EZ - как и какъв?

Мнениеот PeshoVW » Сря 20 фев 2013 19:28

Значи колеги ходих и снимах подробно, че да ме разберете, защото не мога да го обясня точно къде е и какъв е този тампон.
Ето снимките. :arrow

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
driver
Автомобил: diesel
Двигател:

Мнениеот driver » Сря 20 фев 2013 21:20

Този тампон е пълен с гел.

Потребителски аватар
PeshoVW
Контакти:

Мнениеот PeshoVW » Чет 21 фев 2013 19:57

Добър вечер момчета. Тампона се смени днес преди обед, малко зор беше, че милиметри не му достигаха за да излезе, но го излъгахме и го изкарахме, новия заспа на мястото си.
Ето го стария, много е лек явно целия е изтекъл...
Някой може ли да ми каже или даде линк да видя колко струва този тампон от VW номера е 191 199 402
Изображение

Ето го тук направо отлепен...

Изображение

Обаче след смяната звука не спря, продължи. Оказа се, че не е от него, но пък и без тва му е било време за смяна...
Проблема със звуците и стърженето идвало от предел десен лагер на главината, явно някакси необяснимо за мен се е развил и то доста, а шума ми се чуваше, че е от ляво и всеки незапознат щеше да каже, че идва от лявата страна, но се оказа, че е от дясно... Разбра се, че е от лагера защото издава тези звуци само когато е в обороти, а по инерция се чува яко... но като се завие на дясно и спира. Та затегна се гайката на лагера и всичко се оправи. Колко просто решение е имал моя проблем, но благодарение на него пък се реши друг проблем, който така или иначе в най скоро време щеше да се наложи да се прави, а именно смяната на този тампон. :Mr Green Fun

Потребителски аватар
x15
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот x15 » Пет 22 фев 2013 4:51

Как точно се сменя този тампон?

Потребителски аватар
PeshoVW
Контакти:

Мнениеот PeshoVW » Пет 22 фев 2013 14:05

Не ме бива много в обясненията, но ще се пробвам.
Значи ще ти трябва канал и крик. Нагласяш си и подпираш хубаво колата над канала. След това се развива горния болт който фиксира тампона, на няколко от горните снимки се вижда, той е с ключ 17. След това с маслен крик ( не мисля, че ще стане с този от колата) трябва си маслен. Та с него повдигаш скоростната кутия от него край и той целия двигател се надига. След което се развиват тези два болта отстрани на тампона, които го фиксират в този ботуш в който влиза самия тампон. Там е ключ 13. И вече тампона е свободен и може да излезе. Издърпваш го на горе, но не става само с издърпване, защото така не му достигат няколко милиметра за да излезе. Иска да се завърти на една страна в посока към калника, това е по гадното, иска определен ъгъл за да излезе. Иначе смяната не е трудна, само изкарването може да те затрудни, както казах защото се изисква определен ъгъл. Естествено ние не го знаехме и ни затрудни в началото. Но след като разбрахме, излезе лесно. Общо взето смяната е елементарна, също като при предния тампон. Дано съм ти помогнал и най-вече да съм успял да ти го обясня така, че да ме разбереш.
Но си мисля, че изпускам нещо... ще допълня, че сега не се сещам :rolleyes .

Потребителски аватар
x15
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот x15 » Пет 22 фев 2013 17:21

:beer Супер, благодаря!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”