Как да прекъсна тока на акумулатора и алтернатора с ключ-мас
- time1987
- Автомобил:
- Двигател:
Как да прекъсна тока на акумулатора и алтернатора с ключ-мас
така имам ключ маса от Уаз...
хванал съм я вътре в купето, и от нея клема до акумулатора /минус-а/, така спирам тока , но алтернатора си продължава да работи и не гаси колата...
та въпроса ми е освен минуса на акумулатора друго кое.. предполагам бобината ?
колата е КР с Карбуратори !
хванал съм я вътре в купето, и от нея клема до акумулатора /минус-а/, така спирам тока , но алтернатора си продължава да работи и не гаси колата...
та въпроса ми е освен минуса на акумулатора друго кое.. предполагам бобината ?
колата е КР с Карбуратори !
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Как да прекъсна тока на акумулатора и алтернатора с ключ
По принцип при съвременни автомобили с ключ маса се прекъсва плюса. При по-старите минуса.
Относно твоя въпрос - трябва да измислиш някакъв изолатор между ключ масата и купето, иначе ще ти затваря веригата.
Относно твоя въпрос - трябва да измислиш някакъв изолатор между ключ масата и купето, иначе ще ти затваря веригата.
-
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AKL 2000
Като работи колата, махни минусовата клема и виж дали ще продължи да работи, ако спре ключ-масата е прецакана.
- time1987
- Автомобил:
- Двигател:
и да сложа тоя изолатор, той алтернатора няма да прекъсне !... ?
- time1987
- Автомобил:
- Двигател:
тя не е прецакана защото спира тока на бензиновата помпа и прочие, колата не загасва защото алтернатора продължава да произвежда ток.. като се извади клемата тя си работи колата..това показва че алтернатора работи :) мен ме интересува как самата ключ маса да прекъсне и тока на алтернатора ?
каде се свързва... мисля че съм на грешен път и че триябва да прекъсна плюса на колата и на динамото с ключ масата... някой "жичкаджия" компетентен да обясни няма ли :)
каде се свързва... мисля че съм на грешен път и че триябва да прекъсна плюса на колата и на динамото с ключ масата... някой "жичкаджия" компетентен да обясни няма ли :)
- time1987
- Автомобил:
- Двигател:
целта е не да работи докато има бензин колата в карбувете... а да спре тока на цялата кола и да загаси двигателя веднага, демек бобината да спре да дава ток.. а именно динамото да спре да и праща ток...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Значи предназначението на една ключ-маса е да прекъсне веригата на ел.инсталация в един автомобил, когато е спрял и с изгасен двигател. Целта е да се пести консумация на енергия (нЕкъде казват ток).
Твоята цел е друга, т.е. трябва да си намериш инструмент или способ, който да изпълни дадената цел.
Щото иначе аз мога да попитам - мога ли ако смачкам едно гаечно ключе 12 да развия болт за ключе 10?
Твоята цел е друга, т.е. трябва да си намериш инструмент или способ, който да изпълни дадената цел.
Щото иначе аз мога да попитам - мога ли ако смачкам едно гаечно ключе 12 да развия болт за ключе 10?
- time1987
- Автомобил:
- Двигател:
не мисля че е необходимо да ми обясняваш кое как се нарича ... остави това.. ключ - маса спира ТОКА на колата в покой, но при състезателен автомобил е необходимо не само да спира ТОКА но и да накара двигателя да угасне, има си такива ключ-маси които се продават но са пари които не искам да давам, имам това което съм написал и знам коли които са с такава ключ - маса, демек тя върши работа и не виждам смисал да вземам други / излишни пари / и питам тук дали някой може да и каже как да си го направя Аз за да го науча и да го кажа на друг,втори и трети а не да си платя на Токаджия и да не разбера как става... а относно ключето от 10 на 12 ще стане но от 12 на 10 трудна рабУУта ! най трудното в тоя живот е да влезеш там от кЪдето си излязЪл !!!
- Presli82
- Автомобил: Volkswagen Passat b2
- Двигател: diesel
- Контакти:
Колега, ако идеята ти е да гасиш колата само с този ключ маса , така както си го намислил няма да стане.Акумулатора и динамото са два токоизточника свързани в паралел.Ако откачиш единия , другия продължава да захранва. А да слагаш две ключ маси не става ли малко сложничко? 

- time1987
- Автомобил:
- Двигател:
определено е сложно, с една има начин да стане
ам кой ли ще ни обясни :)

- Presli82
- Автомобил: Volkswagen Passat b2
- Двигател: diesel
- Контакти:
Ако искаш само да гасиш с този ключ ,варианта е да прекъсваш главния плюсов захранващ кабел от акумулатора до таблото(да не отива ток до никъде). Тогава ключ
масата трябва да се изолира от корпуса на колата ,както беше казал колега по нагоре.
масата трябва да се изолира от корпуса на колата ,както беше казал колега по нагоре.
-
- Автомобил: Mk2 golf
- Двигател:
Не може ли да направиш бутон off с реле,прекъсващо масата на бобината?
-
- Автомобил: VW Golf II 1.8 GT
- Двигател:
dreammaker написа:Не може ли да направиш бутон off с реле,прекъсващо масата на бобината?
Моя гоУф цвай е така

-
- Автомобил:
- Двигател:
Еми хубаво г-н професор, няма да ти обяснявам. Като много знаеш оправяй се
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
То самото име си го казва-ключ-маса,прекъсва масата.Особено пък от УаЗка да слагаш на плюсов кабел....не така.Понятието е грешно в случая,трябва нещо силово.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”