Как възприемате отменянето на казармата?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции

Мнението Ви относно отменянето на казармата.

Да,трябва да я отменят...губене на време е!
136
65%
Всеки уважаващ себе си Българин трябва да я премине!
73
35%

Общо гласове: 209
Потребителски аватар
Huizel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Как възприемате отменянето на казармата?

Мнениеот Huizel » Чет 23 ное 2006 1:51

Интересно ще ми е да науча Вашето мнение.Аз лично се уволних преди месец и половина на 4ти октомври.

p.s. btw по желание се набутах и не съжалявам,че съм служил на Републиката колкото и тъпо да звучи :patriot

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Чет 23 ное 2006 2:07

Не знам какво представлява сега службата,но едва ли може да те научи на патриотизъм-това чувство е различно при всеки и не зависи от ходене в казарма!Дълг към държавата-данъците не ти ли стигат!За 6 месеца не може да се стане войник та да си ефикасен в случай на нужда/лично мое мнение/Дълг към родината го разбирам като да си останеш тук и да пробиваш въпреки трудностите,да имаш деца и старата притча-да посадиш дърво и построиш къща :patriot

Потребителски аватар
Huizel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Huizel » Чет 23 ное 2006 2:47

веселин написа:Не знам какво представлява сега службата,но едва ли може да те научи на патриотизъм-това чувство е различно при всеки и не зависи от ходене в казарма!Дълг към държавата-данъците не ти ли стигат!За 6 месеца не може да се стане войник та да си ефикасен в случай на нужда/лично мое мнение/Дълг към родината го разбирам като да си останеш тук и да пробиваш въпреки трудностите,да имаш деца и старата притча-да посадиш дърво и построиш къща :patriot

Не съм казал,че службата учи на патриотизъм!Патриотизма всеки от Нас си го има в малка или голяма степен.Дълг към държавата Ние нямаме,Държавата има дълг към Нас.затова,че сме я създали/колкото и да сме сгрешили/! За 6/9 месеца по време на война/не дай Боже/ ще си много по ефикасен ако си изслужил службата,а не през това време да си садил дърва и да си строил къщи.

p.s. извинявам се предварително ако съм обидил някой :oops:

Потребителски аватар
Ото Кац
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ото Кац » Чет 23 ное 2006 8:18

Гласувах за отмяна на военната служба по една единствена причина:

Системата за наборна служба не работи и не е адекватна! ако искаме модерна и ефикасна армия, то тя трябва да се професионализира...

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Чет 23 ное 2006 10:06

Въпреки, че съм бил в казарма, гласувах за отменянето на службата. Това е пълно безумие и губене на време. Аз немога да разглобя вече един автомат, камо ли да го сглобя. Единственото което помня от службата ми е, че АК-то беше 7.62 mhihi Другото некаде е избегало...

Потребителски аватар
bobo7
форумно КГБ
Автомобил:
Двигател: AGN
Контакти:

Мнениеот bobo7 » Чет 23 ное 2006 10:09

според мен , казармата служи за доизграждане на характера, дисциплина, но в сегашния си вид е загуба на време, ако някой ден стане по компактна от към условия, обучения.....т.х мога да отделя от времето си един месец. Но уви съм уволнен :P

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Чет 23 ное 2006 10:17

И аз се уволних пролетта :Пената
В интерес на истината даже не съм и ходил - обаче си имам военна книжка и всичко ми е точно.
Да загуба на време е. То всичко много хубаво, амам как на 25 години да си със висше образование, 10 години трудов стаж и да си се ориентирал горедолу професионално за да мислиш за семейство и как да си намериш жилище. Това са ми притесненията.
Иначе е хубаво да с емине от там, но като слушам някой приятели за условията там и какви глупости ги карат да правят, и като слушам дядо ми как е ходил на ски бягане с автомат и ми става смешно как се стрелят по 2 патрона за 9 месеца. Оня ден ходих на стрелбището на Г.М. Димитров и там избумках към 50 партона, обясниха ми за различните оръжия, тва онова, останах доволен. А един френд дето беше преди две години в казармата каза че не стрелял толкова за целия си престой там.:)

Потребителски аватар
alien1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот alien1 » Чет 23 ное 2006 10:22

Аз съм твърдо за казармата. Там човек вижда що за стока е като трябва да се оправя сам. От доста жени съм чувал, че има видима коренна разлика между отслужилите и неотслужилите мъже.
Служих 1 година след гимназията и не смятам че съм си изгубил времето там. Загуба на време може би е единствено ако вече си вишист със сериозна работа и жена и деца, които разчитат на теб.
Ама да си на 18г и да на те се ходи щото няма да можеш да си виждаш аверчетата и да си бръмчиш по дискотеките, и мама няма да ти пере дрешките си е чисто престъпление.

Потребителски аватар
Ото Кац
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ото Кац » Чет 23 ное 2006 10:25

alien1 написа:...От доста жени съм чувал, че има видима коренна разлика между отслужилите и неотслужилите мъже....

Това е несериозно, колега!

Мама и Татко трябва да те възпитат и да станеш отговорен и самостоятелен човек!
Не казармата...

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот landwarrior » Чет 23 ное 2006 10:25

Ото Кац написа:
alien1 написа:...От доста жени съм чувал, че има видима коренна разлика между отслужилите и неотслужилите мъже....

Това е несериозно, колега!

Мама и Татко трябва да те възпитат и да станеш отговорен и самостоятелен човек!
Не казармата...
ти не си ходил нали ?

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Чет 23 ное 2006 10:27

alien1 написа:Аз съм твърдо за казармата. Там човек вижда що за стока е като трябва да се оправя сам. От доста жени съм чувал, че има видима коренна разлика между отслужилите и неотслужилите мъже.
Служих 1 година след гимназията и не смятам че съм си изгубил времето там. Загуба на време може би е единствено ако вече си вишист със сериозна работа и жена и деца, които разчитат на теб.
Ама да си на 18г и да на те се ходи щото няма да можеш да си виждаш аверчетата и да си бръмчиш по дискотеките, и мама няма да ти пере дрешките си е чисто престъпление.

разликата е коренна, преди казармата псуваш на всеки 3 изречения веднж, а след казармата на всеки 3 псувни казваш изречение...

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Чет 23 ное 2006 10:28

против съм! уволних се преди 12 години и не съм останал с впечатлението че нещо от след казармата е коренно променено в мене в сравнение с преди. само дето бях ограбен от време прекарано с мои най близки хора които за съжаление малко след уволнението ми си отидоха от тоя свят... и мизерията и всичко накуп... бях в такива условия че беше като на война (въпреки че ако ви кажа къде съм служил ще се смеете-но ако ви поразправям за какво иде реч-ще спре да ви е смешно...)
мамините синчета се правят не от самосебе си а от мама и тати. за това мама и тати да си ги оправят а не някъв малоумен шапкар да си избива комплекса за малоценност в обществото криейки се зад това че в момента "оформял характери" оформя ми :censored: !

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Чет 23 ное 2006 10:29

Казармата в БГ в последните 16 години е тотално безмислено губене на времето на хората и парите на данъкопладците.
А за това, че някой дето е бил п...а по душа преди да влезе , а после видители станал мъж - глупости на търкалета , станал е само е...а п...а

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Чет 23 ное 2006 10:31

Ох то и разните там пионерски лагери и така нататъка са много полезни също. даже мисля че са още по полезни от казармата. Не съм ходил по такива, признавам си, обаче ми се струва че дали ще те научат да садиш домати или да разглабяш оръжие е съизмеримо. И двете може никога да не ти потрябват в живота. Като приликата между ябълката и крушата дето викат военните.
В училищата, професионалните, няма вече практика, нищо няма, един път ги водят децата на гражданска защита и това е.
Ходех на лагери на морето, беше прекрасно, пак бяхме 30 човека на 1 кенеф, амам беше забавно.
Ако искате може да ви кажа едно място дето мое да си искарате на по спартански условия отколкото в казармата няколко месеца и ще получите и някои лев:)

Потребителски аватар
Ото Кац
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ото Кац » Чет 23 ное 2006 10:32

landwarrior написа:ти не си ходил нали ?

Ходил съм, друже, ходил съм.... и то не за някви пикливи 3 месеца, а за "сериозния" период от 21.09.1988 до 30.08.1990. Който както и да го смяташ са две години без 20 дни..

Така че имам преки и продължителни наблюдения.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”