TDI p.d.116 проблем с паленето

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
malkia_s
Автомобил:
Двигател:

Re: TDI p.d.116 проблем с паленето

Мнениеот malkia_s » Сря 20 фев 2013 20:12

Няма смисъл да гледаш.
Щом ти светка лампата, значи достига ток до свещите.
При мен след като се беше прекъснал кабела (управляващата верига не работеше на релето), въобще нямаше ток до свещите и палех без подгрев при -15 с много яко въртене.

Ето я и темета, дето съм описал почти всички възможни причини за неработеш подгрев:
viewtopic.php?f=24&t=178173

marinov vw
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот marinov vw » Сря 20 фев 2013 23:04

malkia_s написа:Няма смисъл да гледаш.
Щом ти светка лампата, значи достига ток до свещите.
При мен след като се беше прекъснал кабела (управляващата верига не работеше на релето), въобще нямаше ток до свещите и палех без подгрев при -15 с много яко въртене.

Ето я и темета, дето съм описал почти всички възможни причини за неработеш подгрев:
viewtopic.php?f=24&t=178173

колега наистина много интересна тема,сблъскал си се с твоя проблем и си го направил по-добре от майстор браво :th_up но отново на моя въпрос възможно ли е след като ми работи подгряването температурния датчик да не е в изправност и това да е проблем в паленето,яко блъскане ще е моя проблем :banghead

Потребителски аватар
Evil_Master
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Evil_Master » Чет 21 фев 2013 0:15

За всеки случай си виж стартера. Тея коли си искат 250-те оборота за палене. Имах подобрен проблем на ауди а4 AVF 131 коне. Супер майстора ми разпиля мотора да сменя О-пръстени и ко ли не. Неговия електричар диагностицира ко прай и нищо не откри и най накрая зел че не белязал пуловете на повдигачите се разлопаха и те. та проблема се оказа тъпя стартер, за който аз има казах ама....акъл море, патки пасе. Дано и при теб е той че поне евтино излиза и няма толкоз шамандури да ти ровят колата. Това е най тъпото ама почни от него.

marinov vw
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот marinov vw » Чет 21 фев 2013 11:35

Evil_Master написа:За всеки случай си виж стартера. Тея коли си искат 250-те оборота за палене. Имах подобрен проблем на ауди а4 AVF 131 коне. Супер майстора ми разпиля мотора да сменя О-пръстени и ко ли не. Неговия електричар диагностицира ко прай и нищо не откри и най накрая зел че не белязал пуловете на повдигачите се разлопаха и те. та проблема се оказа тъпя стартер, за който аз има казах ама....акъл море, патки пасе. Дано и при теб е той че поне евтино излиза и няма толкоз шамандури да ти ровят колата. Това е най тъпото ама почни от него.

колега повярвай ми първо от там се захванах и наистина стартера ми имаше да върти достатъчно,направих го аз сложих го и наистина имаше разлика,но тава сякаш ми беше единия проблем и пак не ще да пали като трябва има и нещо о ще го търся.

rostislav1998
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rostislav1998 » Чет 21 фев 2013 14:20

Уточни кога не пали колата.Колко въртиш на стартер.Абсолютно всеки път ли е така.Ако може да споделиш какво си предприел за справяне,ще е плюс за всички.

marinov vw
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот marinov vw » Чет 21 фев 2013 15:30

marinov vw написа:
Evil_Master написа:За всеки случай си виж стартера. Тея коли си искат 250-те оборота за палене. Имах подобрен проблем на ауди а4 AVF 131 коне. Супер майстора ми разпиля мотора да сменя О-пръстени и ко ли не. Неговия електричар диагностицира ко прай и нищо не откри и най накрая зел че не белязал пуловете на повдигачите се разлопаха и те. та проблема се оказа тъпя стартер, за който аз има казах ама....акъл море, патки пасе. Дано и при теб е той че поне евтино излиза и няма толкоз шамандури да ти ровят колата. Това е най тъпото ама почни от него.

колега повярвай ми първо от там се захванах и наистина стартера ми въртеше слабо първо си мислех че е акумулатора,но реших да сложа по як акумулатор направо 95 ампера и сега викам че ще го скъсам от въртене :mhihi ама за съжаление резултата не беше хубав,въртеше пак слабо това значи че е стартера,и свалям го да нося на майстор,нося го аз и познайте какво ми вика майстора че всичко си е било наред,и му викам да бе,той нищо му нямало викам добре,но реших да го занеса на друк майстор,отвори го той и ми вика че бил наред след като го разглоби после ми вика че ако наистина върти слабо значи заминала бобината за втулките,направи го той ремонта ми излезе малко солено на нямах друг избор,взех да го слагам след монтажа вече ще го паля,по време на въртенето найстина имаше резултат въртеше се доста добре,но тава сякаш ми беше единия проблем и пак не ще да пали на студено като трябва има и нещо о ще го търся.

hq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hq » Нед 24 фев 2013 15:44

Вчера извадих сондата от резервоара, за мое най-голямо учудване установих, че разполагам с помпав резервоара въпреки че според всички светила в тази област не би трябвало. И така тази помпа про подаване на контакт не върти, пробвах я с незвисим източник на ток работи си помпата. След това разглобих таблото с релетата за да видя кое от реллетата я задейства, намерих го и устнових че то се задейства само когато колата е запалена, а не веднага когато дам контакт веднъв само се задейства само на контакт и това беше. Се га предстои да разбера дали причината е в релето или това което го управлява и дали е нормално да върти само когато колата е запаленал. Оставил съм всичко разглобено и продълвавам напред. Това е за сега.

marinov vw
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот marinov vw » Нед 24 фев 2013 19:39

hq написа:Вчера извадих сондата от резервоара, за мое най-голямо учудване установих, че разполагам с помпав резервоара въпреки че според всички светила в тази област не би трябвало. И така тази помпа про подаване на контакт не върти, пробвах я с незвисим източник на ток работи си помпата. След това разглобих таблото с релетата за да видя кое от реллетата я задейства, намерих го и устнових че то се задейства само когато колата е запалена, а не веднага когато дам контакт веднъв само се задейства само на контакт и това беше. Се га предстои да разбера дали причината е в релето или това което го управлява и дали е нормално да върти само когато колата е запаленал. Оставил съм всичко разглобено и продълвавам напред. Това е за сега.

колега какъв е твоя мотор,същия като моят ли е или друг,и колко кабела излизат от сондата ?
защото ми казват че ако има помпа в резервоара трябвало да са четери кабела, а аз имам само два кабела и не знам дали има помпа в резервоара.

hq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hq » Нед 24 фев 2013 19:48

Двигателя е същия, а Borata e 4x4, кабелите са 4.

marinov vw
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот marinov vw » Нед 24 фев 2013 20:03

hq написа:Двигателя е същия, а Borata e 4x4, кабелите са 4.

аха значи ти наистина имаш помпа в резервоара щом имаш 4-ри кабела на изхода от резервоара,но колега интересно е че при мен има само два кабела и което значи че нямам помпа в резервоара,не знам защо е така,а двамата имаме един и същ двигател много е интересно не мислиш ли, и колега успех дано да я оправиш :th_up

hq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hq » Пон 25 фев 2013 10:14

Е сега тук е момента някой да помогне и да каже тази помпа кога трябва да върти и кога не. На ел. диаграмата гледам, че котвата минава през някакъв контакт на лампичката за налягането на маслото, дали там не е проблема. Е ако никой не помогне продължавам сам :biggrin :biggrin , няма да е за първи път!!!

dmode101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dmode101 » Пон 25 фев 2013 11:24

hq написа:Е сега тук е момента някой да помогне и да каже тази помпа кога трябва да върти и кога не. На ел. диаграмата гледам, че котвата минава през някакъв контакт на лампичката за налягането на маслото, дали там не е проблема. Е ако никой не помогне продължавам сам :biggrin :biggrin , няма да е за първи път!!!
При подаване на контакт помпата заработва за 2-3 секунди и след това изключва. Това е направено с цел при катастрофа и изгасване на двигателя, но ключа останал на контакт, да спре изпомпването на гориво, и оттам подхранване на евентуален огън. Затова минава през реле за време. При стартиран двигател съответно работи постоянно.

hq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hq » Пон 25 фев 2013 17:48

Е при мен не се включва и за тези няколко секунди, само веднъж зацепи за малко и това беше, както и да е сега съм оставил всичко разтворено и натискам котвата на релето на ръка да видя няколко сутрини подред как ще е с паленето и ако има ефект продължавам нататък. Благодаря за отговора. Няколко специалиста ме посъветваха с жица + директно през предпазителче, ама това не ми се вижда много SAFETY, като се има в предвид казаното по-горе. Все пак деца возя!!!

dmode101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dmode101 » Пон 25 фев 2013 20:09

hq написа:Няколко специалиста ме посъветваха с жица + директно през предпазителче
При мен в момента е вързано така, но помпата не е фабрична, а допълнително я слагах. А защо просто не си купиш друго реле?

hq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hq » Пон 25 фев 2013 21:06

Не е от релето, пробвах с друго, съшото е.

Върни се в “Дизелови агрегати”