Проблем с EDS-a голф 3 вр6 натиска сам спирачките

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
pepstroi
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с EDS-a голф 3 вр6 натиска сам спирачките

Мнениеот pepstroi » Вто 26 фев 2013 8:38

същото каквото ако ти се обърнат гумичките на спирачната помпа що за тъп въпрос ?
znainainai написа:Добре любителю на късното екстремно спиране а кво правим ако се пръсне маркуч?
Само на този въпрос ми отговори.

същото каквото ако ти се обърнат гумичките на спирачната помпа що за тъп въпрос ?
Какво ще ми помогне абс-а като помпата пропадне
Какво ще ми помогне абс-а като педала на спирачката се счупи на тея новите пластмасовите съм го ял 1 пич реши да спре на жълто и като натиснах спирачката на буса понеже е пластмасов педала и се счупи с какво ще ми помогне абс-а ?
Като получиш инфаркт в колата или заспиш с какво ще ти помогне абс-а ?
Каквото ти е писано това е гармял ми е маркуч но явно не ми беше писано да се удара защото точно си парзалях колата по 1 улица отивам докрая обращам бавно после я засилвам и пак я парзаляма и така 3-4 пъти и на 5ото при отиването да обърна гръмна маркуча нито е било екстремно нито нищо за мой куъсмет точно тогава се кара бавно и всичко свърши благополучно
Казах ти на цариградско точно заради едно такова екстремно спиране на един индивид пред мене заради хитрия абс на опела за малко да свърпи интересно срещата
Като заключение - ти си един неграмотен младеж, който си мисли, че държи Господ за шлифера. Пожелавам ти никога да не попаднеш на някой, който екстремно да ти счупи главата, след като си спрял в него/колата му/детето му ... заради тази "глупава" система АБС! А може би ще успееш да му обясниш, че не си виновен ти, а "глупавата" система?

А бе човече не гледа ли клипа който съм посочил колко доказателства трее още да ти покажа че кола без абс с Кадърен шофиор спира 10 пъти по добре от кола с абс с некоя паника вътре на която сиг за да разбере какво става и трябват 2 секунди докато натисне спирачките
Предоставил съм ти факти които показват по добрия спирачен път ако имаш някакви съмнения идва в надежда давам ти опела слагам му бушона на абс и тестваме твоя спирачен път и после моя без абс със сиг съм карал доста повече коли от тебе за да си направа това заключение за абс-а
Пак те питам какво ми помогна абс-а на леда да не би колата да зави, поне това да беше направила не да спре, да завие нали се води системя която допринася за маневреността на автомобила при екстремни ситуации с 20 км не можа да се с прави с завой
на ралитата така като ги гледаш да не би да карат с абс ? нали се сещаш че ако беше по бързо спирането с абс и там щяха да си го ползват
Най добрия вариант е за спиране е да си на скорост и тогава се натиска спирачката просто варианта да ти завлечат гумите е доста нистожен

pepstroi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pepstroi » Вто 26 фев 2013 8:46

Иначе по темата изкл другата букса и в началото като тествах на 1ва и 2ра въртеше гуми и буксуваше даже разбрах че наистина е било възможно със 60 на 2ра да се опитва да пробуксува защото си буксуваше
НО точно след 2 мин пак се появи този звук на свирещи накладки и колата пак почна да си свири на 1ва и на 2ра и не буксува това не е реално вече с изкл букса просто не мога да си обясня тази кола какво я кара да натиска спирачка
ще изчакам да падне снега и тогава ще съм сигурен какво става със без букса със без комп

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Вто 26 фев 2013 9:38

Много си си повярвал. Дано да разбереш колко наивно разсъждаваш по лесния начин и без неприятности за околните!
И да - със сигурност не съм карал толкова коли като теб. :mhihi

Потребителски аватар
Namesata
Автомобил: VW PASSAT USA
Двигател: KR 16V 9A

Мнениеот Namesata » Вто 26 фев 2013 9:53

аz също съм zа кола беz АБС няма по шит система zа спиране от нея на прав участсък,в zавои помага но само до там.Едната е чисто ново пежо с АБС zа 6 месеца 2 пъти щях да иzкъртя седалката от натискане.Пасата ми е с дискове от Г60 и натегнат кантар отдzад няма такова спиране.

Потребителски аватар
feniksgod
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: AGU 1999

Мнениеот feniksgod » Вто 26 фев 2013 11:42

ABS система сами го казахте помага за маневреност при спиране. ABS спира по-добре при дъжд,чакъл, киша...... и така нататък.
Към автора, виж сега пределно е ясно, че при равен път сух асфалт и без ABS колата спира по-добре, НО и да има колата ABS ако знаеш как да боравиш с него пак ще спре по-същият начин. Не знам как мислиш, че такава система е безмислена, защот онедай си боже да имаш аварийно спиране при висока скорост без ABS си пътник, ABS поне ще ти даде някаква "надежда" така да се каже, че да успееш да спреш и да си контролираш колата при това спиране.

pepstroi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pepstroi » Вто 26 фев 2013 13:22

добре ето намесата също ви го е казал, колко примера искате още ?
Давам ви още 2 примера: пак въпросната тройка абф със абс скорост 180 гуми 16ки 205/45/16 чисто нови дунлоп , пътят беше сух, топъл летен ден, лек завой и по нанадолно тогава наистина си бях повярвал, че съм безсмъртен все пак с спортно окачване и нови гуми(гуми за 700 лв все пак) колата трябва да е супер стабилна докато не реших че трябваше да спра за 100-150 метра и като натиснах спирачките нямаше време абс-а да регира аз вече ги бях пуснал като видех че колата тръгна да се поднася към мантинелата... всичко е до усет над автомобила
2ри пример: Скорост около 80 км обстановка на пътя 1ви дъжд всичко мазно.Ситуация: аз съм 1ва лента до мене вляво друг в 2ра лента пред мене паркирани коли,нямаше разстояние за изпреварване за това на спирачките колата заковават 4те колела и почва да пързаля и бавно намаля остават 2 метра до паркираните коли ,когато сам намалил до толкова до колкото да се шмугна вляво пускам спирачките и си минавам в лявата лента на някакви см от колите,е тогава ако имаше някакъв абс и беше сработил работата на 100 % щеше да е с много щети
Лично имам една 2ка на която ми стъпи 1000 лв да мине на 5х100 с дискове от 4ка отпреде, всичко навсякъде беше феродо е тази кола спираше уникално ,имах пак 2ка с 4бутални апарати хиспек с накладки ебц и двойно вентилирани дискове тя спираше по зле от 2ката с феродото но пък и 10 пъти да спра от 180 няма прегряване...
На въпросната 2ка с феродо компонентите и минах 30 000 км преди да я спра да я карам как па за 30 000 км отзаде без кантар зимата я карах на витоша не успях 1 път да се удара ? с тази кола съм имал 1 завъртане и 2ри опит за завъртане и то без да натискам спирачките както я карам така си се завъртя от нищото първия път да завъртя се колата, но 2рия път само както я усетих,върнах 3та и веднага изправи
Ето човека се е постарал заради хейтърите на 3д го е направил с истинска кола
Да с постоянно блокирани гуми спирачния път е по дълъг но какво става ако не накараш гумите да блокират разстоянието е по късо и то с каква скорост, а с 2 пъти по голяма скорост ,става 2 път по голямо скъсено спирачната дистанция

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Вто 26 фев 2013 18:02

Човек ти имаш проблем и той не е системата ABS а главата ти която се опитваш да счупиш. Прави се на интересен някъде на друго място и карай като хората че със твоите контролирани спирания да не убиеш някого. Пожелавам ти контролирано да спреш в на някой безврат багажника и онзи контролирано да ти натика голфа там дет слънце не грее. Та дано тогава ти дойде акъла ако караш като нормален човек даже няма да разбереш че имаш ABS.

pepstroi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pepstroi » Вто 26 фев 2013 19:09

ще помоля ХОРА КОИТО нямат опит и база за сравнение да не коментират защото има много хора които ще потвърдат моите впечатления, а това че вие сте некви сектанти и сте се качили на коли с абс и за вас това е Господ-а който държи колата на пътя и ви спасява в всички ситуации е ваш проблем като сте толкова хитри дайте да събереме няколко коли и да ги пробваме със и без абс и да се разбере веднъж за винаги :) като толкова ви е страх да не се завъртите, аз ще карам колите без абс

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Вто 26 фев 2013 19:17

Абе момче аз нямах ABS и си монтирах щото е гадна система затова имам чувствително по-добри спирачки. И както казах и преди това ако караш като човек а не да подражаваш на оня духач Кен Блок няма даже да разбереш че имаш ABS.

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Вто 26 фев 2013 20:00

znainainai написа: ..оня духач Кен Блок..

Оff:
Complete WRC results

2012 Sébastien Loeb, Citroën Total WRT, 1st, Points 270
деветкратен световен шампион

2012 Ken Block, Ford Fiesta RS WRC, 28th, Points 4
кавал, духач и палячо, мистър 100-те дубъла.

PyMu
Серпентина с турболатор
Автомобил: VW Golf IV GTI
Двигател: 1.8T AGU 2000 185hp

Мнениеот PyMu » Вто 26 фев 2013 22:44

Много се въздържах да се обаждам, чета цял ден, но просто вече не мога да мълча...

Смятам, че всички с комън сенс са наясно, че да се спори в случая е излишно.

Обидите от страна на pepstroi, човек, който не може дори да пише грамотно на български език, са лишени от тежест, поне за мен, аз лично няма как да се засегна от мнение на неграмотен човек, твърдящ, че система за сигурност, разработена и използвана в конструкцията на съвременните автомобили, е излишна. Да, всички автомобилни конструктори са идиоти, а автора е гений. Много логично звучи, да. :stumm Аз лично като изкарах книжка първо карах кола със задно предаване, после кола без никакви екстри. Сега вече си купих кола с ABS и смятам, че имам опит, и от точно този опит съм благодарна за съществуването на ABS-а и EDS-a. А фантастиката за спиране от скорост 180км/ч за 100м, остава в сюжета на филмите, където колите летят, преобръщат се във въздуха, изпълняват всякакви смъртносни салта и накрая нямат и драскотина. Очевидно авторът е с усещането, че е протагонист в някаква такава холивудска продукция. :mhihi Over.

Потребителски аватар
feniksgod
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: AGU 1999

Мнениеот feniksgod » Вто 26 фев 2013 23:12

pepstroi написа:ще помоля ХОРА КОИТО нямат опит и база за сравнение да не коментират защото има много хора които ще потвърдат моите впечатления, а това че вие сте некви сектанти и сте се качили на коли с абс и за вас това е Господ-а който държи колата на пътя и ви спасява в всички ситуации е ваш проблем като сте толкова хитри дайте да събереме няколко коли и да ги пробваме със и без абс и да се разбере веднъж за винаги :) като толкова ви е страх да не се завъртите, аз ще карам колите без абс

Аз лично не се заяждам с теб. :smile
Просто твърдя, че мога да направя същото спиране което ти говориш и с кола, която има ABS. Просто ще натисна педала до там докъдето ТРЯБВА. Ти говориш следното накратко - натискаш педела на кола с ABS докрая, като за последно преди да видиш господ. При кола без ABS го натискаш точно колкото трябва, замислял ли си се ако направиш това и на кола с ABS, че може би ще спре по същият начин. :th_up

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 26 фев 2013 23:51

Мисля, че на повечето от нас е ясно, че ABS спада към графата - електронен асистент, както обичат някои производители да назовават различните абревиатури, с които оборудват колите си. В тоя ред на мисли, идеята му е да помага на шофьора, но за съжаление не може да замести точната преценка и сила на натискане на спирачния педал у някои... индивиди, така да се каже. Така де, жените нека не се обиждат, но ако дадем на една девойка(визирам общата маса такива шофьорки, примерно 8 от 10 жени) две или три критични ситуации да пробва с кола с и без АБС познайте какъв ще е резултатът :mhihi Голяма част от жените скачат с двата крака на спирачния педал и освен свирене (при кола без АБС) или ритане на педала (при кола с АБС) друго не се получава. Накрая, изходът е само един - ПТП в голяма част от случаите. Опитен шофьор ще спре много по-бързо без помощта на тоя асистент, отколкото някой, който ще скочи на педала с двата крака, в това можете да сте сигурни. Колкото настилката е по-хлъзгава и гумите са по-лоши, толкова ще е по-трудно на същия шофьор да "надвие" натиснатия с два крака педал на кола с АБС. :th_up
Карал съм немалко автомобили, в това число и нови с АБС и не ми се е случвало да задействам системата и да получа ритник в крака, може би защото съм свикнал на моята барака без АБС и не натискам прекалено много педала на спирачката :c020

Последна промяна от stefan4o на Сря 27 фев 2013 0:36, променено общо 1 път.

PyMu
Серпентина с турболатор
Автомобил: VW Golf IV GTI
Двигател: 1.8T AGU 2000 185hp

Мнениеот PyMu » Сря 27 фев 2013 0:27

Айде да не вкарваме и полов диморфизъм в темата, достатъчно критична стана...

Факт е, че, за да си шофьор няма значение каква кола караш, а каква преценка имаш, дали мислиш за в момента, или всяка маневра я виждаш няколко минути в бъдещето как ще се развие и да очакваш и неочакваното + бързина на реакция, логична мисъл и технически познания. После идва вече колата и според това с какво разполага, как да я използваш оптимално. Колата е средство, но ти я управляваш, независимо каква е. Не да се возиш като багаж и да очакваш тя да мисли вместо теб. Чак толкова умни не ги произвеждат. А отново по самата тема за ABS-а, ще добавя, че както споменах този ми голф сега е първата кола с тази екстра, която карам. Преди нея съм карала без ABS и в зимни условия или прашна настилка с лек дъждец да речем (ясно е за каква лигава настилка иде реч) и подобни условия, при рязко спиране и поднасяне на колата, чисто инстинктивно без дори да знам защо го правя или да се замислям, съм спирала с неколкократно отпускане и натискане на спирачката, за да може колата да си остане в траектория и да спре по-скоро. Което е изкуствено симулиране на ABS система и си върши работа, така, че за мен тази тема е приключена.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Сря 27 фев 2013 16:46

Много вярно казано - дали да има ABS или не и дали той да работи или не, си е преценка на човека.Преимуществото на АБС-а е основно в гореспоменатото - колата остава управляема при екстремно спиране понеже колелата продължават да се въртят,а не да се влачат (при влаченето колата отива на където си поиска).Точно затова отпускането на педала нормализира нещата,само че има една друга разлика - АБС-а ги стиска и отпуска поне няколко пъти в секунда, докато с крак го правиш много по-неефективно и реално си увеличаваш неимоверно спирачния път. Причината много хора да плюят АБС-те е, че карат с мизерни гуми на по 200 години или дори чисто нови, ама някакво ниско качество...а за да спреш ефективно на сухо с АБС и да нямаш увеличен спирачен път, си трябват хубави гуми. Единствения АБС, за който е по-добре наистина да го нямаше, е Teves MK-2 ,монтиран на Голф 2 и Пасат В3...е това вече е АБС, който наистина може да те затрие безгрижно. Моят АБС (и то Тевес-а преди да го сменя с по-нов) ме е спасявал при ситуация, много по-различна от спиране в екстремни условия. Спаси ме, когато задна дясна гума се пръсна с 180км/ч (гумаджията идиот вместо да я залепи, сложил вътрешна без да ми каже)...предвид създалата се ситуация и скоростта, пасатора тръгна да се завърта настрани, като на всички, които са учили малко физика, им става ясно, че стигне ли малко по-голям ъгъл на странично завъртане, се обръща и започва да се търкаля.Единствено и само това, че АБС-а беше изправен и се съобразих, че го имам и набих спирачки, успя да изправи колата почти на 100% и да я накара да се движи по почти права линия...след което около 900м спирах, докато спра съвсем (то на 3 гуми и една плоска джанта не е много лесно) :mhihi

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”