колко гори колата на място

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Dan4ote
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dan4ote » Сря 12 юли 2006 16:15

Това с тези "запазвания на мотора" с някакви нелепи работи - ако ще карам колата над 100 години, тогава може:
"на скорост се износва повече" , "износват се скоростите като спираш на предавка", "не превключвай над 3000 оборота" ... дрън-дрън .... Мотора е направен да се кара!

ila
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ila » Сря 12 юли 2006 16:52

абе защо никой не написа, че на скорост по нанадолнище двигателят връща бензин в резервоара??????? :lol:

...майтапя се ей!

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Сря 12 юли 2006 17:17

ila написа:абе защо никой не написа, че на скорост по нанадолнище двигателят връща бензин в резервоара??????? :lol:

...майтапя се ей!

в интерес на истина точно това прави...
mhihi

...не се майтапя!

Потребителски аватар
rusiq_24
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusiq_24 » Сря 12 юли 2006 19:35

Ами да то това постоянно си го прави :wink:

Потребителски аватар
vekatap
Автомобил: Lupo
Двигател: AUA
Контакти:

Мнениеот vekatap » Чет 13 юли 2006 8:19

rusiq_24 написа:Ами да то това постоянно си го прави :wink:

ами да наистина това го прави, ама само че преди това бензина се взима пак от резервоара mhihi

Потребителски аватар
vin_d
Автомобил:
Двигател:

Re:

Мнениеот vin_d » Сря 12 дек 2012 20:36

SMEL написа:Значи потвърждавам-със ВАГ-1.9 ТДИ ГОЛФ 3 --- 0.390 л/ч.Всеки може да си провери колата-на ВАГ мисля че го показва м/ 10 и 12 група.----оп,забравих да добавя че съм с чип тунинг-незнам на сток мотор какво ще покаже.

еее некой нема ли да каже на 1з матор колко гори на място.Загрят,студен.

Стоковия мотор по-малко ли ше гори.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Re: колко гори колата на място

Мнениеот ktamen » Сря 12 дек 2012 21:07

Аз съм с обикновена метанова уредба. Ако в движение спра метана от копчето двигателя работи няколко метра и после колата забива муцуна - тоест метана, който остава в изпарителя е няколко грама. Преди две години за около месец всеки ден ходех до Симеоново. На връщане по надолнището до околовръстното спирах метана от копчето, но си карах на скорост надолу. Почти винаги като стигна на равния участък забравях пак да пусна метана, но като натисна газта голфа пак тръгваше да ускорява поне за няколко метра - тоест тези няколко грама останали в изпарителя не са изгорели въпреки, че колата се е движила на скорост няколко километра и търпеливо са чакали пак да натисна газта. Ако изключа метана и не съм на скорост двигателя угасва след около 2 секунди.
Извода е, че при ППХ (принудителен празен ход - когато гумите въртят двигателя) Двигателя не гори абсолютно нищо.
Ако искате икономия без да сте на скорост трябва да угасите двигателя иначе е по-икономично да си карате на скорост.
Звука при ППХ е подобен, но не е същия. На практика двигателя работи като компресор и затова звука е подобен.

StrEagle
Автомобил: Polo 6C
Двигател: DAJA

Re: колко гори колата на място

Мнениеот StrEagle » Вто 26 фев 2013 17:42

Съгласен съм с колегата от горе. Карах кола с газова уредба, и при спускане по нанадолнище изключвах горивото, звука на двигателя не се променя. Променяше се ако докато се спусках натисках педала на газта (колата беше с карбуратор), предполагам от по-голямото количество въздух което е влизало в цилиндрите.

По темата: моята на място гори 0.7, 0.8 с вентилатора на парното и фарове, 0.9 с климатик.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”