Голф 2 гасне при висока скороет на свободна
- PeshoVW
- Автомобил: VW Golf II
- Двигател: EZ
- Контакти:
Re: Голф 2 гасне при висока скороет на свободна
Не знам защо се закачате, че сме предпочитали да караме със стари филтри... Не предпочитаме, но понякога се налага след като този когото наричате нов, излиза пълен боклук по-задръстен и от стария. Така, че нямаше смисъл от това изказване.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
В случая просто не си успял да си настроиш колата с новия филтър и си го хвърлил. Няма как нов филтър да е по-задръстен от стар. Абсурдно звучи. Аз как досега като съм сменявал филтри съм нямал проблем?
Аз лично с никой не се закачам. Просто споделям защо се получава така. Съвсем нормално е с една настройка на газта при мръсен филтър и последваща подмяна с нов да се получи тоя д/ефект с клатене на обороти. Въпрос на настройка е просто, нищо повече.
Аз лично с никой не се закачам. Просто споделям защо се получава така. Съвсем нормално е с една настройка на газта при мръсен филтър и последваща подмяна с нов да се получи тоя д/ефект с клатене на обороти. Въпрос на настройка е просто, нищо повече.
Последна промяна от stefan4o на Вто 26 фев 2013 23:28, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Пич, като смениш филтъра се прави настройка! Преди това ти писаха, ама ти май не отбираш! Кое се налага, та да караш със стар филтър, че си държиш ръцете в джобовете и не може да врътнеш кранчето и да намалиш или увеличиш газта- мисля че се намаляше от изпарителя, защото с новия филтър имаш повече вакуум и съответно повече газ и за празен ход! Все едно! Но това дето си го писъл е пълна тъпотия! Аз съм с карбуратор и колата не ми гасне дори и при 120-130 по инерция! Просто всеки път като сменя филтъра и коригирам настройката на мембраната на изпаригеля! А също както писа и колегата, след 500-1000-1500 км минати пак се пипа, защото филтъра се е позацапал, както и оборотите на празен ход при 20С са едни, а при 0-5-10С са други, така че пак настройка!
- PeshoVW
- Автомобил: VW Golf II
- Двигател: EZ
- Контакти:
Не бе колега, как така не отбирам... Просто това беше моето мнение. Аз нямам проблеми с оборотите, това ми се случи веднъж с нов филтър, оказа се от него. И както каза Стефан, че сигурно съм го хвърлил, не не съм смених го с друг и с него нямаше проблеми, просто филтъра не беше толкова добър, колкото си мислих... Така, че както аз така и Вие сте прави. Макар, че аз лично напоследък не съм си барал изпарителя, защото е нов и си е нагласен много добре и не искам да го барам за момента, пък и нямам проблеми, а и филтър съм сменял. Така, че няма какво повече да говорим по тази тема. Дайте да помогнем на колегата да си оправи колата.
Айде със здраве, поздрави

Айде със здраве, поздрави

-
- Автомобил:
- Двигател:
Извинявам се за поста ми - надявам се не съм не засегнал колега! Не съм случвал на такъв филтър и за това ми се стори "невъзможно". Иначе по темата, преди време имах и аз този проблем с падане на оборотите при по-висока скорост, но имах и неизправности по карбуратора- мембраната на ускорителната помпа беше сдала багажа. Друго което може да причини проблем е самия въздуховод към филтърната кутия, моя го възстанових и смуче въздух през калника и не е обдухван от насрещната струя въздух. Други варианти са стари мембрани на изпарител, задръстен стар филтър за газта, проблеми със вакуумите по карбуратора, тампон на карбуратора да е понацепен и накрая лоша настройка на сместа след поставяне на новият филтър ( както писах след всяка смяна въртя кранчето на изпарителя, но не помня развъртам или навивам, мисля че развивах).
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”