Голф 2 гасне при висока скороет на свободна

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
PeshoVW
Автомобил: VW Golf II
Двигател: EZ
Контакти:

Re: Голф 2 гасне при висока скороет на свободна

Мнениеот PeshoVW » Вто 26 фев 2013 22:25

Не знам защо се закачате, че сме предпочитали да караме със стари филтри... Не предпочитаме, но понякога се налага след като този когото наричате нов, излиза пълен боклук по-задръстен и от стария. Така, че нямаше смисъл от това изказване.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 26 фев 2013 23:19

В случая просто не си успял да си настроиш колата с новия филтър и си го хвърлил. Няма как нов филтър да е по-задръстен от стар. Абсурдно звучи. Аз как досега като съм сменявал филтри съм нямал проблем?
Аз лично с никой не се закачам. Просто споделям защо се получава така. Съвсем нормално е с една настройка на газта при мръсен филтър и последваща подмяна с нов да се получи тоя д/ефект с клатене на обороти. Въпрос на настройка е просто, нищо повече.

Последна промяна от stefan4o на Вто 26 фев 2013 23:28, променено общо 1 път.

icorainbow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icorainbow » Вто 26 фев 2013 23:23

Пич, като смениш филтъра се прави настройка! Преди това ти писаха, ама ти май не отбираш! Кое се налага, та да караш със стар филтър, че си държиш ръцете в джобовете и не може да врътнеш кранчето и да намалиш или увеличиш газта- мисля че се намаляше от изпарителя, защото с новия филтър имаш повече вакуум и съответно повече газ и за празен ход! Все едно! Но това дето си го писъл е пълна тъпотия! Аз съм с карбуратор и колата не ми гасне дори и при 120-130 по инерция! Просто всеки път като сменя филтъра и коригирам настройката на мембраната на изпаригеля! А също както писа и колегата, след 500-1000-1500 км минати пак се пипа, защото филтъра се е позацапал, както и оборотите на празен ход при 20С са едни, а при 0-5-10С са други, така че пак настройка!

Потребителски аватар
PeshoVW
Автомобил: VW Golf II
Двигател: EZ
Контакти:

Мнениеот PeshoVW » Сря 27 фев 2013 0:26

Не бе колега, как така не отбирам... Просто това беше моето мнение. Аз нямам проблеми с оборотите, това ми се случи веднъж с нов филтър, оказа се от него. И както каза Стефан, че сигурно съм го хвърлил, не не съм смених го с друг и с него нямаше проблеми, просто филтъра не беше толкова добър, колкото си мислих... Така, че както аз така и Вие сте прави. Макар, че аз лично напоследък не съм си барал изпарителя, защото е нов и си е нагласен много добре и не искам да го барам за момента, пък и нямам проблеми, а и филтър съм сменял. Така, че няма какво повече да говорим по тази тема. Дайте да помогнем на колегата да си оправи колата. :th_up
Айде със здраве, поздрави :beer

icorainbow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icorainbow » Сря 27 фев 2013 19:02

Извинявам се за поста ми - надявам се не съм не засегнал колега! Не съм случвал на такъв филтър и за това ми се стори "невъзможно". Иначе по темата, преди време имах и аз този проблем с падане на оборотите при по-висока скорост, но имах и неизправности по карбуратора- мембраната на ускорителната помпа беше сдала багажа. Друго което може да причини проблем е самия въздуховод към филтърната кутия, моя го възстанових и смуче въздух през калника и не е обдухван от насрещната струя въздух. Други варианти са стари мембрани на изпарител, задръстен стар филтър за газта, проблеми със вакуумите по карбуратора, тампон на карбуратора да е понацепен и накрая лоша настройка на сместа след поставяне на новият филтър ( както писах след всяка смяна въртя кранчето на изпарителя, но не помня развъртам или навивам, мисля че развивах).

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”