Голф 3 2е проблем с палене

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
eXecuteRz
Автомобил: Golf III
Двигател: 2.0 8v 2e

Голф 3 2е проблем с палене

Мнениеот eXecuteRz » Вто 26 фев 2013 17:47

Колеги колата е голф 3 2е мотор, колата е с газ от няколко дена и се появи много странен проблем... примерно карал съм я цял ден колата върна се удома към 18 часа вечерта, спирам колата и на следващия ден по обяд като реша да я запаля... се виждам в чудо. Въртя яко едва ли не ще срина акумулатора и чак вече след 5 минути яко въртене решава да запали на бензин и пали все едно е била удавена... и запали ли един път няма проблем !!! Карам я спирам я да речем за 2, 3 дори 4 часа отивам въртя и пали няма проблем дали на бензин дали на газ няма проблем. След като я оставя пак да пренощува и проблема е отново на лице !!! Ако имате идеи споделете...

Потребителски аватар
stefarata
Автомобил: Ford S Max MK1
Двигател: TDCI

Re: Голф 3 2е проблем с палене

Мнениеот stefarata » Вто 26 фев 2013 17:53

Как я палиш-на бензин или газ директно?

Потребителски аватар
eXecuteRz

Мнениеот eXecuteRz » Сря 27 фев 2013 5:08

Винaги нa бензин после нa гaз прехвърля aвтомaтично след 2500 оборотa

ventzybg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ventzybg » Сря 27 фев 2013 13:56

И ПРИ МЕН БЕШЕ ТАКА. РАЗКАЧАШ АКУМОЛАТОРА ЗА 1 НОЩ И СЕ ЧИСТЯТ ГРЕШКИТИ. ПОНЕ ПРИ МЕН И ТАКА

Потребителски аватар
mirk0
Автомобил: Golf3 Gti Edition
Двигател: 2E 1996
Контакти:

Мнениеот mirk0 » Сря 27 фев 2013 17:44

проблема и при мен същия,остава ли го една нощ да не работи (без значение лято или зима) после на другия ден пали от 5-то 6-то въртене,и заработи ли после няма проблем... :banghead

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Сря 27 фев 2013 18:27

Момци, вижте си темп. датчиците.

Потребителски аватар
eXecuteRz

Мнениеот eXecuteRz » Чет 28 фев 2013 9:41

Обясни кaкво зa темперaтурния дaтчик

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Чет 28 фев 2013 15:29

От него компа взема инфо за температурата на мотора, ако датчика не е в час и подава грешно инфо, нормално и компа да бърка горивните смеси на определени температури - в случая първо палене. Има писано за нормалното съпротивление на датчика при съответни температури, ритнете малко тая търсачка де :mhihi

Потребителски аватар
mirk0
Контакти:

Мнениеот mirk0 » Пет 01 мар 2013 17:30

сменвал съм го с чисто нов около 30-тина лева,даже свалих стария за мостра че са много модели.По номер и по цвят са единни (с 4-крачета) и пак ми пали по същия начин.При първоначално въртене на стартер не иска и да припука...след 2-рото въртене пали и работи 3-5сек. и чак на 3-тото въртене пали без газ и поддържа 1100об/мин.След около 2-3 мин отива на около 850 и се нормализира и през целия ден нямам проблеми дори и да го запаля след 5-6 часа,но проблема си остава същия до следващата сутрин няма зима няма лято

boinov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boinov » Пон 04 мар 2013 19:24

АЗ имам същият проблем!След хиляди манипулации се оказа,че ламбда сондата дава кофти информация на компиутъра след като е бил на газ.След като карам на газ пали трудно и работи кофти.Ако карам на бенз този проблем го няма :exclaim
Сега миля да сменям Ламбда сондата и да видя дали ще дава пак същите кофти графики при диагностика,след като е работила на газ.
Мисля,че Ламбдата се зацапва(убърква) докато колата е на газ :screwy Може да и е дошло времето :neutral

Потребителски аватар
mirk0
Контакти:

Мнениеот mirk0 » Вто 05 мар 2013 0:56

никога не съм е карал на газ,а и съм против защото много сдухва мотора както създава и други неприятности,вярно е по ефтинко ти излиза но пък икономията в гориво къде е спестена отива за ремонт по мотора

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Вто 05 мар 2013 8:05

Ламбдата няма отношение към паленето.Да,може да трупа грешки компа от нея и това се проверява с разкачане на акуто.Ако няма ефект се тръгва по системата с проба-грешка.Например първо си спирате газта от бутилката,изгаряте останалата газ по магистралата и оставяте колата да пренущува след като е поработила на бензин преди това.Така елеминираме възможноста от давене и смесване на горивата.Ако не запали пак вече търсим проблема по бензиновата система-незадържане на гориво и т.н.За целта се проверява на първо даване на контакт дали има бензин при дюзите.Друг способ е преди палене да се даде неколкократно на контакт за да се подсигури налягане и гориво в рейката.
След като се направят няколко такива експеримента за уточняване и диагностициране точно на проблема обсъждаме вариантите.
Иначе на първо четене може да е всичко-темп. датчик,липса на гориво,смесване,грешки в компа.Едно по едно се проверяват нещата и се изключват.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”