Проблем с EDS-a голф 3 вр6 натиска сам спирачките

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Adrian-AAA
Автомобил: Golf 2 and 3
Двигател: AAA and AFN

Re: Проблем с EDS-a голф 3 вр6 натиска сам спирачките

Мнениеот Adrian-AAA » Чет 28 фев 2013 19:50

pepstroi написа:
Adrian-AAA написа:Ще посоча Пример които лично го изживях:
Голф 3 (тди,с 288мм.дискове и 4 чисто нови зимни гуми) само с АБС в момента,по магистрала(не в БГ) на лек дъжд с скорост над 150км/h. реших да си пробвам спирачките понеже нямаше коли зад мен.Натиснах педала колкото мога и на 2-рата секунда бях под 80км/h и чувах как гумите пищяха леко а педала риташе от първия момент в които го натиснах.

Кажи ми какво би се случило ако нямах АБС и натисна спирачките по този начин с над 150км/h. :rolleyes

Длъжен си да съобразяваш скороста с пътната обстановка :)
а иначе трее да си чисто луд за да натиснеш спирачките по този начин с тази скорост отговора на твоя въпрос е че не бих ги натиснал и ти също не би ги натиснал,натиснал си ги поради простата причина че знаеш че разчиташ на абс
Ето веднага ти казвам какво ще се случи защото съм правил тази простотия
Да речем че пътя е полу магистрала и се налага да направа обратен завой и да старитрам от място за да си пробвам автомобила,изчаквам единствената преминаваща кола заставам на позиция и старт:
1-ва 2ра 3та като през цялото време гледам в таблото защото исках да провера нещо и когато точно вкарвам 4тта си дигам главата и гледам този индивид пред моята кола на 2 метра кара с 40,скачам рязко на спирачките в такава ситуация няма какво друго да направиш и поради причината че колата е цялата изрезана и отзаде бях на 2 патерици последва моментално завартане към мантинелата пускам спирачките и колата изправи веднага траекторията а ако бях с абс-а за разстоянието което се намираше между двама ни такава начална скорост щеше да получи човека че....

Магистралата е без ограничение и е обозначено с Знаци при мокра обстановка отделни участъци с колко да се кара :exclaim

Това го направих с спирачките защото малко преди това едно Scirocco 3 искаше да се покаже и кара зад мен на има няма 10м. докато бях с 190-200 мръднах му в дясно и той след мен :screwy както и да е.

Както има и плюсове така и минуси :exclaim icon_idea

pepstroi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pepstroi » Чет 28 фев 2013 20:41

Темата с по дългия спирачен път при АБС вече е приключена.Сега искам компетентно мнение как тази система при изкл букса на клапаните на помпата при сервото пак съумява да сработва това е просто нереално и как да я деактивирам най накрая

Потребителски аватар
Adrian-AAA

Мнениеот Adrian-AAA » Чет 28 фев 2013 22:36

pepstroi написа:Темата с по дългия спирачен път при АБС вече е приключена.Сега искам компетентно мнение как тази система при изкл букса на клапаните на помпата при сервото пак съумява да сработва това е просто нереално и как да я деактивирам най накрая

Не ми става ясно само пречи ли ти,че спира превъртането на гумите :question до колкото съм чул от хората карали с ЕДС са има много по добро ускорение.

Четох, и че ти присвирват накладките и това също те дразнело. :rolleyes аз бих си сменил накладките и да си оставя ЕДС-а да си бачка.

Аз лично дори ще слагам ЕДС,че ми писна да буксувам,а карам АФН.

pepstroi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pepstroi » Чет 28 фев 2013 22:59

еми дразни ме да карам вр6 и до 100 да върви като 1,8 моно когато не успее да сработи тая система колата ускорява значително по бързо

Потребителски аватар
Adrian-AAA

Мнениеот Adrian-AAA » Чет 28 фев 2013 23:15

Не искаш нито АБС да ти работи нито ЕДС и проблема е,че не спира да работи квото и да изключваш.

Ми аз бих откачил букса на преден АБС датчик и да видя как ще сработи тогава :mhihi

pepstroi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pepstroi » Пет 01 мар 2013 0:34

абс-а си спира да действа като го изкл но едс го има винаги

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 01 мар 2013 0:44

Това вече е абсолютно невъзможно!
ЕДС-а ползва датчиците на АБС-а.
Изключи ли единия - изключва и другия!
С по-прости думи - явно имаш пропуск през някой от вентилите на ЕДС-а (мисля, че бяха 2 допълнително).
Вероятно става дума за скъсан К-маншет на буталцето на вентила.

pepstroi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pepstroi » Пет 01 мар 2013 1:04

Най накрая някой с пълноценен съвет
Благодяря за съвета а можеш ли да ми кажеш на какъв принцип точно работи спирачното усилие кое прави налягането на спирачната течност че да задейства апаратите,защото нали ви казвам понякога си го има понякога го няма на изкл букси :) и това скъсаното за което ми говориш ремонтира ли се или

PyMu
Серпентина с турболатор
Автомобил: VW Golf IV GTI
Двигател: 1.8T AGU 2000 185hp

Мнениеот PyMu » Пет 01 мар 2013 1:19

Лелеее :banghead ти си уникален екземпляр, наистина!

Аз ти написах няколко мнения по-нагоре, че EDS, работи с датчиците на ABS, ти какво си чел, какво си разбрал, спиш ли, сънуваш ли, изписа един тон глупости, а един Гугъл да беше пуснал, щеше да си решиш проблема... Не е истина просто тая тема...

Как на какъв принцип работи, как ту го има, ту го няма...

Аз лично ще дойда да ти изкъртя датчика на ABS-a, който ако не се лъжа е даже само на предна лява, поне при моята кола, ама не вярвам при теб да е по-различно.

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Пет 01 мар 2013 7:33

PyMu написа:
Аз лично ще дойда да ти изкъртя датчика на ABS-a, който ако не се лъжа е даже само на предна лява, поне при моята кола, ама не вярвам при теб да е по-различно.

Руми лъжеш се колежке лъжеш се на всяко колело има датчик ама това е друга тема. Към рацера махни си ABS/EDS-а като толкова ти пречи. Сложи проста спирачна помпа и си чупи главата. Щото от всичката простотия която изля в тая тема стигнах до извода че всячески се опитваш да се утрепеш. Ама лошото е че такива "шофьори" като тебе оцеляват а на невинните им носят цветя на мраморната плоча.

pepstroi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pepstroi » Пет 01 мар 2013 7:44

PyMu написа:Лелеее :banghead ти си уникален екземпляр, наистина!

Аз ти написах няколко мнения по-нагоре, че EDS, работи с датчиците на ABS, ти какво си чел, какво си разбрал, спиш ли, сънуваш ли, изписа един тон глупости, а един Гугъл да беше пуснал, щеше да си решиш проблема... Не е истина просто тая тема...

Как на какъв принцип работи, как ту го има, ту го няма...

И според тебе Руми датичка на абс се напомпва от гривната дето отчита и прави налягането да натиска спирачния апарат ? или четеш между редовте?Преди да пусна темата съм се усведомил напълно какъв е принципа на работа на системата ,но си нямам на идея при деактивиран абс кое натиска спирачката ? Разбра ли ме ?Как ще имаш само 1 датчик не мога да те разбера >?
Направо с това ти мнение си за бисерите на форума :)А по въпроса с изкъртването кажи ми къде да дойда да изкъртиш каквото искаш но ако след това системата пак сработва ще искам да ми го възстановиш ,а ако не сработва ще си плата за услугата по изкъртването :)

pepstroi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pepstroi » Пет 01 мар 2013 8:00

znainainai написа:
PyMu написа:

Руми лъжеш се колежке лъжеш се на всяко колело има датчик ама това е друга тема. Към рацера махни си ABS/EDS-а като толкова ти пречи. Сложи проста спирачна помпа и си чупи главата. Щото от всичката простотия която изля в тая тема стигнах до извода че всячески се опитваш да се утрепеш. Ама лошото е че такива "шофьори" като тебе оцеляват а на невинните им носят цветя на мраморната плоча.

Просто цял живот карам коли без такива асистените и не ми се нрават и и според тебе човек като ходи да си купува голф 2 означава че направо се опитва да се утрепа?(ако съпоставим голф кр спрямо 3ка вр6 по мощност спрям тегло ще дойдат почти еднакви но незнам кр-те да имат такива тракшън системи:) със сиг бих и се кефил на системата на сняг но на асфалт на които 300 коня коли не буксуват а моята почва да натиска спирачка и спира да ускорява със сиг тази система не ме кефи , недай си боже някой път да реши да ги натисне докрай със 150 км е тогава със сиг аз няма да съм виновен за гибиелта ми

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 01 мар 2013 8:22

pepstroi написа: на какъв принцип точно работи спирачното усилие кое прави налягането на спирачната течност че да задейства апаратите,

Би трябвало помпата да си работи, независимо, че АБС/ЕДС системите не се управляват електрически.
При мен, с Тевес02 (този дето е без серво) всичко по системата работи чрез налягането на помпата.
Ако тя спре - и аз спирам... да съществувам! :icon_lol Без налягането на помпата нямам абсолютно никакви спирачки. Ако е успяло да вдигне някакво налягане - в хидроакумулатора има колкото за 1-2 натискания на педала и до там!
Относно това дали се ремонтира блока - със сигурност да, ама си нямам никакво понятие как и не смея да се обаждам.
Аз лично все пак първо бих започнал със смяна на спирачните маркучи и течността - просто ми е по-лесно и по-познато :icon_lol
Още на Трабанта съм го правил.
А задържане на спирачките спокойно може да е от раздути вътре спирачни маркучи. :neutral

PyMu
Серпентина с турболатор
Автомобил: VW Golf IV GTI
Двигател: 1.8T AGU 2000 185hp

Мнениеот PyMu » Пет 01 мар 2013 8:46

znainainai написа:
PyMu написа:

Руми лъжеш се колежке лъжеш се на всяко колело има датчик ама това е друга тема.

Дааа, обърках се с датчика на накладките... :mrgreen Скоро ги сменях задните и ме питаха "ама не ти ли светна нещо", защото само от свиренето разбрах, че са за смяна и нищо не е светело и така научийх, че само предна лява има. Моя грешка.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 01 мар 2013 10:17

Колежке, явно се бъркаш с индикатора за износеност на накладките :mhihi
Тоя датчик хич няма общо с датчика на АБС-а.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”