Шаран АФН 110 бавно ускорява

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Шаран АФН 110 бавно ускорява

Мнениеот stefan4o » Съб 02 мар 2013 20:21

Колега стига с това Берлинго :mhihi Ела да те кача на моя астматик 1.6 на газ да ти разклатя врата на 2ра. Много интересни критерии за вървеж имате :screwy
Сподели каква кола с 64к.с. си имал преди това, че ми стана интересно, с която правиш сравнение...
Предлагам ти да направиш аналогия с някой колега от форума с Шаран със същия мотор без чип, да те повози и да прецениш по този начин, а не с коли дето тежат с по 300 кила по-малко :th_up

Потребителски аватар
mucy
Автомобил: VW Sharan
Двигател: AFN 110 1997

Мнениеот mucy » Съб 02 мар 2013 22:27

myrshavija написа:
mucy написа:
myrshavija написа:И понеже се заяждаме, да продължа:
Моля, дефинирай точно какъв е проблемът с колата ти!
Аз разбрах, че ти се е струвало, че върви много, защото си я сравнявал с някаква съвсем друга кола. После са те повозили в Партнер дизел и вече ти се струва, че твоята не върви толкова. Други доводи за това, че колата ти има "проблем" не съм видял. Ако съм пропуснал нещо, моля да ми припомниш. Междувременно ще си позволя да отбележа, че Партнер-ът е с около 350кг по-лек от Шаран-а.

Ами ,колега не си прочел всичко или си видял само отгоре отгоре темата.Припомням ти както желаеш:Имах по рано кола която беше 64 коня и и бях свикнал на всичко дори и това че не пушеше колкото и да я напъна(странно беше френска 1.9Д),но като я продадох и взех Шарана нищо не ми правеше впечатление (освен гадния пушак на стар Икарус който щял да се оправи след изрязване на магистрала),за мен все си беше бърза кола 110 коня(поне).И така си я карах докато не се качих на Берлинго 90 коня дето като му се даде газ на 2 ра и ти чупи врата !!!Знам че моята не е лека ама нали е много коне ,а и немска е???
Та затова повдигнах въпроса и вече какво ли не смених и проверих ама като не става по добре явно така ще си я карам или докато не я продам или докато не отида при наистина грамотен майстор.
А и съм писал тук ако може някой да помогне не да си прави бъзици. Не всички са на ти с двигателите.

Мда, объркал съм Партнер с Берлинго ... ама то не беше ли една и съща кола?
Ще напишеш ли още веднъж какво точно бях пропуснал, защото аз наистина не виждам да си написал нещо повече от това, което написах аз, а не се имам за идеално тъп?
Някакъв коментар за разликата в килограмите имаш ли или тя е пренебрежимо малка за да се отразява на вървежа?
И какъв точно ти беше проблема на колата - някакви грешки има ли компютъра?

Никакви грешки няма на компа-това е най озадачаващото както за мен така и за всички които са я гледали!!А да и разликата в килограмите за мен не е от значение ,защото когато правихме теста беше натоварена с 25кг. радиатори.ДААА

Потребителски аватар
mucy

Мнениеот mucy » Съб 02 мар 2013 22:29

stefan4o написа:Колега стига с това Берлинго :mhihi Ела да те кача на моя астматик 1.6 на газ да ти разклатя врата на 2ра. Много интересни критерии за вървеж имате :screwy
Сподели каква кола с 64к.с. си имал преди това, че ми стана интересно, с която правиш сравнение...
Предлагам ти да направиш аналогия с някой колега от форума с Шаран със същия мотор без чип, да те повози и да прецениш по този начин, а не с коли дето тежат с по 300 кила по-малко :th_up

Ок търся мнения от колеги с Шаран !!Колата беше Пежо 309 1.9Д

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 02 мар 2013 22:38

Сега ще ти дам малко повод за размисъл.
Пежо 309 с 64к.с. тежи 930кг.
Шаран със 110к.с. ТДИ тежи 1665кг.
Пежо Партнер 2.0ХДИ 90к.с. тежи 1310кг.
Хайде сега вземи един калкулатор и сметни нещо, после пак да говорим за ускорения и лепене по седалките. :Mr Green Fun Накрая да не се окаже, че търсим под вола теле :stumm
И не да търсиш мнения, а да добиеш реални впечатления. Щото има хора, дето 50 коня им се виждат стрели колите, а има и такива дето 200 коня са им бавни icon_idea Усещането за ускорение е нещо строго индивидуално, дай да опитаме малко да помислим реално, вместо да се осланяме на своите усещания. :mhihi

Потребителски аватар
mucy

Мнениеот mucy » Съб 02 мар 2013 22:57

stefan4o написа:Сега ще ти дам малко повод за размисъл.
Пежо 309 с 64к.с. тежи 930кг.
Шаран със 110к.с. ТДИ тежи 1665кг.
Пежо Партнер 2.0ХДИ 90к.с. тежи 1310кг.
Хайде сега вземи един калкулатор и сметни нещо, после пак да говорим за ускорения и лепене по седалките. :Mr Green Fun Накрая да не се окаже, че търсим под вола теле :stumm
И не да търсиш мнения, а да добиеш реални впечатления. Щото има хора, дето 50 коня им се виждат стрели колите, а има и такива дето 200 коня са им бавни icon_idea Усещането за ускорение е нещо строго индивидуално, дай да опитаме малко да помислим реално, вместо да се осланяме на своите усещания. :mhihi

Аз за Пежото нищо не казвам,то си вървеше като за 64 коня само дето не пушеше като тая.А Берлингото казах го тварихме и така го тествахме.Не говоря празни приказки!!!За да правя това сравнение значи ме е учудило много не да си внушавам глупости!!!!!И по добре дайте съвет не да говорим глупости.

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 02 мар 2013 23:03

Аз ти бях споменал и преди, че точно такова берлинго или партнер, не помня вече, съм го отнасял на светофар. И не беше хич натоварено. А карам на газ :mhihi Затуй ти рекох малко да помислиш по-реално над нещата. :th_up Пак ти казвам - по-добре се качи на някой друг с кола като твоята и така най-добре ще прецениш колата ти върви ли или не. Разменете си колите и човекът също да каже какво му е усещането за твоята. Според мен започни от там, вместо да търсиш проблеми (които може и да не съществуват) в колата си. Това, че пуши по принцип не е много хубаво, но съгласи се, че 80% от дизелите по пътищата ни си пушат доволно и си вървят нормално. Повече нямам какво да ти кажа по темата. Все пак човек трябва да започне от някъде, а не да сравнява несравними неща. :th_up

Потребителски аватар
mucy

Мнениеот mucy » Съб 02 мар 2013 23:26

Прав си ама трудно се намира такъв колега с Шаран кат моя.
Благодаря ти все пак за отзива.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Нед 03 мар 2013 7:45

Невероятен си! Пред нашия блок има 3-4 Шаран-чета. Ако толкова не намериш, отбий се - ще ти уредя тестдрайв на поне 1-2.

Потребителски аватар
mucy

Мнениеот mucy » Нед 03 мар 2013 10:00

Ako дойда в София непременно.За жалост тук са малко и все бензинови! :confused

Потребителски аватар
smash22
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smash22 » Нед 03 мар 2013 14:09

Колега опитай някой да те вози в твоя си шаран,аз съм забелязал че зад волана никога не се усеща така ускорението както на дясната седалка ,някак си ти си се подготвяш за това и не го усещаш толкова ,докато като се возиш има като момент на изненада :) :flag_bulgaria :flag_bulgaria :flag_bulgaria

Потребителски аватар
mucy

Мнениеот mucy » Нед 03 мар 2013 16:47

smash22 написа:Колега опитай някой да те вози в твоя си шаран,аз съм забелязал че зад волана никога не се усеща така ускорението както на дясната седалка ,някак си ти си се подготвяш за това и не го усещаш толкова ,докато като се возиш има като момент на изненада :) :flag_bulgaria :flag_bulgaria :flag_bulgaria

Това го пробвахме отдавна.Даже така ми изглежда по мудно.
Утре ще проверя пак всички вакумни маркучета.

steff55
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот steff55 » Нед 03 мар 2013 19:49

Колега,намери някой,който има ВагКом и малко от малко да знае какво да прави с него.Направете един ЛОГ на тоя пусти шаран на 3ти,10ти и 11ти канал.Постни го (лога) в темата и ще ти се отговори стопроцентово има ли и нещо на тая кола и така ли трябва да върви.Преди да направиш това не пипай нищо,защото само си губиш времето или още по-лошо можеш да прецакаш нещо.Лошо ускорение може да има от сто неща.ЛОГА е истината.
Поздрави и успех!

vw_power
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_power » Нед 03 мар 2013 22:23

smash22 написа:Колега опитай някой да те вози в твоя си шаран,аз съм забелязал че зад волана никога не се усеща така ускорението както на дясната седалка ,някак си ти си се подготвяш за това и не го усещаш толкова ,докато като се возиш има като момент на изненада :) :flag_bulgaria :flag_bulgaria :flag_bulgaria

Това е вярно, че като седиш на дясната седалка усещането е за много повече ускорение.
Може би шофера не го усеща щото се е хванал за волана и се е застопорил...
Мен са ме возили в моята и чувството е че кръвта ми се събира в слепоочието като ускорява :th_up
Тези неща за вървежа спрямо усещането за ускорение са относителни...
Различните коли имат различни килограми, различни коне и скоростни кутии...
Е може и наистина да ти има нещо на колата, но както казват колегите вземи седни в друг шаран или се пуснете двама трима с такива и вижте кой как е

Потребителски аватар
mucy

Мнениеот mucy » Нед 03 мар 2013 23:27

Понеже Шаран скоро може и да не намеря като моя да пробвам ,веднага ще потърся човек и ще направя снимки на каналите които каза колегата.Това е най умното за сега.!!! :th_up :th_up

astika
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот astika » Пон 04 мар 2013 22:05

колега наи-добре покарай такъв шаран от друг собственик,ще добиеш представа как е,350 кила са си много спрямо берлинго ли е кво е там,въртящият момент е много важен,не ги знам там франсетата,но да ти кажа,аз имам що годе добър чип,предишният собственик го е слагал,карам троика тди,значи на куршум е верно обаче като се качат 4 човека 300 кг допълнително става си тегаво въпреки чипа,така че килограмите играят,може и нещо чипа ти да е сбъркан,така че логове там или при некой форумен майстор,желая ти успех и скоро се надявам и аз да се сдобия с шаран!!!

Върни се в “Дизелови агрегати”