Какъв ГИ за Голф 3 АБФ

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Re: Какъв ГИ за Голф 3 АБФ

Мнениеот myrshavija » Сря 13 мар 2013 13:37

По-горе писа, че е тъпо да имаш бутилка в багажника. Като ти кажа, че нямам, не те интересува. Ти знаеш ли какво искаш да кажеш? Жена ми е по-последователна от теб.
За колата ми - приемам предложения за алтернатива - комби около 200кс без турбо и да е 4х4. Имаш ли?
Чакам си отговора за ресурса. Или и това не те интересува вече?

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Сря 13 мар 2013 13:46

myrshavija написа:По-горе писа, че е тъпо да имаш бутилка в багажника. Като ти кажа, че нямам, не те интересува. Ти знаеш ли какво искаш да кажеш? Жена ми е по-последователна от теб.
За колата ми - приемам предложения за алтернатива - комби около 200кс без турбо и да е 4х4. Имаш ли?
Чакам си отговора за ресурса. Или и това не те интересува вече?

не разбирам в какво искаш да ме убедиш?

че въпреки че си с газ си тарикат?
тарикат си.

доволен?

бутилката викаш не ти е в багажника, под него е. а ако искаш по-голяма?
а на голф къде ще я сложиш? а ако искаш по-голяма ?

както казах, тарикат си, карай си каквото и както искаш, не се занимавай с мен

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Сря 13 мар 2013 13:59

Още празни приказки. Дай доводи за това, което написа в началото на темата!
За увеличения разход на гориво вече ти дадох пример, че не си прав във всички случаи. Това, че вадиш един пример с увеличен разход, не означава, че при всички е така. Напротив - при повечето хора с ГИ, разликата в разхода е под 10% на газ спрямо бензина.
За размера на бутилката - за мен 65л са добре - колко хора с по-голяма бутилка познаваш? Ако имаш голф, избираш такава, каквато те устройва. Ако имаш Пасат - също. Никой никого нищо не кара насила. Аз продължавам да пиша, защото смятам, че не си прав. И давам някакви фоводи - доколкото мога. Ти се заяждаш. Защото това "а ако искаш по-голяма? а на голф къде ще я сложиш?" е заяждане. Питах те за разликата между АБФ и другите - нищо. За ресурса - нищо. За рахода е ясно, че не си прав. За мястото в багажника - зависи от колата - да изброим ли всички марки и модели?
С какво помогна на автора? С празни приказки?
Не съм твърдял, че съм тарикат. Прецених, че предпочитам да карам на газ. Мога да обясня защо и с какво ми се налага да се примиря, какви са предимствата и недостатъците. Ти - не казваш нищо - просто думи на вятъра.
Още чакам за ресурса. Или ще признаеш, че няма какво да кажеш?

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Сря 13 мар 2013 14:09

да заяждам се, защото за пореден път влизаш с рогата и очакваш да те третират като последна инстанция.

1. разхода се увеличава с между 10 и 40 % в зависимост от редица фактори. мисля че това е вярно, въпреки че има и частни случаи
2. бутлката в повечето случаи е вътре в купето, отнася се за малки и средни градски автомобили. за седани 4х4 и джипове явно не се отнася и там е по-лесно да се намери място.
3. ресурса на двигателя в общия случай се запазна или ако се намалява то е с под 5%, попрочетох малко и се оказа че не съм прав.
въпреки, че като слушам колеги, слагането на газ добавя още един в списъка с майстори - газаджията.

сега доволен ли си?

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Сря 13 мар 2013 14:23

Не, не съм доволен. Не напълно.
Доволен съм, защото това, което си написал сега е МНОГО по-различно от това, което написа по-нагоре. И МНОГО по-вярно.
Не съм доволен. Защото все още не си признал, че разликата в динамиката е минимална. Мога да ти го демонстрирам на три коли с газ, ако пожелаеш. Безплатно, в удобно за теб време и на удобно за теб място. И защото все още не си уточнил с какво ТОЧНО ТОЗИ мотор е по-различен от другите, за да не си заслужава ТОЧНО на него да се слага ГИ.
И да - влизам с рогата напред всеки път, когато някой дрънка празни приказки или неща, които не са верни. Нямам и намерение да се опитвам да се "излекувам" от този си недостатък.

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Сря 13 мар 2013 14:30

myrshavija написа:Не, не съм доволен. Не напълно.
Доволен съм, защото това, което си написал сега е МНОГО по-различно от това, което написа по-нагоре. И МНОГО по-вярно.
Не съм доволен. Защото все още не си признал, че разликата в динамиката е минимална. Мога да ти го демонстрирам на три коли с газ, ако пожелаеш. Безплатно, в удобно за теб време и на удобно за теб място. И защото все още не си уточнил с какво ТОЧНО ТОЗИ мотор е по-различен от другите, за да не си заслужава ТОЧНО на него да се слага ГИ.
И да - влизам с рогата напред всеки път, когато някой дрънка празни приказки или неща, които не са верни. Нямам и намерение да се опитвам да се "излекувам" от този си недостатък.

нещо не си доразбрал.

- нищо не съм казал за динамика.
- точно този мотор заедно със всички други двулитрови атмосферки не е подходящ за икономична кола. колегата ще спести доста повече ако не насочи към нещо с по малко литри или турбина.

дръж се както намериш за добре, но поне чети докрай написаното. защото сега водим измислен спор.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Сря 13 мар 2013 14:54

Въобразявам си, че чета внимателно:
Petrolhead написа:колега, рядко говоря просто ей така.
цената на ГИ е доста трудно да бъде избита от икономия с този мотор. трябва да минаваш много километри и да се примириш с бутилката в багажника, намалената динамика, намаления ресурс на мотора, голямата първоначална инвестиция и забраните за използване на подземни паркинги.
по-добре смени колата
Сега за разхода на гориво на двулитровите мотори сравнен с 1.6/101кс например:
1.6/101 : http://www.autoevolution.com/engine/vol ... 00-hp.html
2.0/150 : http://www.autoevolution.com/engine/vol ... 50-hp.html
2.0/115 : http://www.autoevolution.com/engine/vol ... 15-hp.html
1.8/90 : http://www.autoevolution.com/engine/vol ... 90-hp.html
Аз не намирам някакви умопомрачителни разлики, а ти? Освен това смятам, че данните са доста близо до истината. Поне за АБФ и 2Е. За 1.6/101кс съдя само по прочетеното във форума, защото съм нямал такъв, но пак мисля, че данните в сайта са достоверни.

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Сря 13 мар 2013 15:07

myrshavija написа:Въобразявам си, че чета внимателно:
Petrolhead написа:колега, рядко говоря просто ей така.
цената на ГИ е доста трудно да бъде избита от икономия с този мотор. трябва да минаваш много километри и да се примириш с бутилката в багажника, намалената динамика, намаления ресурс на мотора, голямата първоначална инвестиция и забраните за използване на подземни паркинги.
по-добре смени колата
Сега за разхода на гориво на двулитровите мотори сравнен с 1.6/101кс например:
1.6/101 : http://www.autoevolution.com/engine/vol ... 00-hp.html
2.0/150 : http://www.autoevolution.com/engine/vol ... 50-hp.html
2.0/115 : http://www.autoevolution.com/engine/vol ... 15-hp.html
1.8/90 : http://www.autoevolution.com/engine/vol ... 90-hp.html
Аз не намирам някакви умопомрачителни разлики, а ти? Освен това смятам, че данните са доста близо до истината. Поне за АБФ и 2Е. За 1.6/101кс съдя само по прочетеното във форума, защото съм нямал такъв, но пак мисля, че данните в сайта са достоверни.

заради бутилката и нейното тегло, следва намалена динамика, това ми беше идеята.
1.8 АБС ще му излезно доооста по-евтино на километър, съгласен? говорим уредба, инсталация, разход

merckx1990
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот merckx1990 » Сря 13 мар 2013 15:17

Добре значи да си продам колата и да си взема 1,8 АБС мотор, да се радвам на обикновенно газово с наистина по - намалена динамика и по- завишен разход , да се помоля повечко , ако се наложи да изпреваря някои екстремно и да ми дава градско същото колкото 2.0 с ГИ. Ами по слабите спирачки. За екстрите и състоянието , в което ми е колата не говорим.Всички могат да имат климатроник и другите му ел. щуротии. Баща ми има Пасат АБС и знам колко гори газ и бензин.Сестра ми имаше голф 1,8 АБС с газ , 1,6 АЕК с газ и сега 1,9 ТДИ. Знам вървеж и разход. За допълнителен майстор - не давам да ми пипат колата кой да е.Значи да дам 200 лева по малко за газова , трябва да си сменя колата. Градско мога да кажа , че предпочитам колелото и във всеки удобен момент го ползвам, не ме мързи.

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Сря 13 мар 2013 15:29

уффф, посипвам си главата с пепел.

Потребителски аватар
Gigabyte
Автомобил: neko drugo
Двигател: vaprosche

Мнениеот Gigabyte » Сря 13 мар 2013 16:24

Набивай обикновената газ ,АБФ-а държи на нея... няма дебитомери и такива глупости ,които след евентуален гръм биха заминали :) Няма смисъл да даваш пари за ГИ ,от първа ръка ти го казвам

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Чет 14 мар 2013 12:49

Всеки знае себе си,човека какво пита,а вие къде отидохте...Отделно,че с тея проценти сте скарани.От 18 до 20/21 литра едва ли са 5% разликата но нейсе.
Естествено,че карането на газ е по-евтино от това на бензин.При разлика 1лв. на литър,даже и да ти вдигне 1-2 литра разход,пак си на далавера.Не трябва да се гледа на газифицирането като на разход,а като на инвестиция.Все едно си купуваш нови гуми.Естествено,първата година работиш за инвестицията,но и без нея си даваш парите за гориво,от там на сетне е икономията...

Geimara
Автомобил: Passat B5 and Golf Mk6
Двигател: 18Т APU 20 TDI DSG

Мнениеот Geimara » Чет 14 мар 2013 13:24

По добре 2 литра на газ. Отколкото 1.8 моно на бензин. Слагай, инжекцион смело !

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Чет 14 мар 2013 16:46

По темата.Взимай си по-хубавите неща,щом си чел за тях.Даже и да е малко по-скъпо,ще си струва.Естествено,като не ти харесва нещо сваляш и продаваш,обратен път има.

batmit
Автомобил: Golf IV
Двигател: AKL 2000

Мнениеот batmit » Чет 14 мар 2013 17:32

Колега, слагай газ и не я мисли повече, за 10000 мах 15000км ще я избиеш. Рейкате rail от 2012г били дефектни, така го прочетох във форума.

Върни се в “Автогазови уредби”