Оправяне на пукнато стъкло ?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Re: Оправяне на пукнато стъкло ?

Мнениеот vladtod® » Пет 24 ное 2006 18:06

osvirepql написа: Сега се замислих от студа да не вземе да се пукне повече !

на служебната имаше лека пукнатина миналата зима,бях в Добрич -25 градуса беше ,надух парното на предното стъкло и се спраска две педи и се чу звук сякаш някой ме удари с камък :!:

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Пет 24 ное 2006 18:13

osvirepql написа:
lilo_stich написа:ми ,не е страшно.Зависи колко дълбоко е,минавай си на оглед и си го сменяй на-добре :wink:

Не е дълбоко и ако мина през каското едва ли ще ми платят ново(ако това имаше впредвид) за да ми го платят трябва... :064: Ако ме разбираш :lol:
дочупи го и ходи на каско :wink:

Потребителски аватар
oSViRePql
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oSViRePql » Пет 24 ное 2006 18:14

vladtod написа:
osvirepql написа: Сега се замислих от студа да не вземе да се пукне повече !

на служебната имаше лека пукнатина миналата зима,бях в Добрич -25 градуса беше ,надух парното на предното стъкло и се спраска две педи и се чу звук сякаш някой ме удари с камък :!:

Точно от това се опасявам сега като застудее да не се счупи някъде... Някой ден мога и да го понатисна ама трябва след това 2 дена да се занимавам със застраховки и майстори... и само да не ми сложат някакво турско както каза Stivi та после да се чудя какво да правя.

Потребителски аватар
gas
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gas » Пет 24 ное 2006 20:10

монтирал съм хиляди турски стъкла и не съм съгласен с мнението на stivi,за да се чува вятър надали е виновно стъклото,по-скоро този който го е монтирал.завода за стъкла в турция е толкова съвременен и модерен че нямам думи.как решихте че не е качествено...само защото е турско ли?юнитрейдската алтернатива е около 4-5 пъти по-скъпа...мислите ли че като фръкне един камък цената на това стъкло ще го предпази от счупване?

Потребителски аватар
oSViRePql
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oSViRePql » Пет 24 ное 2006 20:15

gas написа:монтирал съм хиляди турски стъкла и не съм съгласен с мнението на stivi,за да се чува вятър надали е виновно стъклото,по-скоро този който го е монтирал.завода за стъкла в турция е толкова съвременен и модерен че нямам думи.как решихте че не е качествено...само защото е турско ли?юнитрейдската алтернатива е около 4-5 пъти по-скъпа...мислите ли че като фръкне един камък цената на това стъкло ще го предпази от счупване?

Може и да са хубави а то за шуможете по скоро не е направено уплатнението както трябва(така мисля) Ама за сега се отказах има си лепенка отгоре и да седи пък ако се пукне тогава ще му мисля. Не е кой знае каква пукнатина за да се притеснявам толкова :)

Потребителски аватар
gas
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gas » Пет 24 ное 2006 20:39

ако има тръгнал лъч скоро ще трябва да се попритесняваш,един съвет;не давай пари за спиране на лъча.. 8) в голям процент от случайте това не се случва

Потребителски аватар
oSViRePql
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oSViRePql » Пет 24 ное 2006 20:41

gas написа:ако има тръгнал лъч скоро ще трябва да се попритесняваш,един съвет;не давай пари за спиране на лъча.. 8) в голям процент от случайте това не се случва

Има един лъч но е най много 3мм не повечеи от лятото до сега не е мръгнал. Няма да давам пари ако се цепне повече тогава ще се сменя :)

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пет 24 ное 2006 20:57

gas написа:монтирал съм хиляди турски стъкла и не съм съгласен с мнението на stivi,за да се чува вятър надали е виновно стъклото,по-скоро този който го е монтирал.завода за стъкла в турция е толкова съвременен и модерен че нямам думи.как решихте че не е качествено...само защото е турско ли?юнитрейдската алтернатива е около 4-5 пъти по-скъпа...мислите ли че като фръкне един камък цената на това стъкло ще го предпази от счупване?

Да речем че не е монтирано добре /макар че като гледам кола след кола минава оттам би трябвало да е рутина а и работят с добри инструменти и консумативи/ и заради това е по-шумно ,защо тогава и при по-големи капки дъжд се чува така все едно бие на ламарина а не на стъкло? Докато бях със старото стъкло нямаше такова нещо,а и в първия момент като седнах колата особено в долния край като гледаш пътя все едно минава през увеличително стъкло и се изкривява . А това че оригиналното е 3 пъти по-скъпо не ме бърка нали затова давам пари за каско-да ми се плаща :lol: А завода в Турция може да е много модерен ,но в автомобилните форуми все се чете " Мани го тоя модел,той се сглабя в Турция..." защо ли така ??

Потребителски аватар
DaveGahan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DaveGahan » Чет 17 апр 2008 19:07

стиви , при кой застраховател си ,че ти плаща пари за оригинално стъкло което е около 500 лв?

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”