Ибиза 1,4MPI 2000г-гасне студена
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ибиза 1,4MPI 2000г-гасне студена
Здравейте колеги изчетох 20 теми по порблема,но така и не ми помогнаха особено.Значи проблема е такъв,че когато е студена колата и я запаля,почват след 20,30 секунди оборотите да играят и изгасва.Когато пусна колсуматор на ток(тоест когато натоваря мотора)Веднага гасне.Опитах с почистване и обучаване на дросела,но проблема си остана.Интересното е,че когато махна управлението на клапата(Изваждам буксата)Колата нормализира оборотите.Опитах да извадя буксата на топ.датчик но нищо не се промени.Махах буксата от Мап сензора,пак без промяна.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Ибиза 1,4MPI 2000г-гасне студена
Ето данните от вагкома,при 90градуса температура на таблото и -2 външна температура.
http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?i ... 33375k.jpg
Това дали е редно или т.датчика е заминал?
http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?i ... 33375k.jpg
Това дали е редно или т.датчика е заминал?
Грешки някакви по дросела има ли , нормално ли се адаптира в смисъл вдига сваля оборотите .Как правиш адаптацията .Студена не палена , палиш даваш адаптация и чакаш да бръмчи клапата след 1 мин спираш адаптация и чакаш да загрее без да пипашш газта през цялото време .Ако няма грешки и не мърда клапата наи вероятно е заминало стъпковото моторче може да е само за четки.За това се сещам като гледам снимката всичко нормално ми изглежда.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Somi написа:Грешки някакви по дросела има ли , нормално ли се адаптира в смисъл вдига сваля оборотите .Как правиш адаптацията .Студена не палена , палиш даваш адаптация и чакаш да бръмчи клапата след 1 мин спираш адаптация и чакаш да загрее без да пипашш газта през цялото време .Ако няма грешки и не мърда клапата наи вероятно е заминало стъпковото моторче може да е само за четки.За това се сещам като гледам снимката всичко нормално ми изглежда.
Няма никакви грешки.Адаптирам дросела с АТС900 а там давам адаптация и се чува от пред "щрак,щрак" и изписва адаптацията е готова.Интересното е,че клапата мърда ама е няакък мудна....Тоест като тръгнат оборотите да падат задържа ги 1,2 пъти и на 3ретя път гасне
По-рано днес замерих мап сензора и той е добре.Какви са ми варянтите.Според мен само мап и дросел.Има ли шанс да смуче от някъде въздух?
П.п-Сложих един дросел който е малко по различен от моля.В номерата само буквата на края е различна на моя е XXX XXX XXXA А на новя XXX XXX XXXC.Но без успех същата история,но имам чуството,че този дросел вобще не става на тази кола,защото дори и на топла кола,оборотите играят
- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
Измерете налягането на бензина в рейката. Съмнение - бензинова помпа, личен опит, идентични симптоми, накрая започна и топла да го прави и я хванахме.
Логиката е, че студена не може да вдигне налягане помпата, като позагрее се поразширяват уплътненията... но процеса ще търпи негативно развитие. Проверете налягането, ще стане ясно. .
Логиката е, че студена не може да вдигне налягане помпата, като позагрее се поразширяват уплътненията... но процеса ще търпи негативно развитие. Проверете налягането, ще стане ясно. .
-
- Автомобил:
- Двигател:
dj_tuhla написа:Измерете налягането на бензина в рейката. Съмнение - бензинова помпа, личен опит, идентични симптоми, накрая започна и топла да го прави и я хванахме.
Ок колега ще го замерим.А има ли шанс да е от горивния филтър?
И при мен няма как да го прави топла,защото съм на газ :D Има ли някакъв начин да запаля колата директно на газ?За проба дали е от бензина нещо?
Сега забелязъх,че докато е с натиснат съединител колата работи супер,1100 оборота държи студена,пък и не гасне,пусна ли съединителя директно падат на 900 и почват да се колебаят и колата угасва.Какво може да се случва тук

- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
Ами ако няма достатъчно налягане, съответно дюзите не пускат предвиденото в горивните таблици количество бензин за времето за което ги отваря ЕКУ и естествено като се натовари мотора не държи.
Така правеше и при мен - само да пипнех газта току що запалена и директно гаснеше. Накрая вече и топла не искаше да потегли - работи на празен ход, само как включа първа и бау ..
Налягането така го мерихме, да, запалих направо на газ с манометър във входящия маркуч .. само че аз съм с обикновена газ и лесно .. ти ако си ГИ, 100% има начин за авариино палене на газ, виж си менюала..
.. и ..
има голям шанс да е от горивния филтър ако не е сменян и е задръстен.
Или пък ако е карано твърде рядко на бензин, да се е разложил бензина в резервоара, съответно затлачил помпа и трасе ..
(Да уточня че говоря за Ибиза'98 с 1.4 APQ мотор, който се пада някакъв първи браточвед на твоя ..)
Така правеше и при мен - само да пипнех газта току що запалена и директно гаснеше. Накрая вече и топла не искаше да потегли - работи на празен ход, само как включа първа и бау ..
Налягането така го мерихме, да, запалих направо на газ с манометър във входящия маркуч .. само че аз съм с обикновена газ и лесно .. ти ако си ГИ, 100% има начин за авариино палене на газ, виж си менюала..
.. и ..
Или пък ако е карано твърде рядко на бензин, да се е разложил бензина в резервоара, съответно затлачил помпа и трасе ..
(Да уточня че говоря за Ибиза'98 с 1.4 APQ мотор, който се пада някакъв първи браточвед на твоя ..)
-
- Автомобил:
- Двигател:
dj_tuhla написа:Ами ако няма достатъчно налягане, съответно дюзите не пускат предвиденото в горивните таблици количество бензин за времето за което ги отваря ЕКУ и естествено като се натовари мотора не държи.
.. и ..
Само,че интересното при мен е,че колата се форсира доста добре.Което ме навежда на мисълта,че има налягане помпата
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”