Паркиране под наклон

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
mimi1976
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mimi1976 » Пон 07 апр 2008 17:11

може да ти е малко компресията в цилиндрите

Потребителски аватар
doko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doko » Пон 07 апр 2008 18:38

И мойта на сериозен наклон пропусна без ръчна, а компресията на двг ми е супер !
Мисля, че е нормално :wink:

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Пон 07 апр 2008 18:57

И мойта си мърда ама хич не ми дреме, въобще не му доглеждам на такива дреболий :034:

При по-голям наклон завивайте гумите към бордюра, че да няма после :horror:

Потребителски аватар
byjy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот byjy » Пон 07 апр 2008 19:03

Като за начало си дърпай ръчната.То май и в Закона за движение по пътищата го пише.Провери си компресията и тогава почвай да гадаеш.Между другото трабанта и варбурга редовно го правят този номер.При тях компресията е7.2 от завода ако не се лъжа.

Потребителски аватар
iceto_666
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот iceto_666 » Пон 07 апр 2008 19:12

К.Одаджийски написа:не е с компресия като ти стои пред блока, но ако е в наклон колата със теглото си бута и се опитва да върти двигателя. Като го помръдва създава компресия, но ако наклона е много голям, значи и силата от теглото на колата ще е по - голяма и този цилиндър, който компресира в момента може да не устиска на напрежението и да отвори изпускателния клапан и колата мръдва 5 см. след което задържа следващия цилиндър който е в положение сгъстяване и така.
Дано си ме разбрал какво написах.
Човек много точен и изчерпателен отговор даваш възхитен съм от познанията ти които имаш казвам това защото аз например незнаех,че когато колата когато не е под наклон в цилиндрите няма компресия много ме изкефи отговора ти дори за момент си помислих,че пише някои внук на изобретателя на ДВГ. :да: :kef: :applause:

Потребителски аватар
kiko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiko » Пон 07 апр 2008 19:15

дааа,аз бях задал въпроса за голфа пред блока...наистина страхотен отговор- с 3 реда колегата изчерпа сумати теми във форума...поздравления :bowdown

Потребителски аватар
MMX
Автомобил:
Двигател:

Паркиране на скорост

Мнениеот MMX » Чет 14 мар 2013 11:31

Имам един принципен въпрос. При паркиране на път с наклон без ръчна с предница надолу има ли разлика в надеждността на задържането от двг, ако е на първа скорост спрямо задна? Често включвам задна не толкова за друго, а защото самият лост някак по-дълбоко се закрепва. Като е първа мога с леко побутване да го изключа на свободна. Двигателят ми изглежда има ниска компресия, защото при по-сериозен наклон съм забелязвал как изтърва (превърта) понякога и затова при топло време винаги опъвам ръчна. На една много стръмна улица бях пробвал какво ще стане, ако включа на трета без ръчна - направо си тръгна надолу, ако имаше контакт щеше и да запали :) Та въпросът е задната блокира ли по някакъв начин по-здраво или е все толкова (ако наклонът е напред)?

Потребителски аватар
sam_boha
Автомобил:
Двигател:

Re: Паркиране на скорост

Мнениеот sam_boha » Чет 14 мар 2013 11:53

Тук значение има най-вече предавателното число - задна е с най-голямо, сиреч - "най-държи".

Потребителски аватар
Anonymous88
Автомобил: VW Vento - VW Golf IV- VW Golf IV
Двигател: 1z 1996 - AJM 2000 116++ - ALH

Мнениеот Anonymous88 » Чет 14 мар 2013 14:54

Колега за най-сигурно спираш близо до бордюра на скорост с опъната ръчна и навит волан към бордюра! :mrgreen
Няма къде да избяга :Mr Green Fun

automan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот automan » Чет 14 мар 2013 20:33

правилото е зависи от наклона ако е нагоре се включва първа , ако е надолу задна :cool

Потребителски аватар
MMX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MMX » Пет 15 мар 2013 12:06

automan написа:правилото е зависи от наклона ако е нагоре се включва първа , ако е надолу задна :cool

Значи пак излиза, че обратната посока на предавката някак задържа. Дали има полза или е народно поверие :) Т.е. като е наклонена напред, а си на задна не може ли да врътне?

Потребителски аватар
lent
Автомобил:
Двигател:

Re: Паркиране под наклон

Мнениеот lent » Пет 15 мар 2013 12:50

По принцип при масовото изпълнение на автомобилните трансмисии първа предавка е по-къса от задна,което ще рече,че независимо как е ориентиран автомобила спрямо наклона,най-голям задържащ ефект има първа предавка.Например при скоростна кутия за бензинов двигател първа предавка има предавателно число 4,18,а задна - 3,7.

PyMu
Серпентина с турболатор
Автомобил: VW Golf IV GTI
Двигател: 1.8T AGU 2000 185hp

Мнениеот PyMu » Съб 16 мар 2013 1:41

Т.е. обобщаваме, че независимо дали наклонът е напред или назад, винаги на задна и с гуми към бордюр? Ако няма бордюр... носим тухли, камъни и други препятствия? :mhihi Така ли?

Сериозно питам, защото често ми се случва да паркирам по някакви наклони, нищо, че колата ми е алергична към БГ пътната мрежа, но тъй като съм човек, който обича да е подготвен и за най-фантастичните и песимистични ситуации, за всеки случай дърпам ръчната, ама ми се ще да знам ако мога как да я избягвам....

Потребителски аватар
Presli82
Автомобил: Volkswagen Passat b2
Двигател: diesel
Контакти:

Мнениеот Presli82 » Нед 17 мар 2013 13:14

[quote="PyMu"] Ако няма бордюр... носим тухли, камъни и други препятствия?
Много добро решение. Изобщо не се шегувам. В нашия район почти няма равни улици и често 'подпирам' гумите с 'подръчни материали'.Няма мотор който да може да удържи
колата на много стръмна улица. Личен опит.

Потребителски аватар
kijelmi
Автомобил: Passat R-Line BiTDI
Двигател: CUAA 2020

Мнениеот kijelmi » Нед 17 мар 2013 14:33

PyMu написа:Т.е. обобщаваме, че независимо дали наклонът е напред или назад, винаги на задна и с гуми към бордюр? Ако няма бордюр... носим тухли, камъни и други препятствия? :mhihi Така ли?

И вдигаш ръчната спирачка! :icon_lol

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”