Пасат Б3 блокиране задно колело

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Пасат Б3 блокиране задно колело

Мнениеот kr1s0 » Нед 17 мар 2013 1:30

Здравейте колеги.
Днес вече стигнах до границата на търпението ми :icon_lol .При всяко спиране от задно ляво колело се чува стържене.Мислех,че просто от контакта на ръждата на барабана със спирачките се чува това стържене,но уви не е тaka.Разглобявах лятото барабана,сменявах лагер,почистих вътре всичко,шкурих феродото леко,защото имаше някакви боклуци полепнали (имаше над 10мм оставащо) ,но вчера ми се случи даже като спирах (колата беше още студена) да ми блокира задното ляво колело,докато спирам,и да се влачи известно време,докато не пусна спирачката естествено.Това ме навежда на мисълта,че със самия механизъм няма проблем,или задържане.Интересен факт е,че само едното го прави този номер.На прегледа ми казаха,че предно дясно и задно ляво имат по-големи показания,което ме навежда на мисълта,че този кръг е по-силен явно откъм усилия.Въпроса е може ли това нещо да бърка кантара,и да става така по тази причина,или имам друг проблем?
Има ли начин да обезвъздуша само другия кръг,защото се съмнявам в него точно,или трябва пак от най-далечно,към най-близко да мина ?

С търсачката по тази тема стигнах само до една ,близка до моята на zfa159,но не ми върши работа.. :th_up

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Re: Блокиране задно колело Пасат Б3

Мнениеот vasilb » Нед 17 мар 2013 10:05

Щом този кръг има различни показания от другия, значи трябва да търсиш причината от там, където двата кръга се разделят - т.е. спирачната помпа. Може да има нещо запушено или не знам какво. Провери го, за да не стане беля, защото с блокиране на една задна гума при по-висока скорост цялата кола може да се извърти и ... да не зава Господ! Успех! :smile

Потребителски аватар
skiper
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот skiper » Нед 17 мар 2013 11:39

миналата година и на мен ми блокира задно ляво колело,нямаше никакви проблеми вечерта паркирах пред блока,а на сутринта като тръгнах колелото се влачеше,отворих го и се оказа спирачното цилиндърче,беше блокирало въпреки че го бях сменил преди около година,раздвижих го и от тогава не ми е правило проблем,така и не разбрах от какво беше блокирало

Потребителски аватар
Presli82
Автомобил: Volkswagen Passat b2
Двигател: diesel
Контакти:

Мнениеот Presli82 » Нед 17 мар 2013 12:03

Имал съм подобен странен проблем много отдавна , само че на Лада. :smile
Беше дефектирал спирачен маркуч и пропускаше сп.течност само в една посока ,съответно цилиндърчето се връщаше много трудно.

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr1s0 » Нед 17 мар 2013 12:05

Ами на мен течността не ми е мърдала от години :mhihi което ме кара да съм сигурен откъм маркучи,но ще поогледам пак..

Блокирането става винаги преди фактическото спиране,когато скоростта е голяма не се чува нито стържене,нито блокиране.Интересен факт е ,че когато колата е студена (тази сутрин) се чуваше леко стържене ,след 3-4км каране и ползване на спирачките започна почти да не се чува...А блокиране само онзи ден имах,и то като я карах 2км в 2 през нощта.Ако имам пари ще прасна един струг на вътрешната страна на дисковете,че бая ръжда беше подкарала барабаните. :Mr Green Fun

Малко да се постопли времето и започвам с проблемния кръг.Отпред като усилия нямаше голяма разлика между ляво и дясно колело,което ме навежда на мисълта,че може задно дясно цилиндърче на барабана да си отива.Според мен това е най-малкия дявол,и се надявам да се състои в това проблема.Сега се сетих,че преди около 2години беше блокирало на задно ляво цилиндърчето,след което го сменихме,и сега мисля,че затова показанията са такива.Със сигурност ще взема едно цилиндърче за отдясно. :redface

http://drive.bg/product_info.php?cPath= ... delId=1916 от този тип е цилиндърчето,нали колеги,и няма значение ляво или дясно? Освен него трябва ли нещо друго да сменявам (цилиндърче или нещо,което е задължително заедно с това)?

Потребителски аватар
aliyatin.com
Автомобил: HONDA CR-V
Двигател: 2008

Мнениеот aliyatin.com » Нед 17 мар 2013 12:59

Колега вслушай се в мнението на Presli82.И аз съм имал същия проблем при жигули :mhihi С течение на времето маркучите се разлагат вътрешно и се получава тапа.Пробвай със смяна на маркуче на проблемното колело.

Потребителски аватар
Golf 3 Yahting GT
Автомобил: VW GOLF III YACHTING GT VARIANT
Двигател: AEK 1.6-74kW - 1996

Мнениеот Golf 3 Yahting GT » Нед 17 мар 2013 13:15

aliyatin.com написа:Колега вслушай се в мнението на Presli82.И аз съм имал същия проблем при жигули :mhihi С течение на времето маркучите се разлагат вътрешно и се получава тапа.Пробвай със смяна на маркуче на проблемното колело.

:th_up
И аз на времето имах същия проблем при форд ескорт 96-набор. Предно ляво колело блокира от съвсем лек натиск на педала - единствено това че държах волана ме спаси от завъртане. След смяната на маркуча се оправи.

Поздрави!

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr1s0 » Нед 17 мар 2013 13:56

Те отзад не бяха ли метални тръбички,които влизаха в цилиндърчето?Ще огледам тези дни,и като посъбера някой лев ще направя това + обезвъздушаване.

Върни се в “Passat”