Невероятно,но дали е факт-Поло'99 на 37000км!?Да го купя ли?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пет 24 ное 2006 22:14

ChampioN написа:Това дори 4орапите на папата са по=бавно обеzценяващи се от италианска кола :D

Правилото си е направо колкото по нова кола с неиz4истени детски болести толкова пове4е проблеми :)
Мерцедес 124 е ве4ен автомобил, докато новите се правят да се раzвалят и да пе4елят фирмите от 4асти :wink:

Синджира си е вечен ,не е ментелив като ластика.

а пък относно репликата ти за италианските коли - поогледай се за многото проблеми дори и в ел инсталация и части на VAG групата. Пред мен се е откачало дясно задно колело на Мерц S 500 на ляв завой на светофара на Червения площад във Варна - / не е от развити болтове излезе си с полуоската на разходка.

Потребителски аватар
green
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот green » Пет 24 ное 2006 22:27

Нямам лични впечатления от италианските автомобили, но на тях не им ли куца малко окачването - май доста се пораздрънкват като поостареят. По-скоро нямам наблюдения и съм предубедена към италианците като нация, която е трвърде недисциплинирана за да произвежда каквато и да е техника (но това разбира се е лично мое мнение).

Потребителски аватар
ChampioN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ChampioN » Пет 24 ное 2006 22:27

Бъркаш нещо, наясно сам 4е вси4ки се трошат и колкото по нови толкова пове4е. От италианско и френско по куца кола няма, смятай щом 6г алфи диzел минават по 6к :)

Потребителски аватар
Mury
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mury » Съб 25 ное 2006 11:00

ChampioN написа:Бъркаш нещо, наясно сам 4е вси4ки се трошат и колкото по нови толкова пове4е. От италианско и френско по куца кола няма, смятай щом 6г алфи диzел минават по 6к :)

Нещо неможах да те разбера брато.Имам един въпрос ти качвал ли си се през живота си да караш Алфа :?: :?: :?: И щом няма по куцо от Италиянско и Френско-ако ги няма тях няма кой да развива технологийте :idea: :idea: Добре че ВАГ почнаха да правят Комън рейл/защото толкова години искаха да измислят нещо по-добро но неможаха :idea: :idea: :idea: / че тая помпа-дюза трака неописуемо-а не забравяй кой е измислил Комънрейла :idea: Спора е голям но когато се качиш да краш Алфа и не ти хареса...... :idea: :wink:Аз карам и двете марки и имам наблюдение над тях :wink:

Потребителски аватар
ChampioN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ChampioN » Съб 25 ное 2006 15:39

Не си много наясно, но коммън-рейла не е създаден от италианците. Тази технология е известна от деситилетия, a Bosch го продава на фЯт, който го слагат в колите си, то4но цялата история по създаването ме мързи да я търся :)

Каквото и да си говорим тези коли са правени като в 4ас по трудово, по-некъдърна и 4уплива сглобка историята не познава (това е особено за френските коли, с изклу4ение на Пежо донекаде). Не съм някакъв сектант, 4е само ВАГ или друго, а гледам колата като цяло без да се влияе първона4ално от производителя ( дори новите ВФ са ми меко казано отвратително, без Туарег и Файтон ). Алфите са тесни и малки коли, а аз такива въоб6те не оби4ам и не бих погледнал :D Виж за жена може и да стават пък и то4но това търси моми4ето млада и евтина кола и по тези критерий се връзва твоето предложение, но пък няколкото пъти спомена 4е и се кара ВФ, затова и предложих Голф 3 ТД, вместо Борса и Лайнеста :D

п.с . Нека не разводняваме пове4е с италиянските и френските технологий темата на моми4ето :D

Потребителски аватар
green
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот green » Сря 29 ное 2006 10:28

Ето и резултатите от прегледа на колата:
Наистина всичко е като ново - няма подменяни чсти и всичко, което е проверил човекът е, както той се изрази, заводско. Няма следи от активиране на въздушните възглавници. Няма следи от малки удари по ламарините. Всичко под капака е като на нова кола. "Има смисъл да се диагностицира" - беше заключението на майстора.
Единственото, за което човек може да се хване, е че са сменени само предните гуми със зимни, които са с различна шарка от задните и че все пак колата е боядисана в различен цвят и ако искаме да я боядисаме в оригиналния т.син ще трябва пререгистрация.

За всеки случай пратих и баща ми да я види, защото той кара Пасат от 90г и когато го купи беше долу-горе на същите години. И той каза, че като състояние това Поло няма нищо общо с неговия Пасат като го е купувал (а той го взе от негов приятел-първи собственик, много грижовен към автомобила). Тази кола изглежда, че не е карана - или някой толкова внимателно я използвал, че се е запазила така.

Така, че семейният съвет се събра и реши, че другата седмица отиваме да я диагностицират, тъкмо ще видим как се държи на дълъг път. Ако не покаже сериозни отклонения си я взимам без да ми мигне окото! За цената - като гледам от 99г Полотата си вървят от 7000 - 8500лв - така, че не мисля, че е толкова висока.

Искам да благодаря на всички, че отделихте от времето си и споделихте вашите мнения. Беше много приятно и полезно да си поговоря с вас!
Надявам се скоро да се похваля с новото си Поло :)

Потребителски аватар
poGo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот poGo » Сря 29 ное 2006 10:40

green написа:Надявам се скоро да се похваля с новото си Поло :)

Айде, стискаме палци!! :да: :да: :да:

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Пон 04 дек 2006 17:17

Ако искаш ще ти докарам ,колата на татко ми без да и гледаш километража ,ще я огледаш и после като видиш ,че е на близо 90 000 няма да повярваш.А колата му е 2003.Ти 99 на 37 000 изобщо не ми се вярва.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пон 04 дек 2006 19:34

dready написа:Ако искаш ще ти докарам ,колата на татко ми без да и гледаш километража ,ще я огледаш и после като видиш ,че е на близо 90 000 няма да повярваш.А колата му е 2003.Ти 99 на 37 000 изобщо не ми се вярва.

:D :D Правилно -но все пак има и наивници.

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Вто 05 дек 2006 11:12

Не съдете прибързано. Познавам човек, който има Лада 5-ца на около 20 години, която е на около 45 000км! Просто само си ходи от селото до града за пенсията и толкова! Останалото време в гаража. Не много функционално, но факт! Нека колегата сам реши дали това Polo е на толкова километри! Моят G3 е с почти всичко заводско, на 14 години, но и на около 175 000км (поне така пише :lol: ).

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Вто 05 дек 2006 11:16

Smeagol написа:Не съдете прибързано. Познавам човек, който има Лада 5-ца на около 20 години, която е на около 45 000км! Просто само си ходи от селото до града за пенсията и толкова! Останалото време в гаража. Не много функционално, но факт! Нека колегата сам реши дали това Polo е на толкова километри! Моят G3 е с почти всичко заводско, на 14 години, но и на около 175 000км (поне така пише :lol: ).

И в моя град има една такава лада на 17 хиляди е , но не се кара въобще и седи в гараж.
Ако смятаме статистически трябва да е в промили. :lol:

Потребителски аватар
poGo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот poGo » Вто 05 дек 2006 11:43

Масово хората карат доста, но има и частни случаи (като мен), които почти не карат. Ние с жена ми двамата сумарно сме минали с Полото 3000 км. от 01.03.2006 до сега!!! Като: имаме 2 ходения до морето, т.е. 2000 км. Значи, ако не бяхме ходили щяхме да сме минали за близо 10 месеца 1000 км.!!
Ясно ми е, че са малцина хората, които карат по 3-5 км. на ден, но не е невъзможно. Макар, че в даденият случай, колата е била таксиии....
Абе green ще се похвали/оплаче скоро. ;)

Потребителски аватар
stanimir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanimir » Вто 05 дек 2006 12:03

ВИж сега, както се знае, аз до май тази година карах Лада самара. Същата лада купих през 1993г.. Тогава тя беше на 4 години и на 60 000 км.
Сега, близо 14 г. по-късно, колата - ладата - е на...... 66 000 (ШЕСТДЕСЕТ И ШЕСТ ХИЛЯДИ) км.
Е?
Аз лично я карах от 1998г, годината в която взех кхнижка (бях на 17), навъртях около 2 500 км.
Само за информация, голфа го имам от май тази година, подкарах го през юни, и днес, на 05.12.2006г. вече съм изминал 6 500 км с него,за няма и 5 месеца, т.е. 3 пъти повече отколкото с ладата за 7 - 8 години, и точно толкова колкото с ладата от 1993г.
Самата лада е с по-читав двигател и от голфа, дет се вика, но по понятни причини подкарах голфарата-))
Така че - честито мой човек!
Само в заключение-мит е,че ВСЕКИ НА ЗАПАД ИЗМИНАВА ПО 30 000 КМ на година с колата си.
Там също има хора, които имат автомобили, но избират друг начин за превоз.
Леля ми живеят от над 20 години в Австрия, цялото семейсвто,можем да приемем,че са "чужденци". БМВ-то й е на оклло 13-14 г. вътре е като ново, колата й е на не повече от 80-100 хил км. Салона й със сигурност е по-добре изглеждащ дори от моя.
Та така, честито още веднъж, да я караш със здраве, братле!

Последна промяна от stanimir на Вто 05 дек 2006 12:05, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
stanimir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanimir » Вто 05 дек 2006 12:03

poGo написа:Масово хората карат доста, но има и частни случаи (като мен), които почти не карат. Ние с жена ми двамата сумарно сме минали с Полото 3000 км. от 01.03.2006 до сега!!! Като: имаме 2 ходения до морето, т.е. 2000 км. Значи, ако не бяхме ходили щяхме да сме минали за близо 10 месеца 1000 км.!!
Ясно ми е, че са малцина хората, които карат по 3-5 км. на ден, но не е невъзможно. Макар, че в даденият случай, колата е била таксиии....
Абе green ще се похвали/оплаче скоро. ;)

П.П.-аз карам по 30-40км. Седмично, а километрите трупам от командировки!

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Вто 05 дек 2006 12:23

Не съм съгласен, че в чужбина не се кара много. Справка: само вижте за какви разстояния говорим в една Германия! Не всички държави са с големината на BG! Още повече, че за да си избие разходите вложени в един автомобил (в повечето случаи става въпрос за дизел) практичните западняци навъртат бая километри за отрицателно време! За 2 месеца в САЩ навъртяхме 14 000км на едно BMW, така че...

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”