Golf MK2 Edition One

Разкажете, споделете, похвалете се със своя Volkswagen - тук всеки може да има тема
Потребителски аватар
iliankocov
Автомобил: Golf 2 Edition One
Двигател: PF 1990 NZ 1991 KR 1991 BMP 2007

Re: Golf MK2 Edition One

Мнениеот iliankocov » Чет 14 мар 2013 14:13

Тези дни направих едно дребно пътуване с голфа - около 5-600км и съм много доволен от поведението на колата. От разхода малко не съм доволен, но ще се преживее :mhihi
В София онзи ден ме валя страшен дъжд, а колата беше все едно излиза сега от авто мивка :c058 Ако бях във Враца, след този дъжд да е приличала на топка кал. Както и да е, тя заприлича след като си тръгнах от София :mhihi. Табелката GTI е сложена на лявата лайстна, GTI пакет в перфектно състояние ,по думите на собственика, ще видя в събота на феста.
Изключително съм разочарован от постъпката на един колега от форума(няма да споменавам имена), с който говорих няколко пъти за един BBS RM и когато във Вторник, както се разбрахме, бях в София и му се обадих Той ми отвърна с думите "Чакай, чакай, чакай... недей да идваш, щото го продадох"... :dontknow

1-2 снимчици от преди малко, като го измих и го прибрах в гаража, щото го дават да "падат камъни" малко по - късно :a014

Изображение

гърненцето е една идея по - лъскаво. Благодаря на Sashobas за идеята :bowdown
Изображение

Потребителски аватар
jocha
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: 1.3NZ 1990

Мнениеот jocha » Съб 16 мар 2013 21:05

след като сложиш емблемата G60 и с тия джанти могат направо да те сбъркат :mhihi супер се развива колата и цвета е един път до сега не бях виждал такъв на 2-ка ще следя с интерес има още какво да да се направи :th_up

Потребителски аватар
iliankocov

Мнениеот iliankocov » Нед 17 мар 2013 11:57

850 километровото пътешествие най - после приключи. Онзи ден се наложи да сменя температурен датчик, щото моя явно беше заминал - колата не можеше да се изфорсира повече от 5к оборота и във високите обороти пушеше черно. :banghead Това естествено го разбрах след 1000км каране, защото не и бях давал газ като хората. В момента мисля, че всичко е точно. Предстои закупуване на нова дистрибуторна капачка, палец и нови Хубави свещи (за всеки случай) и с това пълното обслужване на двигателя приключва. Най - после се сдобих с ГТИ пакет, който е в почти перфектно състояние, за което Благодаря безкрайно много на моя приятел Лъвчо :bowdown .
Искам да благодаря още на:
- Пак на Лъвчо за Декоративните капачета, които ми подари :bowdown .
- На колегата vw gti, който ми Подари палчетата, които заключват седалките :bowdown Колегата не го познавах лично и едвам се намерихме, но той не пожела и кафе да го почерпя за това :bowdown
- На колегата, познат на всички, Sashobas , Който ми Подари ваксата за пластмаси :bowdown
- На колегите Жоро Делчев, kokobraiz , rabotnika, simkolev, Pavko и всички останали, с които разговарях, Които ми дадоха доста ценни съвети как да продължи развитието на колата от сега нататък, които спомогнаха на феста да изглежда по този начин :bowdown . ЕВАЛА

Изображение

Изображение

Изображение

бебетата :mhihi
Изображение

тук са намазани с ваксата и са оставени на топло да изсъхнат хубаво. Само 3 вежди са на снимката, защото 4-тата имаше забележки, но за късмет имам точно такава вежда без нито една забележка :mhihi
Изображение

Изображение
За днес толкова. Когато се постопли навън, ще излезна най - после да я наредя като хората. Поздрави

Последна промяна от iliankocov на Пон 18 мар 2013 17:05, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
iliankocov

Мнениеот iliankocov » Нед 17 мар 2013 17:29

Ако някой има излишни джанти BBS RM012 да свирка

Последна промяна от iliankocov на Пон 18 мар 2013 17:07, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
iliankocov

Мнениеот iliankocov » Пон 18 мар 2013 16:09

Така, бях забравил, че онзи ден мой приятел ми счупи дръжката на вратата :banghead Бил си мислел, че се отваря като на пасат Б5... Вчера демонтирах дръжката и залепих ушенцето със силикон за авто стъкла. Сутринта го огледах хубаво и ми се стори, че доста здраво държи. Така и така бях свалил пасажерската дръжка, реших да сваля и шофьорската за профилактика. Отдавна също бях намислил да махам палчето, с което се отключват вратите с ключа, от съображения за сигурност. Така вече ще се влиза само през багажника/ако падне батерията :mhihi / и ще се отключват вратите с дистанционното на алармата.
Ето и снимки на дръжките преди и след

Едната е старателно почистена от цялата смр@д и смазана с грес, а другата е току що свалена от колата.
Изображение

Няколко салфетки боклуци изхвърлих само от едната :screwy
Изображение

Крайният резултат е страхотен - Палчетата се движат спокойно, без да се чува и звук!
Изображение

Предстои в най - скоро време сменяване на бравите с такива от Ауди 80 и ако имам късмет да си намеря палчета в добро състояние за тези брави, всичко по тази част ще е готово на 100%. Това е за сега, когато се пооправи времето ще има още нови работи и снимки. Поздрави!

Потребителски аватар
iliankocov

Мнениеот iliankocov » Нед 24 мар 2013 19:07

Гледам, че в темата няма интерес, но все пак да се похваля :mhihi - Новият пакет вече е сложен. Праговете не можаха да се доредят днес :banghead :mhihi Най - вероятно утре или в сряда ще бъдат на колата. Задна дясна вежда не застана като хората - ще бъде сменена в бъдеще ако намеря по - свястна. Предна лява също има малка забележка, но не е нещо фрапиращо. Трябва да се оправят и луфтовете на предната броня, че в момента е :11

Ето малко снимки на свършеното днес :th_up
Изображение

Изображение

любимата ми днес снимка :Mr Green Fun
Изображение

задна дясна :mhihi
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Лично мен ме кефи :mhihi
Изображение

Последна промяна от iliankocov на Нед 24 мар 2013 21:47, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Нед 24 мар 2013 19:17

Със сигурност темата ти е следена с интерес. Поне аз съм така. Това, че има моменти, в които никой не пише не трябва да те притеснява.
Продължавай в тази посока!
Ако решиш, че искаш кристални мигачи за предната броня, брой че ги имаш подарък от мен :th_up

Потребителски аватар
golf_1
Автомобил: Audi Q7
Двигател: CJWE

Мнениеот golf_1 » Пон 25 мар 2013 10:21

О да може да си сигурен че има интерес!
Получава се една много добра кола, цвета на мен лично ми харесва супер много :bowdown

Потребителски аватар
jrc2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jrc2 » Вто 26 мар 2013 21:10

Малко офф:гледам колега бая подаръци отнесе :icon_lol жив и здрав да си,то се вижда,че когато една кола има потенциал и още повече се прави с огромно желание..то резултата е налице.А това не остава незабелязано от колегите и всеки помага кой с каквото има и може.И така...успех и продължавай напред...НООООО не прекалявай,границата межди красивото и естетически издържаното и кич е много тънка,знаеш,просто съвет. :th_up

П.П:оправи си задната чистачка..може да застане идеално хоризонтално на стъклото..мен лично ме дразни така..АКО така си седи разбира се..:)

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Вто 26 мар 2013 21:43

За чистачката и аз да кажа.
Върни си я, където е заводско.
Ханс е преценил, че при Г2 като се натрупа сняг на задния прозорец на чистачката е по-лесно да го бутне надолу, вместо да го качва нагоре :mhihi

Потребителски аватар
iliankocov

Мнениеот iliankocov » Сря 27 мар 2013 18:37

jrc2 написа:Малко офф:гледам колега бая подаръци отнесе :icon_lol жив и здрав да си,то се вижда,че когато една кола има потенциал и още повече се прави с огромно желание..то резултата е налице.А това не остава незабелязано от колегите и всеки помага кой с каквото има и може.И така...успех и продължавай напред...НООООО не прекалявай,границата межди красивото и естетически издържаното и кич е много тънка,знаеш,просто съвет. :th_up

П.П:оправи си задната чистачка..може да застане идеално хоризонтално на стъклото..мен лично ме дразни така..АКО така си седи разбира се..:)

Никога преди това не съм предполагал, че мога да се запозная с такива хора тук. Даже с тези, които не се познавам лично /като Теб и Брабуса/ никога не съм предполагал, че ще направите нещо такова за мен. :bowdown ЕВАЛА
За сега се придържам изцяло към връщането на 100% оригинален вид. Естествено е нужно време за постигането на тая цел, не само от финансова гледна точка, а от гледна точка на това, че някои части просто се намират ужасно трудно.

brabus написа:За чистачката и аз да кажа.
Върни си я, където е заводско.
Ханс е преценил, че при Г2 като се натрупа сняг на задния прозорец на чистачката е по-лесно да го бутне надолу, вместо да го качва нагоре :mhihi

Ти си третият човек, който ми казва това /другите са Sashobas и Жоро Делчев/. Трима човека, които разбират как точно се прави :th_up Обещавам, че това ще ми бъде първото нещо, което ще направя, след като я изкарам, като се стопли малко времето

Между другото се сдобих с 2 емблемки, които много ми харесват. В момента само 1-та е при мен, но тези дни ще се погрижа и за другата. Вярно, че не съм "16 волта", но много ми харесват как стоят на колата. Благодаря за Н-ти път на колегата Лъвчо за емблемата, която е без никаква забележка!
Изображение

Изображение

Най - интересното е, че 95% от частите, които съм купил до сега, са 1990година произведени :a040
Това е за сега. Следващият път ще кача снимки на свършените работи. Поздрави!

Потребителски аватар
Жоро Делчев
BBS Collector
Автомобил: Golf GTI16V
Двигател: ABF 1994

Мнениеот Жоро Делчев » Сря 27 мар 2013 18:59

Похвално е това което правиш,знаеш колко ценен автомобил притежаваш.Радвам се че темите ми са вдъхновили някого :) Една от малкото теми,който следя с интерес :)

Потребителски аватар
jrc2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jrc2 » Чет 28 мар 2013 1:32

ДОбре,като цяло колата придоби много завършен вид,какво належащо остана и какво мислиш да добавяш което го няма?

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Чет 28 мар 2013 10:14

Просто уцели страшно запазен екземпляр и се радвам, че не го съсипа ! Браво, страхотно се справяш....нямам думи просто.
Цвета на колата е уникален. :bowdown

Потребителски аватар
jamie1
Автомобил: Chevrolet Aveo LT
Двигател: DOHC

Мнениеот jamie1 » Чет 28 мар 2013 10:42

Да го е страх човек да се допре до колата ти зада не ти повреди боята.Много добре излежда колата ти и ме кефи как върви развитието.Сякаш току що е излязла колата ти от завода на Фолксваген :th_up

Върни се в “Моят Volkswagen”