Привет колеги
От есента до сега сменям 3 пъти маркучетата за излишното гориво и все се раздуват и протичат.....Какъв може да е проблема....
Първите не знам какви бяха,вторите ги купих от Ауто + за 7 лв метъра и казаха че са най добрите....но и те се раздуха....Днес си купих на Wurt...да видим с тях как ще е ....
Толкова много се раздуват че се удължават и уголемяват....просто си излизат и изпадат от щуцерите на дюзите....и самото гумено маркуче стърчи с по половин см от двете страни на оплетката....
Благодаря

АФН маркучетата за излишното гориво се раздуват
-
- Автомобил: bmw
- Двигател: dizel
- Контакти:
Re: Маркучетата за излишното гориво се раздуват
колега провери да не ти е запушен клапана на излишниото гориво.
- lubo007
- Автомобил: GOLF 5 TDI
- Двигател: BKC
провери клапана, ако не е от него - търси свясен маркуч
-
- Контакти:
колега на гнп-то има щуцер(болт)на излишното гориво,мисля,че в него има цедка,провери и това.
- viktoris
- Автомобил: Passat 98 AFN Galaxy AHU 97
- Двигател:
Благодаря колеги
Този клапан ще го погледна дето е на снимката....А клапана за излишното гориво къде е ?Това бялото отгоре дето е на филтъра на горивото ли...
Този клапан ще го погледна дето е на снимката....А клапана за излишното гориво къде е ?Това бялото отгоре дето е на филтъра на горивото ли...
-
- Контакти:
Това бялото отгоре дето е на филтъра на горивото ли...[/quote]

- SCALE
- Автомобил: Seat Leon TDI 110 hp
- Двигател: AHF 2000
kraskko написа:колега на гнп-то има щуцер(болт)на излишното гориво,мисля,че в него има цедка,провери и това.
Няма цедка , само клапанче да държи минимално налягане вътре ( свлалял съм го )
- viktoris
- Двигател:
Aми смених клапана за излишното гориво днес да видим как ще е...17 лв
Свалях и това там на помпата дето е ...продухвах във всички посоки...дано да се оправят нещата..
Да ,няма цетка там и при мен..

Свалях и това там на помпата дето е ...продухвах във всички посоки...дано да се оправят нещата..
Да ,няма цетка там и при мен..
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Би трябвало да нямаш проблеми вече само не се сещам една или две тръби отиваха към резервоара.Ако са две тази за връщащата може да е запушена.
- viktoris
- Двигател:
Ми една видях да излиза от този клапан и да отива към резервоара,незнам...и нея продухах .....
Да използвам и аз темата на колегата. Същият проблем, колата е golf 2 1.6D. Скоро правих ремонт на ГНП, че протече. Гледам оня ден едната дюза яко пръскала. Отидох при майстора, той ми подряза маркучетата и каза, че с времето са се разширили и сега ще държат. Да обаче сега избива от друга дюза. Интересното е, че стоят доста добре, не мърдат и не шават, трудно се вадят (след подрязването от майстора) а въпреки това избива. Чудех се дали да не ги стегна с някакви скоби
Дали ще стане според вас
Преди ремонта на ГНП не съм имал никакви проблеми с течове от дюзи, филтри и т.н.
П.С. Да добавя че, обратната нафта не ми минава през горивния филтър. Свързал съм я директно да ми я връща в резервоара с медна тръбичка и 2 скоби.

Преди ремонта на ГНП не съм имал никакви проблеми с течове от дюзи, филтри и т.н.
П.С. Да добавя че, обратната нафта не ми минава през горивния филтър. Свързал съм я директно да ми я връща в резервоара с медна тръбичка и 2 скоби.
-
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AKL 2000
Колега, мъркучите от статост се напукват, дори като го резнеш докато го слагаш се пука. 5-6 лв метъра, сменяй и поне 2-3 г няма да имаш проблем, но вземи качествен.
Прав си! Ей сега видях единият, че въпреки че стои стабилно е спукан от вътрешната страна. Тичам за нови 

Върни се в “Дизелови агрегати”