Акумулатора пада след 1 седмица без палене ?
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Re: Акумулатора пада след 1 седмица без палене ?
Кажи каква марка ти е акумулатора. Щото и моя пада, ама е Монбат на 3г и знам че е боклук. Пък и колата се кара само градско сега и не може да се зареди хубаво. Затова зимата почти всеки месец го дозареждам със зарядното, не ми се дават пари за нов просто. Но също така знам, че всичко по ел.инсталацията ми е изправно. Така, че да нормално е да пада ако е Монбат - още на втората година взе да ги прави тия магарии и като го измерих с товарната вилка ме заболя главата. Добре, че колата е бензин и пали от раз, иначе досега да го бях хвърлил. Повече такава марка - не. Правят ги колкото да изкарат гаранцията - 2г.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
[quote="vanesto"]Кажи каква марка ти е акумулатора. Щото и моя пада, ама е Монбат на 3г и знам че е боклук. Правят ги колкото да изкарат гаранцията - 2г.[/quote
Не е само тази марка- същата история и с разните полски и чешки акумулатори с повишен пусков ток .Като мине гаранцията и прас.
Не е само тази марка- същата история и с разните полски и чешки акумулатори с повишен пусков ток .Като мине гаранцията и прас.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Писала съм същото в друга тема.Монбата на втората зима го засилвай на някъде и забрави за тази марка.
На мене ми даваше някаква оттечка от 0,05 А ,мислех ,че е от алармата а се оказа ,че идва от CD-то.Беше вързано така,че да не изключва,когато загася двгателя.Когато ти замерват акумулатора за отечка може да изкараш бушьона на музиката и да видиш има ли разлика.На мене след интервенцията ми даде 0,01А.Надявам се да съм полезен. 

Последна промяна от kriss76 на Пет 29 мар 2013 23:40, променено общо 2 пъти.
- Alex_ace
- Автомобил: Golf 4 1.6
- Двигател: AKL
Колегата "градски" е прав - всичко друго освен оригиналното аудио се свързва да работи след контакт.Само постоянен + на паметта на ЦД-то.Същия проблем го имах (0,050-0,060 A) нова Varta я събаряше за седмица ,и след подходящото свързване нещата се нормализираха - 0.012 A.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Alex_ace написа:Колегата "градски" е прав - всичко друго освен оригиналното аудио се свързва да работи след контакт.Само постоянен + на паметта на ЦД-то..
Като мине някоя студена зима и там започват проблемите с китайците. Повишена консумация.
Както се изрази колегата най - добре е CD- то да работи с контакт 

-
- Автомобил:
- Двигател:
колеги мерси за отговорите . заредих го покарах я малко и сега нарочно няма да я пипам седмица да видим BTW никога преди това не е зареждан и свалян от колата а до колкото разбрах 1 в годината си е нужно да се зарежда на зарядно
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
venco_s_golfo написа:колеги мерси за отговорите . заредих го покарах я малко и сега нарочно няма да я пипам седмица да видим BTW никога преди това не е зареждан и свалян от колата а до колкото разбрах 1 в годината си е нужно да се зарежда на зарядно
Дали ще се наложи дозареждане много зависи на какви разстоияния се кара колата и колко пъти се пали. Ако се кара на къси разстояния и се пали много пъти на ден (такситата например) даже на 2 месеца е добре да се дозарежда, че зимата може да стигне и всеки месец.
-
- Автомобил:
- Двигател:
колеги заредих го оставих я нарочно до днес преди малко врътнах без никакъв проблем всичко е до зареждането слава богу че не ми се дава пари за нов все още

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”