Акумулатора пада след 1 седмица без палене ?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
vanesto
Автомобил: Octavia 3 FL
Двигател: DGTE 2018

Re: Акумулатора пада след 1 седмица без палене ?

Мнениеот vanesto » Чет 28 мар 2013 16:15

Кажи каква марка ти е акумулатора. Щото и моя пада, ама е Монбат на 3г и знам че е боклук. Пък и колата се кара само градско сега и не може да се зареди хубаво. Затова зимата почти всеки месец го дозареждам със зарядното, не ми се дават пари за нов просто. Но също така знам, че всичко по ел.инсталацията ми е изправно. Така, че да нормално е да пада ако е Монбат - още на втората година взе да ги прави тия магарии и като го измерих с товарната вилка ме заболя главата. Добре, че колата е бензин и пали от раз, иначе досега да го бях хвърлил. Повече такава марка - не. Правят ги колкото да изкарат гаранцията - 2г.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 28 мар 2013 18:46

[quote="vanesto"]Кажи каква марка ти е акумулатора. Щото и моя пада, ама е Монбат на 3г и знам че е боклук. Правят ги колкото да изкарат гаранцията - 2г.[/quote
Не е само тази марка- същата история и с разните полски и чешки акумулатори с повишен пусков ток .Като мине гаранцията и прас.

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Чет 28 мар 2013 18:47

Писала съм същото в друга тема.Монбата на втората зима го засилвай на някъде и забрави за тази марка.

Потребителски аватар
kriss76
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kriss76 » Чет 28 мар 2013 19:14

На мене ми даваше някаква оттечка от 0,05 А ,мислех ,че е от алармата а се оказа ,че идва от CD-то.Беше вързано така,че да не изключва,когато загася двгателя.Когато ти замерват акумулатора за отечка може да изкараш бушьона на музиката и да видиш има ли разлика.На мене след интервенцията ми даде 0,01А.Надявам се да съм полезен. icon_idea

Последна промяна от kriss76 на Пет 29 мар 2013 23:40, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Alex_ace
Автомобил: Golf 4 1.6
Двигател: AKL

Мнениеот Alex_ace » Чет 28 мар 2013 19:27

Колегата "градски" е прав - всичко друго освен оригиналното аудио се свързва да работи след контакт.Само постоянен + на паметта на ЦД-то.Същия проблем го имах (0,050-0,060 A) нова Varta я събаряше за седмица ,и след подходящото свързване нещата се нормализираха - 0.012 A.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пет 29 мар 2013 10:54

Alex_ace написа:Колегата "градски" е прав - всичко друго освен оригиналното аудио се свързва да работи след контакт.Само постоянен + на паметта на ЦД-то..

Като мине някоя студена зима и там започват проблемите с китайците. Повишена консумация.

Vwfen4e
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vwfen4e » Пет 29 мар 2013 11:15

Както се изрази колегата най - добре е CD- то да работи с контакт :th_up

venco_s_golfo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот venco_s_golfo » Нед 31 мар 2013 22:14

колеги мерси за отговорите . заредих го покарах я малко и сега нарочно няма да я пипам седмица да видим BTW никога преди това не е зареждан и свалян от колата а до колкото разбрах 1 в годината си е нужно да се зарежда на зарядно

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пон 01 апр 2013 11:05

venco_s_golfo написа:колеги мерси за отговорите . заредих го покарах я малко и сега нарочно няма да я пипам седмица да видим BTW никога преди това не е зареждан и свалян от колата а до колкото разбрах 1 в годината си е нужно да се зарежда на зарядно

Дали ще се наложи дозареждане много зависи на какви разстоияния се кара колата и колко пъти се пали. Ако се кара на къси разстояния и се пали много пъти на ден (такситата например) даже на 2 месеца е добре да се дозарежда, че зимата може да стигне и всеки месец.

venco_s_golfo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот venco_s_golfo » Пон 08 апр 2013 23:09

колеги заредих го оставих я нарочно до днес преди малко врътнах без никакъв проблем всичко е до зареждането слава богу че не ми се дава пари за нов все още :Mr Green Fun :love.vwclub

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”