Смяна на осветлението на таблото
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Re: Смяна на осветлението на таблото
отивам да пробвам резултати ще има до час (логиката ми е че провейда светлината през средата и а като добавя рефлектираща повурхност ще стане като опрично влакно :) )
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Ще ми е интересно да го видя, аз паяка го имам и също мога да експериментирам с него, но няма на колата къде да го сложа, че редих едни диоди там 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Оригинално крушката на врътките 2w или 1.2w ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ако сложа 2w на врътките има ли опасност да се стопи фасонката ?
- lusko_vabel
- Автомобил: Vw Passat B5 1.9 TDI
- Двигател: AFN
- Контакти:
Колеги прочетох доста неща разгледах темата, но за Б5 нищо не открих, и ще съм много благодарен да разбера там как стой смяната със диодите на таблото.Защото съм намислил да го направя бели циферблати със жълто осветление на стрелките.
- mr24
- Автомобил: Golf 3 TDI 110hp
- Двигател:
Разгледах последните страници (макар, че преди съм я чел и в началото) и имам въпроси към Speedy86.
- Слагал ли си резистор на сегментите от лентата? Не свети ли прекалено силно?
Имах идея да сложа SMD диодчета точно на "иконките" на врътките. Но не намерих достатъчно големи. С лентата не можеш да нацелиш точно тези иконки и затова се чудя добре ли разсейва. На снимките изглежда добре, а на живо как е?
- Слагал ли си резистор на сегментите от лентата? Не свети ли прекалено силно?
Имах идея да сложа SMD диодчета точно на "иконките" на врътките. Но не намерих достатъчно големи. С лентата не можеш да нацелиш точно тези иконки и затова се чудя добре ли разсейва. На снимките изглежда добре, а на живо как е?
- vvveno 19td
- Автомобил:
- Двигател:
колеги имам венто ,на което нему светеше едната крушка на таблото.Смених я и известно време светеше докато пак не изгасна тая крушка(и старата и новата не бяха изгорели просто не правеха контакт).та въпроса ми е ще има ли някъкъв проблем ако тия крушки ги запоя на старото място където си се слага крушката като застраховане по-нататък да се появи пак този проблем
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги може ли някой да ми прати шаблона с реалните размери на corel draw за голф 3 - бензин. Благодаря.
- Stojan
- Автомобил:
- Двигател:
Я споделете как бялата част на таблото на голф 2ките, ги разглобявате (където се намира зелената бленда). При мен е запоена с пластмаса за другите 2 част от таблото и за мен вариант е само чупенето на това табло и го оставих.
- deadshark
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте, днес си смених осветлението на таблото, но като го сложих километража нещо започна да се бъгва... Като тръгна с 20-30 км/ч не отчита нищо дигна ли над 50 почва да показва някви километри, но имам чувството, че показва +20км. (Оборотомера работи).
Става въпрос за табло на 3-ка Motometer !!!
- crashman
- Автомобил: Bora
- Двигател: AUS
- Контакти:
deadshark написа:Здравейте, днес си смених осветлението на таблото, но като го сложих километража нещо започна да се бъгва... Като тръгна с 20-30 км/ч не отчита нищо дигна ли над 50 почва да показва някви километри, но имам чувството, че показва +20км. (Оборотомера работи).
Здрасти, при смяна на осветлението не се пипа нищо друго, дано и ти така. Следователно - трябва да е самото табло и аз бих заложил на студени спойки като за начало.
- deadshark
- Автомобил:
- Двигател:
Да ама аз се опитах да извадя стрелките за да слажа диоди и след няколко неуспешни опита се отказах....Може ли да е от това, че съм бутал стрелките с пръст ?