Турбо лаг
- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
Re: Турбо лаг
баси, в нафтовия раздел ного интересно било 

- bai_ILIA
- Автомобил:
- Двигател:
van4ote написа:bai_ILIA написа:тва е яко...за който не знаекофти е, че при нашите коли не може да даваш газ и спирачка едновремено, понеже сервото взима целия вакуум и турбината и умира управлението/геометрията и изправя лопатките, пращайки газовете необходими за повишаване на налягането, по дяволите...[/quotпълни глупости ,че не може не може ама не е за ради това
е не може понеже няма пауър 2-3 сек след това. кажи що не може, че ние не знаем...или твойта кола е с две вакуум системи и сервото на спирачките и променливата геометрия не се влият от подобни интервенции

Обеснете ако обичате по подробно как става това с газ и спирачка едновременно на автомата ще стане такова чувство. Сега лага докато включи турбото е страшен!!! 

- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Ако поогледате под предния капак внимателно ще видите една сфера,топка,кълбо,тяло с топчеста форма -кой както му каже.Е та това "нещо" се нарича резервоар за вакуум за да не стават тея гадни неща дет Бай Илия каза.Също така сервото "е пълно с вакуум" още след като запалиш та му трябва доста малко вакуум отколкото си мислите.В заключение ще кажа че на мойта която няма променлива геометрия също става така но това не е заради липсата на вакуум.
- ewipito
- Автомобил: VW PASSAT B3
- Двигател: RP 1988
krasio00o написа:Мисля,че с турбо лага идеално са решили проблема инжинерите от ФВ с TSi моторите.Поразрових се малко из нета и единственето което ми идва на акъла да сложат копресор пред турбото е точно да избягат турбо дупката(ако греша поправете ме).Факта който ме навежда на тая мисъл е 240 N/m при 1500 об/мин и максимална мощност от 170 к.с само от 1.4 литра работен обем.
Точно така. Само дето 125 kw = 166 коня

от 1500 до 5000 на 240 Nm

- IvoG
- Автомобил: Golf III
- Двигател: 2.0 AGG
За мен е впечатляващо налягането от 1.8 бара при 122к.с. само с турбина и съответно 2.5 бара при 170к.с. с турбина и компресор!
- IvoG
- Автомобил: Golf III
- Двигател: 2.0 AGG
От скоро подкарах служебна с мотор 1.4 FSI и като я закачих на ОБД-то се оказа че турбото надува на 0.65-0.7 макс.
Явно инфото от Wikipedia е грешно или са имали в предвид абсолютното налягане - атмосферното + 0.7 на турбината = приблизително 1.7
Явно инфото от Wikipedia е грешно или са имали в предвид абсолютното налягане - атмосферното + 0.7 на турбината = приблизително 1.7
Най-интересно ми стана за WRC колите :) Верно ли имат такива системи които впръскват гориво в изпускателните колектори за да държат турбината в оборот и заради това са тея препуквания. :D
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
polkut написа:Най-интересно ми стана за WRC колите :) Верно ли имат такива системи които впръскват гориво в изпускателните колектори за да държат турбината в оборот и заради това са тея препуквания. :D
Вярно е

-
- Автомобил: Polo 6C
- Двигател: DAJA
А при турбо с променлива геометрия има ли лаг? На моя двигател, след 1800 оборота, като че ли не се усеща лаг?
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Има,как да няма,тя променливата е уж да е по-малко.
- Dino Kirov
- Автомобил: 405 SRx4
- Двигател: XU10J2C 2.0i 8v 122hp
Ако се сменят стоковите гумени маркучи от турбото, през кулера до всмукателния колектор със същия диаметър метални тръби, ще има ли промяна в лага? Колата е 2008-ма година, с променлива геометрия на турбото и при рязко подаване на газ ясно се вижда как гумените маркучи се издуват, което малко от малко увеличава лага- повече обем за пълнене. Струва ли си начинанието, при положение че пътищата са сравнително къси (кулерът е отгоре)? Ще има ли подобрение ако се направи въздухозаборник за кулера като при тези на Субару? Каква разлика в температурата на входящия въздух може да се очаква спрямо заводските пътища, които минава от решетката, по капака, та до кулера? Ясно е, че не може да се даде отговор без проба, но приблизително. Просто да знам дали да се занимавам.
-
- Автомобил: Polo 6C
- Двигател: DAJA
Може и пластмасови тръби.
Върни се в “Дизелови агрегати”