Пасат B5.5 Бутон за вратата, Микроключета

Жици и кабели, релета и моторчета, OBD, OBD II, VAG Com и други
Потребителски аватар
crank1968
Автомобил:
Двигател:

Re: Пасат B5.5 Бутон за вратата, Микроключета

Мнениеот crank1968 » Вто 05 мар 2013 21:45

Да ви питам днес свалях вратата стигнах до железния капак,но се отказах.
Тоест до тук
Изображение
Мога ли без да свалям това нещо да управя проблема. Вратата не се заключва от вън нито с дистанционно нито с ключ. Разбрах за някакво българско подобрение. Обаче не знам как става,някой който го е правил да ми пише на ЛС

Потребителски аватар
Milanov
Автомобил: passat B6
Двигател: TDI
Контакти:

Мнениеот Milanov » Сря 06 мар 2013 9:42

Разбрах за някакво българско подобрение. Обаче не знам как става,някой който го е правил да ми пише на ЛС

Здравей,
Описал съм подробно, как се прави с външен бутон, не се сваля металната кора.
Виж в темата.
Има и снимки.

rostislav1998
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rostislav1998 » Чет 14 мар 2013 14:04

И аз да се похваля с ремонтираната от мен брава. :smile Ключето поръчах от тук http://store.comet.bg/CatalogueFarnell/Product/1011585/ излезе ми 13.50 + 6.лв доставка=20лв.+стотинки.
Махането на бравата е 1 час работа,първият път :mhihi всеки следващ времето намалява.Еди нсъвет към тези които се наемат ,ако проблема е във външното микроключе да не отварят бравата,не че е много сложно ,но могат да си спестят доста нерви. :th_up
Прикачени файлове
klu4.jpg

Последна промяна от rostislav1998 на Пет 15 мар 2013 18:00, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
ozaki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ozaki » Пет 15 мар 2013 9:03

Може ли да посочиш точно кое микре си поръчал(за външното става въпрос),че и аз имам едно за смяна.

Потребителски аватар
Vag_activator
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vag_activator » Пет 15 мар 2013 10:04

http://facebook.prodavalnik.com/mikrokl ... -i17054189
Тези са някакви точни,незнам колко са скъпи/евтини..... :th_up

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Пет 15 мар 2013 12:56

Ха, това звучи доста добре. Не е ясно колко са издръжливеи, но определено бих ги пробвал за 7 лева (дано не се налага)

rostislav1998
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rostislav1998 » Пет 15 мар 2013 18:08

Vag_activator написа:http://facebook.prodavalnik.com/mikrokl ... -i17054189

И аз попаднах на тази обява дори я има в този форум,но нямаше отзиви.Това което аз поръчах определено е за тази цел.А имаше и колеги които вече са го пробвали.КЛючето е на Cherry пише Germany.КОлко ще изкара...надявам се да е много. :mhihi

Потребителски аватар
mircho82
Автомобил: Golf IV TDI GTI
Двигател: ARL 2001

Мнениеот mircho82 » Пет 15 мар 2013 23:26

rostislav1998 написа:
Vag_activator написа:http://facebook.prodavalnik.com/mikrokl ... -i17054189

И аз попаднах на тази обява дори я има в този форум,но нямаше отзиви.Това което аз поръчах определено е за тази цел.А имаше и колеги които вече са го пробвали.КЛючето е на Cherry пише Germany.КОлко ще изкара...надявам се да е много. :mhihi

Кое е на Cherry? Това от продавалника ли? Изглеждат добре, явно човека е напоръчал доста бройки, защото назад в темата имаше мисля, че сайт който има налични такива но искаха над 1000бр за поръчка.

Jblaze
Автомобил: Seat Leon
Двигател: 1.9 TDI ALH

Мнениеот Jblaze » Чет 28 мар 2013 23:09

Здравейте,
Изчетох темата, но не съм сигурен дали съм разбрал правилно, защото до тук не видях подобен проблем.
Колата е Сеат Леон. Проблемът - от месец-два при отключване с ключа от шофьорската врата, се отключва само тя. Ако обаче натисна копчето на вратата за отключване на вратите или отключа с дистанционното на допълнителната аларма, се отключват останалите без проблем. Каква може да е причината за това - микроключе или студени спойки на бравата?
Другият проблем ми е със задна лява врата - отваря се само с дръжката от вътре, не се отключва нито с копчето от шоф. врата, нито от алармата. За 1 месец, май само веднъж се отключи от алармата. При тест с Ваг-ком се появява грешка:
Address 46: Central Conv.
1 Fault Found:
00930 - Locking Module for Central Locking; Rear Left (F222)
27-00 - Implausible Signal
Какво може да е причината - микроключе, комфорт модул? Има ли смисъл да разглобявам задна лява или проблема не е там?

Благодаря предварително за помощта и се извинявам за хаотичното описание на проблемите.

Потребителски аватар
ozaki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ozaki » Пет 29 мар 2013 9:05

Вероятно е от микро ключетата аз имах подобен проблем(дори същия,всички врати се отключваха заедно само когато използвам дистанционното на допълнително монтираната аларма) с предна лява врата оказаха се студени спойки,но ще ти трябва лупа за да ги видиш защото с просто око не се виждаха пукнатините.Аз си мислех ,че не е от студените спойки и реших да я занеса на майстор бравата той като погледна и веднага откри къде е проблема.

teodor.vasilev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот teodor.vasilev » Чет 02 май 2013 13:52

Здравейте Колеги,
и моя проблем е свързан с вратите, но ми кажете моля дали ще е от микроключетата. (Пасат 99г.Б5)
Вратите ми и всичките от два дена спряха да се заключват и отключват с дистанционното, освен тази на багажника-само тя се закл. и откл. с него.
Преди това задните врати правеха проблем и понякога се закл.и откл. или не се. Проблема започна от няколкото дъждовни дни когато бяха преди около 2 месеца, когато и алармата(фабричната) ми се вкл. сама. Тогава напръсках бравите със спрей WD 40 и се оправиха.
Преди 4-5 години на шофьорската ми сложиха външен бутон, но сега и тя не се закл. и откл. от дистанционното. При нея ми направи впечатление, че от както е сложен бутона ако отключа с ключа се откл. и закл. само тя, а останалите врати не реагират(не мога да кажа на кой кабел е свързан външния бутон). През ключалката на багажника всичките реагират или реагираха до сега.От багажната ключалка работят и стъклата вдигане и смъкване. а от другата на шоф. врата не.
Отворих да видя комфорт модула под шофьорската страна, но нямаше влага или нещо друго съмнително.
Все още не съм я закачал да видя дали има грешки в компа.
Ако и някой друг е имал подобен проблем или може да помогне да сподели, моля.

Благодаря Ви предварително .

Леки и безаварийни километри.

p.s. тази вечер видях, че на три от вратите(предните две и задна дясна) при отваряне светят лампите отдолу, а на задна лява не свети. Вратите не се заключват и отключват и при натискане на бутона,който е на шоф.врата- чува се само багажника,че се закл. и откл. Споделям, ако има значение за проблема.

p.s.
колеги моя проблем се оказа от окислилите се и разпаднали се връзки на кабелите към комфорт модула. След зачистване, понаждане и свързване на снопчетата с кабелчета всичко си дойде на мястото и заработи :)

Последна промяна от teodor.vasilev на Чет 13 юни 2013 21:19, променено общо 1 път.

montresor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот montresor » Съб 04 май 2013 18:47

Към колегата "Jblaze" Аз имах същия проблем само,че със пасажерската врата(с ключа си се отваряше само тя)и се оказа ,че ми е изгоряла машинката.Но намери някаква втора употреба и пробвай,че знам ли може при теб да е нещо друго.Аз от този дефектирал модул имах и утечка, абе голям филм.Дано съм ти бил полезен.Поздрави.

teodor.vasilev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот teodor.vasilev » Сря 08 май 2013 22:16

Днес закачахме колата на комп, но той не можа да се свърже с компютъра управляващ заключването на вратите. Какъв може да е проблема колеги - ПОМОГНЕТЕ

Jblaze
Автомобил: Seat Leon
Двигател: 1.9 TDI ALH

Мнениеот Jblaze » Пон 20 май 2013 8:27

Проблемът се реши след ходене при майстор. Оказа се студени спойки в модула и всички врати заработиха. На задната лява беше изгоряло и моторчето за отваряне/затваряне и след смяна се оправи. Цялото удоволствие беше 160 лв - стори ми се доста, но като не мога сам :cry

Потребителски аватар
fichtenweg
Автомобил: Passat B5
Двигател: AHH

Мнениеот fichtenweg » Пет 24 май 2013 7:03

Не съжалявай колега, много пипкава работа, отнема много време и после болят ръце (особено ако е на повече от една врата). Само имай предвид, че презапояването е временно (често краткосрочно) решение. Поради това че пластини свързват ел. платката и мотора той в пълна степен предава вибрациите към нея и след кратко време пак ще ти се налага презапояване. Това основно е проблем на най-стария модел брави където това е явно конструктивна недомислица. След първото презапояване реших да си купя от ebay нови брави (за сравнение от ebay излизат 70 лева а последно си спомням по моргите им искаха 50 лв.) При последните ревизии на бравата като парт номер този проблем е решен и е гарантирано по-евтиното решение от колкото да губиш време с постоянни ремонти на врати и да пръскаш пари за труд. Да не говорим че посредством нова брава решаваш всички вероятни бъдещи проблеми накуп - микроключета, мотор, студени спойки.

Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”