Мнениеот teodor.vasilev » Чет 02 май 2013 13:52
Здравейте Колеги,
и моя проблем е свързан с вратите, но ми кажете моля дали ще е от микроключетата. (Пасат 99г.Б5)
Вратите ми и всичките от два дена спряха да се заключват и отключват с дистанционното, освен тази на багажника-само тя се закл. и откл. с него.
Преди това задните врати правеха проблем и понякога се закл.и откл. или не се. Проблема започна от няколкото дъждовни дни когато бяха преди около 2 месеца, когато и алармата(фабричната) ми се вкл. сама. Тогава напръсках бравите със спрей WD 40 и се оправиха.
Преди 4-5 години на шофьорската ми сложиха външен бутон, но сега и тя не се закл. и откл. от дистанционното. При нея ми направи впечатление, че от както е сложен бутона ако отключа с ключа се откл. и закл. само тя, а останалите врати не реагират(не мога да кажа на кой кабел е свързан външния бутон). През ключалката на багажника всичките реагират или реагираха до сега.От багажната ключалка работят и стъклата вдигане и смъкване. а от другата на шоф. врата не.
Отворих да видя комфорт модула под шофьорската страна, но нямаше влага или нещо друго съмнително.
Все още не съм я закачал да видя дали има грешки в компа.
Ако и някой друг е имал подобен проблем или може да помогне да сподели, моля.
Благодаря Ви предварително .
Леки и безаварийни километри.
p.s. тази вечер видях, че на три от вратите(предните две и задна дясна) при отваряне светят лампите отдолу, а на задна лява не свети. Вратите не се заключват и отключват и при натискане на бутона,който е на шоф.врата- чува се само багажника,че се закл. и откл. Споделям, ако има значение за проблема.
p.s.
колеги моя проблем се оказа от окислилите се и разпаднали се връзки на кабелите към комфорт модула. След зачистване, понаждане и свързване на снопчетата с кабелчета всичко си дойде на мястото и заработи :)
Последна промяна от teodor.vasilev на Чет 13 юни 2013 21:19, променено общо 1 път.