Внимавайте когато си купувате нов автомобил!

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
xploda
Автомобил: Civic
Двигател:

Re: Внимавайте когато си купувате нов автомобил!

Мнениеот xploda » Пет 08 фев 2013 15:43

altray написа:
mupk0 написа:
altray написа:Ми аз например изминавам 3000 на месец и затова виждам идея да си купя по-икономична кола.
Сметката:
Предишната харчеше 11-13 газ. 12х1.4х36000км = 6048 лв разход годишно.
Новата 5 газ. 5х1.4х36000км = 2520 лв разход годишно.

6048-2520= 3528 разлика /12 ... 294 лева на месец към лизинга ( ако е на лизинг )

Без да смятам че осреднено ми се падат по 200 лв месечно за ремонти от моторче на чистачките през ланда до моторче на стъклата.

Извод:
Не съм достатъчно богат та да карам стара кола

То пък да ти кажа зависи и от колата.Ако новата ти е Ъп както пише,а старата е била пасат примерно...бих си карал пасата.По-голяма е най-малкото.Въпреки че всеки си знае.Ако не е тайна с какъв мотор е тва Ъпче и заводска газ ли е това?Гадски цикъл или извън града?Защото ако градско е 5...то извън града да не е 3?

Не старата е Пежо 406 2.0 ( затова и съм нов във форума )

С единичка двигател е малкото 75к ... но на мен ми стига. Газта я слагат мисля в България но гаранцията и е с тази на колата. Разхода си го сметнах 5 смесено (1/4 от времето в града, но като мина през Младост два пъти на ден и готово)

3000км. на месец, 3/4 извънградско = 2250км извънградско. С този мъник и тази мощност си е живо наказание, както и да го погледнеш. Да не говорим, че и при евентуална катастрофа не дай си боже, тази малка кола изобщо няма да те предпази. То реално не е и мислена за това. Тя си е малка градска кола, не магистрален злодей :mhihi

Иначе не съм съгласен, че след 90-та всички коли са чупливи. Веднага давам пример с БМВ 5-а серия Е39(до 2003-а) и Октавия 2(до миналата година, ако не се лъжа).

van_hellish
Автомобил: Golf 3 joker variant
Двигател: abs or aam 97

Мнениеот van_hellish » Пет 08 фев 2013 18:37

vinixxx написа:
van_hellish написа:Първата ми кола беше 18 годишен фиат и за 83 хиляди километра смених един лагер, динамо ,носач и кабели със свещи

тва е технически невъзможно,тоест възможно е,но за чисто нова голф двойка по немските пътища :mhihi
а тва за фиата звучи като нянакъв виц,стига сте се правили на глорихънтъри

Човеко с Фиат Типо ли да седна да се хваля, а и какво печеля ако лъжа.Сега може би трябва да уточня няколко неща за колата, но въпреки това аз лично съм възхитен от италианския курник.Първото е ,че му знам историята от нов, защото беше купен от чичото на мой приятл чисто нов и след това беше на това аверче което имаше някой лев и беше вманиачен,подържаше го само с оригинални части и когато я взех колата беше кукла без нито една забележка и все пак на 17 години.Но въпроса е ,че аз го взех за 1600 лева , дадох 400 за подръжка и накрая го бракувах и хвърлих на желязо защото не исках да си дам колата на някой мангал а кой би купил 21 годишен фият с тяхното реноме.Та за сравнението с голф двойката просто е смешно ,чисто като автомобил Типото е в пъти по-кола, с независимо окачване е и е широко като пасата.И несъм фанатик, след него имам вече втори фолксваген но аз и сега не мога да сравня 3-ката като удобства нс фиатчето.Марката не е от значение, важното е на какъв автомобил ще попаднеш.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 09 фев 2013 9:07

van_hellish написа:Та за сравнението с голф двойката просто е смешно ,чисто като автомобил Типото е в пъти по-кола, с независимо окачване е и е широко като пасата.И несъм фанатик, след него имам вече втори фолксваген но аз и сега не мога да сравня 3-ката като удобства нс фиатчето.Марката не е от значение, важното е на какъв автомобил ще попаднеш.

Кое е по-кола си личи по автомобилите, които ВСЕ ОЩЕ се движат. Аз също не съм фанатик, но както виждаш карам автомобил 1985г. в доста добро здраве като купе и общо състояние. Колко фиата от 1985г. си виждал ти по улиците, които ДА СЕ ДВИЖАТ (не говоря изобщо за състоянието при тях)? Мисля, че това е най-показателно за един автомобил, колко е "по-кола" от друг. Фиат Типо като инженерни решения и гъделчета в някои отношения може и да превъзхожда Мк2 серията (въпреки, че тя е поколение 1983г., докато фиатът е някъде края на 1988 или 1989, което са си 5-6 години разлика, както и да го погледнеш), но това съвсем не го прави по-добър като цяло автомобил поне за мен.

Потребителски аватар
Lenks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lenks » Съб 09 фев 2013 9:19

Ами първо се примирявам с идеята, че няма да взема каквото ми се кара, а от каквото имам нужда и ми е по джоба за поддръжка :D След това се почва търсене на нещо което ми влиза в бюджета с най-добро съотношение цена-качество. Естествено се почва от VAG групата. След това разговор с майстора кои мотори са читави и съответно модели коли. След това си набелязвам бройки, гледам ги само външно, двигателя и окачването не ги гледам обстойно! Като си харесам кола я карам при майстора да си каже финалната дума той за двигател, окачване и т.н., че аз и да ги гледам се тая... Между другото моя Пасат като го продадох, човека дойде 1 сутрин само го запали (беше -10), мръдна го 10см напред и 10 назад и ми го капарира, това му беше гледането :D

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 09 фев 2013 9:21

Lenks написа:Между другото моя Пасат като го продадох, човека дойде 1 сутрин само го запали (беше -10), мръдна го 10см напред и 10 назад и ми го капарира, това му беше гледането :D

Ако си му го дал на цена-подарък какво толкоз да му гледа? Той си е сметнал, че и 500-600 лева да даде по него пак ще му излезе сметката, особено ако не е с две леви ръце и може сам да си направи по-скъпите ремонти по него. Истината е, че колкото и да я гледаш, пак може да се ожениш за манаф и да те вкара в огромни разходи. Давам за пример само, ако в маслото има добавка от сорта на Ресурс. Колата може да е за основен ремонт, а да мърка като коте с тая добавка. Сменяваш маслото и - хоп, изненада, много шумен стана моторът :19a Класика в жанра.

Потребителски аватар
Burner_inc
Автомобил: Touran Kawasaki Versys 1000
Двигател: BLS 2009

Мнениеот Burner_inc » Съб 09 фев 2013 10:55

Ало антикварите, темата е за нови автомобили

Gandalf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Gandalf » Съб 09 фев 2013 11:26

Моята кола съм я купувал нова, на 5км беше. Сега е на 5 години и 90к км и единственото, което съм сменил е 4 крушки - 2 на фаровете, на стопа и на задния номер. Предната стара и тя беще здрава и уж нищо не съм и сменял, но като си погледна записките и виждам: накладки, дискове, корм. накрайници, биалетки, заварка гърне, и т.н. Така, че айде да не е едно и също.

Потребителски аватар
apa6o
Автомобил: Skoda Octavia 1Z
Двигател: BKD

Мнениеот apa6o » Съб 09 фев 2013 11:52

Gandalf написа:Моята кола съм я купувал нова, на 5км беше. Сега е на 5 години и 90к км и единственото, което съм сменил е 4 крушки - 2 на фаровете, на стопа и на задния номер. Предната стара и тя беще здрава и уж нищо не съм и сменял, но като си погледна записките и виждам: накладки, дискове, корм. накрайници, биалетки, заварка гърне, и т.н. Така, че айде да не е едно и също.

Ухаа, каква е трошлива... Накладки и дискове си сменил :icon_lol
Българите до голяма степен нямат и представа как се поддържа, обслужва и кара автомобил...
Същата работа са и мнозинството мърлячи из западна Европа, които се стремят да минат тънко от тук от там или са просто глупави. Поради тая причина употребяваните автомобили са едни страхотни гробници.
За сметка на това си спомням, как качвайки се в чисто нов Нисан Патфайндър преди време, интериора му започна да ми се разпада в ръцете, пръските вода и кал от предните калници съсипаха боята на задните врати, защото директно попадаха на една извивка и действаха като песъкоструй, сервизно обслужване по фактури - 500 лева за 4 цилиндров дизел за смяна на масло и филтри в официалния сервиз. Задните седалки бяха най-смотаните на които някога съм сядал в живота си (май се мерят с предните седалки на Вектра Б с кожен салон, само дето 2 идеи по-гадни). Като 4х4 горе-долу беше добре, но в режим 2WD когато потеглиш рязко с повече газ, направо имаш чувството, че скоростната кутия ще падне, окачването за 10 000 километра се научи да издава повече звуци от симфоничен оркестър и така. Страхотна кола, стига да е служебна, щото за подобен боклук, сглобен в Турция, ако не се лъжа, аз пари не бих дал :icon_wink

Потребителски аватар
Lenks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lenks » Съб 09 фев 2013 12:46

Burner_inc написа:Ало антикварите, темата е за нови автомобили

Аз съм бил объркал темата къде си поствам мнението, прави си, извинявам се :D

Gandalf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Gandalf » Нед 10 фев 2013 8:15

Старата Хонда, новата Тойота - може би заради това.

Потребителски аватар
altray
Автомобил: VW High Up
Двигател:

Мнениеот altray » Пет 29 мар 2013 15:40

Колега ще пиша точно затова. Така че ще бълвам змии и гушери в твоята тема.

Та преди няколко месеца реших аз да купя автомобил, който след време да остане за жената ( нали и тя душа носи )а аз да си харесам друг.
Речено сторено. След едноседмочно ровене реших ... и понеже съм достатъчно глупав не потърсих връзки и препоръки за дилъра, а набрах телефона на VW. :banghead
Фаза 1. Свързаха ме с въпросния случаен господин търговец, аз му поисках оферта разгледах я и си удерих среща.
Заведох и жената да си каже тежката дума ... че после няма да ми дава пари за закуска.
Още тогава ми направи впечатление че не знае какво продава.
- Искам с такъв и такъв салон.
- Няма въможност при този модел.
- Има струва .... лв.
- Сега ще проверя.
отиде върна се
- Да, прав сте.
- Искам таблото да е в такъв и такъв цвят.
- Не може
- Сигурен ли сте .
- Да
- Ок ( после разбрах яе и това е било възможно )
Бях и разочарован че слагат газовата в България. А на рекламата не се казва че се слага тук.
Фаза 2. Обеща ми да се свърже с мен когато разбере седмица на излизане на автомобила от завода.
Да да ама не.
- Тъкмо щях да ви звънна.
Фаза 3. Дългоочакван миг
- Ало
- Колата пристигна. Намерихте ли си лизингова компания?
- Да. Вашите условия не ме удоволетворяват.
- Тази оферта беше за начало ... пратете офертата която имате „колегата ще си свали гащите“ за да даде по добра.
Получих оферта която беше по лоша с 0.1 процент но тага ми снесоха информацията че колата ще мога да си я взема веднага от тях, докато през друг лизинг ще чакам две седмици. Спазвали закона за потребителите че мога да върна покупка до две седмици след покупката ако не съм доволен. Та за по лесно не ти дават колата тези две седмици. БУЛГАРИСТАН
Та за какво да ме предупреди ... нали после ще го използва като коз да взема лизинг от Порше . Калъф ( с извинение или без ).
Мен изнудвачите хич не са ми по сърце и си казах ... ще чакам.
Фаза 4. Капарото е преведено от Името на жената, а колата ще е на мое име “GG no re”
На маймуни се направиха да ме бавят и създават проблеми . Не може ли нова проформа на мое име? Не. Подписахме четиристранно споразумение при лизингодателя. От Порше не го харесаха искали тяхно. Хаиде пак цялото семейство се събира да подписва.
Фаза 5. Отивамз а колата.
- Само трябва да минете през газаджиите да настроят газта.
- Значи не е готова??!?!
- Готова е но понеже нямаше номера, застраховка ...
- А как монтирахте газовата тогава ...
- А?
Фаза 6. Преди да тръгна питам за липсите.
- Къде е Мултимедията?
- Колегите са я свалили за да не ч открадне някой.
- Къде са компресора и калъва за резервната гума?
- Газаджиите ще ви я дадът.
Не ги дадоха ... Получих ги по късно. Няма по долнопробен компресор, страх ме е да го влюча в запалкат да не гръмне колата. Остана стойката за бутилки в шофиорската вратада ми върнат , но нямам желание.
Ако аз съм такъв търговец ще умра от глад.

Потребителски аватар
xploda
Автомобил: Civic
Двигател:

Мнениеот xploda » Пет 29 мар 2013 17:34

Все повече се убеждавам, че няма по-добро от голф 2 или 3, пасат 3 или 4 и т.н.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пет 29 мар 2013 17:38

Аз пък като собственик на Голф 2, Голф 3 и Голф 4 (четворката под формата на ауди А3), мога да кажа, че голф 4 е доста подобър от голф 2, който пък за мен е по-здрав от голф 3.

Потребителски аватар
vinixxx
Автомобил: Seat Altea
Двигател: BJB

Мнениеот vinixxx » Пет 29 мар 2013 19:33

мн ясно че като има возия ша са чупи по-често и обратното

Потребителски аватар
doubledTSI
Автомобил: Golf 5 1.4 TSI Caddy life 4motion
Двигател: CAXA 2008 1.9 BLS 2009

Мнениеот doubledTSI » Пет 29 мар 2013 20:21

Колега altray , това в НААС - Пловдив ли се случи?

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”