Голф 3 VR6 - трудно палене.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 3 VR6 - трудно палене.

Мнениеот my heart iS iCe » Пет 29 мар 2013 20:55

Не разбирам много от ВР6-ци но според мен, това палене не е нормално! Ако не са сменяни свещите, е добре да се видят, и има шанс от тях да е проблема :gruebel ! Мисля че паленето трябва да става без газ, поне при бензиновите мотори, и вече стъпковото моторче/автоматичният смукач, да си реголира уборотите докато колата загрее! Поне при всички Голфове с по-слаби мотори е така!

pepstroi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pepstroi » Пет 29 мар 2013 22:01

ако имаше вр6 щеше да знаеш че да не са ти сменени кабелите и свещите е доста скъпо удоволствие :) просто кабелите върват барабар с свещите почти няма вариянт да ги свалиш здрави ако не си направиш некво приспособление :)

Потребителски аватар
topgun1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот topgun1 » Съб 30 мар 2013 10:24

pepstroi написа:ако имаше вр6 щеше да знаеш че да не са ти сменени кабелите и свещите е доста скъпо удоволствие :) просто кабелите върват барабар с свещите почти няма вариянт да ги свалиш здрави ако не си направиш некво приспособление :)

има специален ключ колега който върви с колата.
а за свещите аз така купих и се оказа че не е от тях така че ако решиш да ги сменяш имам едни свещи на vr6 на тънка цена :th_up

pepstroi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pepstroi » Съб 30 мар 2013 17:32

Мойта няма я дай снимка да го вида този ключ иначе на мене всичко ми е ново така че :)

Потребителски аватар
ivostefanov
Автомобил: Audi A4
Двигател:

Мнениеот ivostefanov » Съб 30 мар 2013 19:38

За ключа и на мен ми стана интересно,че замина единия от чисто новите кабели :banghead :banghead :banghead

А относно паленето определено има леко забавяне и оборотите при мен директно си застават на около 1000.
Но имай предвид че 6 цилиндров двигател не пали като четири цилиндров,само да помирише контактния ключ.

Потребителски аватар
Pecata-VR6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pecata-VR6 » Съб 30 мар 2013 20:08

Колега моя също така пали с тази разлика,че рязко отива на 1000 оборота и след като позатопли си пада на нормалните мисля,че това е нормално за тия мотори като гледам и другите мнения

pepstroi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pepstroi » Съб 30 мар 2013 20:17

ivostefanov написа:За ключа и на мен ми стана интересно,че замина единия от чисто новите кабели :banghead :banghead :banghead

А относно паленето определено има леко забавяне и оборотите при мен директно си застават на около 1000.
Но имай предвид че 6 цилиндров двигател не пали като четири цилиндров,само да помирише контактния ключ.

повяевай ми пали и по лесно :) моя до преди седмица си палеше чук сега варти и чак тогава пали са го закачихме интерсното е че на ктс показва на контакт датчика -49 а като го запалиш си работи идеално
имам и 1 друг проблем чат пат губи ток направо изчезва тока на мотора за некви стотни примерно карам на 2ра почвам да давам газ и некъде на 2-3 хил оборота направо гасне и след неква стотна се появява пак ток и после пак изчезва това при пълна газ ако не набирам с пълна газ ми малко по кротко се оправи и после няма ядове може да мина и 300 км докато се появи тоя проблем пак направо мотора че се обарне вътре :)

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 30 мар 2013 20:40

Пробвай да пишеш по-грамотно, моля!
Нищо не разбрах!

Потребителски аватар
rufkata
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Seat Ibiza 1.9 TDI 305 Nm
Двигател: 1.9 TDI ASV

Мнениеот rufkata » Съб 30 мар 2013 21:19

pepstroi написа:
ivostefanov написа:За ключа и на мен ми стана интересно,че замина единия от чисто новите кабели :banghead :banghead :banghead

повяевай ми пали и по лесно :) моя до преди седмица си палеше чук сега варти и чак тогава пали са го закачихме интерсното е че на ктс показва на контакт датчика -49 а като го запалиш си работи идеално
имам и 1 друг проблем чат пат губи ток направо изчезва тока на мотора за некви стотни примерно карам на 2ра почвам да давам газ и некъде на 2-3 хил оборота направо гасне и след неква стотна се появява пак ток и после пак изчезва това при пълна газ ако не набирам с пълна газ ми малко по кротко се оправи и после няма ядове може да мина и 300 км докато се появи тоя проблем пак направо мотора че се обарне вътре :)

Изобщо не съм запознат с този мотор, но при мен на KR-a го правеше това с тоците и се оказа бобина. Някой път го правеше по 2-3 пъти на ден, друг път може и седмица да не се случи. Особено неприятно е в режим на ускорение и по ниска предавка, направо имах чувството, че ще откъсне коша от купето :mrgreen

Потребителски аватар
aradovanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aradovanov » Съб 30 мар 2013 22:06

Това е оригиналния ключ за вадене, стои на щеката за подпиране на предния капак:
http://i.imgur.com/G3uCt0m.jpg

Ето няколко афтърмаркет приспособления:
http://www.karlynsti.com/images/32Z.jpg
http://www.agthompsonfamily.com/vw/VR6SparkPlugTool2.jpg

Ето и една тема на колегата където е дал начин как да се направи такъв:
https://sites.google.com/site/stoyneff/engine-general/vr6-spark-plug-wire-removal-tool

Може да се ползват и кабели от МК4 VR6 12V с код на мотора AFP, които са с вградено ухо за изваждане.

Потребителски аватар
Емо Йорданов
Автомобил: Golf2+ BMW e36
Двигател: 2.8 VR6 + 328
Контакти:

Мнениеот Емо Йорданов » Нед 31 мар 2013 1:02

Тоя ключ може ли да се купи от България или трябва да се търси в ибей?

Потребителски аватар
ivostefanov
Автомобил: Audi A4
Двигател:

Мнениеот ivostefanov » Нед 31 мар 2013 11:18

aradovanov написа:Това е оригиналния ключ за вадене, стои на щеката за подпиране на предния капак:
http://i.imgur.com/G3uCt0m.jpg

Това го имам :stumm
Аз съм абуриген признавам си :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Adrian-AAA
Автомобил: Golf 2 and 3
Двигател: AAA and AFN

Мнениеот Adrian-AAA » Нед 31 мар 2013 12:01

Такова палене ми е познато,когато ми беше дебитомера счупен,ако имаш под ръка някой,пробвай с друг.
Става въпрос за ОБД2 !!!

Потребителски аватар
aradovanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aradovanov » Нед 31 мар 2013 13:59

Днес пробвах с откачен дебитомер - запали доста по-добре. Почти с толкова въртене но без глъхненето.
Лошото е че мога да пробвам само по един път на денонощие :mhihi второто палене е перфектно.
Колата си работи супер и без дебитомер м/у другото.

Някой с дебитомер за обд2 за проба?

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Нед 31 мар 2013 14:01

Без него бачка...ноо и разхода може да ти хареса :mhihi
Поне си почти сигурен, че е дебитомера :th_up

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”