Здравейте, карам Пасат, 1999г. 1.6, 101 коня,комби.Въпроса ми е колко са нормално да са показателите за разход в града и извън него при положение че се кара в София на бензин? Напоследък имам чувството че разхода е доста висок,какви може да са причините? Сори ако вече е имало такава тема,но не можах да намеря!
mod edit: Sunny
заглавието
Питане Пасат 1.6 - разход на гориво
- blagoykata
- Автомобил: Пасат
- Двигател: АФТ 1996
Re: Питане Пасат 1.6
kosio_v написа:Здравейте, карам Пасат, 1999г. 1.6, 101 коня,комби.Въпроса ми е колко са нормално да са показателите за разход в града и извън него при положение че се кара в София на бензин? Напоследък имам чувството че разхода е доста висок,какви може да са причините? Сори ако вече е имало такава тема,но не можах да намеря!
Не знам колко ти тежи купето, ама моето е 1270кг по талон! И смело мога да ти кажа, че разхода ми /градско/ в момента се колебае около 9/100, по някога дори и под 9!. Сигурно е добре да си призная, че не влизам в лютеницата и карам до към 3000 оборота на предавка - ако се поотпусна /както съм правил/ отива към 12-13. За извънградското все още нямам представителна извадка

Една от причините според мен е темперамента на шофиране.
Друга - "разсеян" термостат.
Трета - прекалено богата смес /малко кислород/.
и нека колегите помагат с други мнения, но моля ви не тръгвайте винаги с тежкото купе и слабия двг!
здравейте отново,
Така до тук разбирам че трябва да се провери термостата, някой има ли идея колко струва ремонт/смяна, каде може да препоръчате да се направи. Също така мисля че може да се помисли за една диагностчица, а май и свещи още не съм сменял. Абе трябва нещо да се действа защото за сега ми дава нещо като 12-13 среден разход 50:50 градско и извънградско, нечовешко е! А не съм някой юркач, карам си нормално!
Така до тук разбирам че трябва да се провери термостата, някой има ли идея колко струва ремонт/смяна, каде може да препоръчате да се направи. Също така мисля че може да се помисли за една диагностчица, а май и свещи още не съм сменял. Абе трябва нещо да се действа защото за сега ми дава нещо като 12-13 среден разход 50:50 градско и извънградско, нечовешко е! А не съм някой юркач, карам си нормално!
-
- Автомобил: VW PASSAT B5
- Двигател: 1.9 TDI
kosio_v написа:здравейте отново,
За термостата може да се обадиш на NIKSI ще ти го смени за нулавреме.
- Съмнителният
- Автомобил: Bora 4 motion
- Двигател: BDE 2002
- bulaki
- Автомобил: VW Passat B8 variant Hight Line
- Двигател:
- Контакти:
Колеги при мен почти нямаше разлика след като смених последователно свещи, термостат, кабели. В момента возилото се храни с 16 л на 100 км газ градско, а извън града 11,5 л.
Някои може ли да ми каже къде другаде да търся проблема.
ами можеш да я скопиш малко и ще ти падне разхода.един мой колега имаше такъв проблем и се чудеше от къде е проблема като сложи нова газова оретба/на Г2 1.8 МI SPECIAL/.Отиди на газаджия да ти я направи
Някои може ли да ми каже къде другаде да търся проблема.
ами можеш да я скопиш малко и ще ти падне разхода.един мой колега имаше такъв проблем и се чудеше от къде е проблема като сложи нова газова оретба/на Г2 1.8 МI SPECIAL/.Отиди на газаджия да ти я направи
- Съмнителният
- Автомобил: Bora 4 motion
- Двигател: BDE 2002
-
- Автомобил:
- Двигател:
- georgipass
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти: