Здравейте .Нов съм във форума, надявам се че, темата е за този раздел .Oт едно известно време замислям да повдигна един катър, който ми служи вярно вече седем години и това е пасат B3,за да мога да излизам и по черните пътища, тъй като ходя за риба и пустият пасат поопира тук там. Пасатът за момента е с по- високи гуми 195-60-15, но ми се иска да е с още една идея по-нагоре .За това смятам да сложа подложки на пружините и да удължа амортисьорите отпред ,а за отзад ще сложа подложки под чашата на пружината и пак ще удължа стъблото на амортисьорите с толкова с колкото ще правя подложките за пружините, а тях смятам да ги направя 5см. Смятам след повдигането да успея да побера с 2см.по- високи гуми от сегашните, та общото повдигане да се получи със 7см. Мисля че ,това е оптималния вариант, от там на сетне каретата ще започнат да стават консуматив .Тези дни смятам да започна проекта и да систематизирам цялата информация нагледно със снимки в тази тема.
Приемам всякакви съвети, ще се радвам някой, който го е правил да сподели и той своя опит.
Б3 повдигане
- vit_autosofia
- Автомобил: Мерцедес W210 2002г
- Двигател: 2700CDI
- Контакти:
Re: Повдигане на B3
Предни и задни амортесьори от G60 барбар с пружините.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Под задните чашки мисля 3см е максимума който може да се подложи без да се изхлузва чашката от амортисьора, поне на моите билщайн е така
- Ivaile
- Автомобил: Touran
- Двигател: BSE 2008
За лоши пътища не ти са нужни широки гуми - а и в кал, сняг 175Х80Х14 са отлични!
С тях печелиш 2 см.височина! /Спрямо твоите 195/
А и нископрофилните,(каквито са сегашните ти 195х60х15) с индекс под 80,не са подходящи за черни пътища.
С тях печелиш 2 см.височина! /Спрямо твоите 195/
А и нископрофилните,(каквито са сегашните ти 195х60х15) с индекс под 80,не са подходящи за черни пътища.
Разбира се, че вариации с гуми има всякакви, но до едно положение и после започва да опира, за това искам да повдигна, за да имам възможност за още по-високи гуми.Размерът на гумите, които съм посочил е възможно най- оптималния за летите ми джанти, тъй като под 195 няма как да се сложат, защото джантата е широка, а все пак визията е по- добра от колкото с железните.След като го повдигна ще видя с какви гуми и джанти ще слагам.А ето и снимка с летите джанти..... доста по- добре изглежда.
- Ivaile
В балкана нито лети джанти, нито визия ти трябват..... . Там това е суета.
Явно трябва да си изясниш приоритетите си - кола за опера или за риболов.
За двете заедно - само Ровъра на английската кралица, но и тя предпочита Ролса в града...
С 14" и високи гуми съм нямал проблеми в балкана( даже по черните пътчета над Ситово), разбира се, с внимателно каране.
Все пак Пасатът не е джип, а Reiselimusine"!
Явно трябва да си изясниш приоритетите си - кола за опера или за риболов.
За двете заедно - само Ровъра на английската кралица, но и тя предпочита Ролса в града...

С 14" и високи гуми съм нямал проблеми в балкана( даже по черните пътчета над Ситово), разбира се, с внимателно каране.
Все пак Пасатът не е джип, а Reiselimusine"!
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Повдигането за отпред-слагаш амове от Б4.Чашката на пружината е поне с 2,5см. по-високо от твоите.
За отзад не знам дали са различни амовете,но можеш да сравниш в магазина.
Колега Ivaile,от кога 195/60 се водят нископрофилни?
За отзад не знам дали са различни амовете,но можеш да сравниш в магазина.
Колега Ivaile,от кога 195/60 се водят нископрофилни?
- Ivaile
За протокола - второто число в означението на гумите /195Х60Х15/ показва отношението на широчината на гумата към височината й в ПРОЦЕНТИ.
Гуми с процентно отношение ПОД 80 са нископрофилни,а тези, чиято ширина е 80% от височината им, са нормални, Това, че даден автомобил фабрично е окомплектован с гуми 195х60х15 не означава, че тези гуми не са нископрофилни... а че са стандартни за конкретния автомобил!
С тях се осъществява стабипността на колата и нейния пътен просвет по заводски стандарт.
... Аре на раб"та!
Гуми с процентно отношение ПОД 80 са нископрофилни,а тези, чиято ширина е 80% от височината им, са нормални, Това, че даден автомобил фабрично е окомплектован с гуми 195х60х15 не означава, че тези гуми не са нископрофилни... а че са стандартни за конкретния автомобил!
С тях се осъществява стабипността на колата и нейния пътен просвет по заводски стандарт.
... Аре на раб"та!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Кой го казва? Ако е баба ти, не и вярвам.Ivaile написа:...
Гуми с процентно отношение ПОД 80 са нископрофилни,а тези, чиято ширина е 80% от височината им, са нормални ...

Моля те, посочи ми поне три по-разпространени автомобила от последните 20г, които са излезли от завода с гуми с височина 80 или повече! Или всички коли са с "нископрофилни" гуми ... може би спортни? Като се замисля - аз не съм виждал нито един автомобил с гума над 80 - ако 80 е нормално, то защо няма коли с "високи" гуми, а само с "нископрофилни" и тук-там някоя с "нормални" - една на 500 да речем?
- Ivaile
Има много писано в Нет-а. Виж изчерпателната статия "За гумите-маркировка, обозначения, индекси..."
www.autoklub-kz.net/viewtopic.php?f=10&t=9
Aко не ти се чете цялата статия, потърси раздела "Параметри на гумата".
Това, че някой не е срещал този размер, при който, между другото, 80 не се изписва,(пример - 165х14) не означава , че той не съществува в теорията и при производителите на гуми.
Статията си заслужава четенето!
www.autoklub-kz.net/viewtopic.php?f=10&t=9
Aко не ти се чете цялата статия, потърси раздела "Параметри на гумата".
Това, че някой не е срещал този размер, при който, между другото, 80 не се изписва,(пример - 165х14) не означава , че той не съществува в теорията и при производителите на гуми.
Статията си заслужава четенето!

-
- Автомобил:
- Двигател:
Линкът ти не става.
Теорията на гумистроенето хич не ме грее, вероятно могат да направят гума висока 180 ... дай ми примери за коли, които излизат от завода с гуми високи 80! Искам да видя НА ПРАКТИКА кой продава коли за такваи гуми!
Теорията на гумистроенето хич не ме грее, вероятно могат да направят гума висока 180 ... дай ми примери за коли, които излизат от завода с гуми високи 80! Искам да видя НА ПРАКТИКА кой продава коли за такваи гуми!
- Ivaile
Излиза си :) http://www.autoclub-kz.net/viewtopic.php?f=10&t=9
"Чукча читатель, не писатель... "
Статията е на нашия съфорумец от Казанлък Winner25 - Извинявам се, че не го посочих!
P.S. Успяхме да оспамим темата на човека
!

"Чукча читатель, не писатель... "

Статията е на нашия съфорумец от Казанлък Winner25 - Извинявам се, че не го посочих!
P.S. Успяхме да оспамим темата на човека

Последна промяна от Ivaile на Сря 03 апр 2013 12:05, променено общо 1 път.
Колеги ето моита ежедневка и кола за риболов :)
отзад с двоини пружини ,а отпред тампони
и бусови гуми на 80 високи
влиза в коловозите на джиповете и не закача никаде
http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... =3&theater
отзад с двоини пружини ,а отпред тампони
и бусови гуми на 80 високи

влиза в коловозите на джиповете и не закача никаде

http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... =3&theater
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
В тая статия не прочетох това,което ти си написал.Но пък прочетох невероятно тълкуване на маркировката M+S.Що се отнася до нископрофилните не знам кво да кажа.65 е ниска,70 е ниска,40 пак е ниска....
- ericmax
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Здр колега.
Моята мавинка е вдигната отзад.Предишният собственик е подсилвал задната греда и погледнах ,че на пружините има нещо като твърда гума(по 3 на пружина),което държи височината.
Ако искаш ще ги фотам
Моята мавинка е вдигната отзад.Предишният собственик е подсилвал задната греда и погледнах ,че на пружините има нещо като твърда гума(по 3 на пружина),което държи височината.
Ако искаш ще ги фотам