Проблем с двигателя - симптоми при скъсан ангренаж?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
emdless4
Автомобил:
Двигател:

Проблем с двигателя - симптоми при скъсан ангренаж?

Мнениеот emdless4 » Пон 27 ное 2006 10:39

Здравейте, колеги.... Лошо завърших уикенда, и лошо започвам седмицата. Закъса ми голфчето, на магистралата снощи, изведнъж загуби центровка, започна да чука аванса. Беше късно и карах така около 100-на км, реших че ще се прибера до София но уви. Малко след Пазарджик (следих температурата, беше твърдо 80 през целия път), стрелката скочи към червеното, спрях, водата избила от някъде - от ауспуха зверски пушек с миризма на крематориум. Преди това спирах - вадих кабели на свещи - няма празен ход, работи все едно е извадена свещ, но като вадя кабелите става още по-зле, като я форсирам си влиза в обороти, аванса спира да трака, поддържаше 100-110 км/ч, после като изстина пробвах пак да тръгне, но не щеше, а накрая и отказа да пали - като въртя стартера тресе все едно е извадена свещ. Звънях на познати- всеки с различни предположения. Най-лошата прогноза е, че ми е скъсан ангренажа. Докарахме я в до сервиза в СФ с влекач, днес ще я гледат момчетата, дано не е най-лошото. Все си мисля че ако е скъсан ремъка изобщо няма да върви, вие как мислите?... :(

Последна промяна от emdless4 на Пон 27 ное 2006 12:55, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Пон 27 ное 2006 10:47

:( Страх ме е да мисля

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пон 27 ное 2006 11:55

Все си мисля че като се скъса ангренажа гасне отведнъж и тва е....да е прескочил зъби някакви ли знам ли.....гарнитурата да е изтряскала и да се е напълнил с вода...пфу пу пу дано е нещо леко я свещи я някви кабели и да се спасиш колега....драсни като решиш проблема....да не се чудим....

Потребителски аватар
IvoG
Автомобил: Golf III
Двигател: 2.0 AGG

Мнениеот IvoG » Пон 27 ное 2006 11:57

Сори колега, адски гадна случка :( . Може да е прескочил зъб или два и от там газоразпределението се обърква. Кофти на извън градско да се случи така.

passat.ov.k
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот passat.ov.k » Пон 27 ное 2006 12:41

гарнитура на главата

Потребителски аватар
emdless4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emdless4 » Пон 27 ное 2006 12:59

passat.ov.k написа:гарнитура на главата

И бабаита с пътната помощ спомена за гарнитура - каза че компресията бягала и отивала във водата, затова не пали. След малко ще звъня на мойте хора и ще споделя после ... :dontknow:

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Пон 27 ное 2006 15:27

Ами свалете пластмасовия капак на ангр. ремък, превъртете мотора на ръка(чрез гумата-на 4,5 скорост) и гледайте.Ако всичко там е в ред ,както казват колегите-сваляй главата.Не мисля че ангр. ремък може да прескочи зъб и да остане здрав, ама неведоми са пътищата божии!Все пак може да се окаже избягала центровка на запалването, нещо с хидравличните повдигачи на клапани...Дано е най- евтиното!Късмет!

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пон 27 ное 2006 15:35

emo-gar написа:...Не мисля че ангр. ремък може да прескочи зъб и да остане здрав...

За щастие, може!
И добре, щото майстора, дето ми събира мотора след шлайф го беше прескочил! И аз 6-7 месеца карах така... Видях го чак като тръгнах сам да си сменям ангренажния ремък! Обаче след това колата даде поне 2 сек. по-малко време до 100км/ч от първи опит!
Но съм чувал (не знам дали е вярно), че защита на клапаните имат моторите от 1.8 нагоре...

Потребителски аватар
zdr_spasov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zdr_spasov » Пон 27 ное 2006 15:39

Вероятно гарнитура на главата. До 1-2 зъба прескачане на ангренажа колата пали и върви. Може да е неравномерно, да тресе, но върви ...

Потребителски аватар
emdless4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emdless4 » Пон 27 ное 2006 16:08

Заминала е гарнитурата. Сега проверяват клапаните, но казват че трябва да се шлайфа главата. Задължително ли е? :roll:

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пон 27 ное 2006 16:12

emdless4 написа:Заминала е гарнитурата. Сега проверяват клапаните, но казват че трябва да се шлайфа главата. Задължително ли е? :roll:

Е мисля че малкия девил та е сполетял. Удари и един шлайф нищо лошо няма в това. - 25лв е а може да ти спести много проблеми след това.....

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Пон 27 ное 2006 16:14

АБСОЛЮТНО

Потребителски аватар
kalinveliki
Автомобил: VW T4
Двигател: 2.4D
Контакти:

Мнениеот kalinveliki » Пон 27 ное 2006 17:33

Колега кжото и да е няма да се ядосваш!

Ще се оправи!

Аз мисля че е пробила гарнитурата на двигатела!ако е към маслото ебаваш лагери и УЖАС трака та се не трае! ако е към водата ще има пръски антифрис от ауспуха но няма да ти спадне нивото за 100 км видимо!/случи ми се с тойота ПРЕВИА 2,5 бензин дошло и беше но преди 20 000км беше прегрята и се е изкривила главата! и на Ланча дедра с масло на мин. я резнах 100км. на 2 и задраха основните лагери-все едно си бес гарне!!!/

Ако са и двете.... ти си знаеш! 500 лева части, 150 лева труд за 10 дена си като нов за поне 100 000 км.

При ремъка гасне и това е!Тишина! А ако прескочи зъб несъм запознат!

Потребителски аватар
emdless4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emdless4 » Пон 27 ное 2006 17:45

Да съобщя и финалната диагноза - издухана гарнитура на главата, на две места - между първи и втори, и на трети цилиндър. Реално съм карал 100 и повече км на един цилиндър и половина? :shock Главата вече е изшлайфана, сменени са и гумичките на клапаните понеже били се втвърдили - полезно според мен, утре ще вземат гарнитура за глава както и такива за всмукателните и изпускателните колектори и вечерта живот и здраве си взимам колата да и се радвам с пълна сила. :kissy: А междувременно ще ми сменят и маслото и без това му беше време, заедно с нов антифриз. А като я запалим и чуем как работи, ще изберем и един хубав комплект свещи. Благодаря ви за окуражителните мнения, имате по една бира от мен ей :beer

Б.а. колко мислите че струва реално споменатия ремонт, шлайф, гарнитури, гумички?

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пон 27 ное 2006 17:49

Гарнитура - всичко 180 лв (шлайф+масло+гарнитура+труд.....)
Гумички - 10 лв (за труд не би трябвало да ти зимат вече е отворен)
Свещи - 20лв
Антифриз - 10лв

Ми това е....според мен....

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”