От коя бензиностанция зареждате нафта?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...

От къде?

Еко
425
20%
ОМВ
457
21%
Шел
171
8%
Лукойл
514
24%
Ромпетрол
357
17%
Другаде, и напишете защо.
236
11%

Общо гласове: 2160
Потребителски аватар
nixs
Автомобил: Golf IV
Двигател: AHF HIGHL

Re: От коя бензиностанция зареждате нафта?

Мнениеот nixs » Сря 03 апр 2013 14:19

Зареждам от Петрол, основно заради отстъпката с карта "80 години Петрол".
От време на време зареждам и на ЕКО. Не намирам някаква разлика.
За дизел става въпрос.

Гледам да избягвам Лукоил, преди години, зимата, бях зареждал бензин на 80-тката и по пътя закъсах заради ужасно разредения бензин. Може и да са се оправили нещата, не знам.

powerade
Автомобил: Seat Toledo 2 1M2
Двигател: AHF 2000

Мнениеот powerade » Вто 23 апр 2013 11:20

Колеги напипах една бензиностанция, за която бях чел стари теми по форумите, че била с 20 стотинки надолу. Една вечер ме хвана скуката и си викам да се дигна да видя има ли помен от бензиностанцията. Отивам там и гледам осветено, има човек и на колонката цената 18 стотинки под официалната. Викам си на акъла "Какъв ли бъркоч ще е тая нафта". В багажника имам една тубичка от омекотител. За мое учудване човека ми отказа да ми сипе в нея. Но аз исках да видя нафтата преди да сипя, и му викам - ок ще сипем в колата, ама имам една фуния, през нея ще сипваме. Почва да сипва и нафтичката си беше бистра(светил съм с фенера) и за мое учудване не се пенеше изобщо. Направо му викам - давай за 50 лв.
Колата си работи съвсем нормално(тя си харесва всичко без Шел), но 20 стотинки надолу си е нещо. Прикачам линк, който иска да я тества и да сподели.
http://postimg.org/image/6s45r1y0b

varna
Автомобил: mazda 323 f 2003g.
Двигател:

Мнениеот varna » Вто 23 апр 2013 13:33

Колега кажи каква е тая бензиностанция, може пък да има и в други градове. Да знаем какво да търсим, 18ст. са си 18 ст. ако ти я сметне някой от правителството в % сигурно доста ще е, колкото няколко години не са я сваляли.

powerade

Мнениеот powerade » Вто 23 апр 2013 14:04

varna написа:Колега кажи каква е тая бензиностанция, може пък да има и в други градове. Да знаем какво да търсим, 18ст. са си 18 ст. ако ти я сметне някой от правителството в % сигурно доста ще е, колкото няколко години не са я сваляли.

Почти съм сигурен че нямат други обекти освен този, но все пак следващия път ще питам и ще кажа. Иначе като ходих един път през деня имаше 2 очиларки CDI да зареждат(щом не са изревали с Комън Рейла значи трябва да е читаво горивото)

Потребителски аватар
qm_parket
Автомобил: Nissan Navara 2.5Dci
Двигател: D40

Мнениеот qm_parket » Вто 23 апр 2013 14:23

В Русе има една бензиностанция при хиподрума, дето винаги цената е с 20 ст. надолу. Някой да има впечатления?!

treyyy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот treyyy » Вто 23 апр 2013 18:29

powerade написа:Колеги напипах една бензиностанция, за която бях чел стари теми по форумите, че била с 20 стотинки надолу. Една вечер ме хвана скуката и си викам да се дигна да видя има ли помен от бензиностанцията. Отивам там и гледам осветено, има човек и на колонката цената 18 стотинки под официалната. Викам си на акъла "Какъв ли бъркоч ще е тая нафта". В багажника имам една тубичка от омекотител. За мое учудване човека ми отказа да ми сипе в нея. Но аз исках да видя нафтата преди да сипя, и му викам - ок ще сипем в колата, ама имам една фуния, през нея ще сипваме. Почва да сипва и нафтичката си беше бистра(светил съм с фенера) и за мое учудване не се пенеше изобщо. Направо му викам - давай за 50 лв.
Колата си работи съвсем нормално(тя си харесва всичко без Шел), но 20 стотинки надолу си е нещо. Прикачам линк, който иска да я тества и да сподели.

Колега, освен да удрят в грамажа, друго обяснение нямам, а и затова отказват явно да наливат във външни уреди.

powerade

Мнениеот powerade » Сря 24 апр 2013 10:31

treyyy написа:
powerade написа:Колеги напипах една бензиностанция, за която бях чел стари теми по форумите, че била с 20 стотинки надолу. Една вечер ме хвана скуката и си викам да се дигна да видя има ли помен от бензиностанцията. Отивам там и гледам осветено, има човек и на колонката цената 18 стотинки под официалната. Викам си на акъла "Какъв ли бъркоч ще е тая нафта". В багажника имам една тубичка от омекотител. За мое учудване човека ми отказа да ми сипе в нея. Но аз исках да видя нафтата преди да сипя, и му викам - ок ще сипем в колата, ама имам една фуния, през нея ще сипваме. Почва да сипва и нафтичката си беше бистра(светил съм с фенера) и за мое учудване не се пенеше изобщо. Направо му викам - давай за 50 лв.

Колега, освен да удрят в грамажа, друго обяснение нямам, а и затова отказват явно да наливат във външни уреди.

Не знам дали удрят, но просто за първи път ме виждат и може да ги е страх да не съм проверяващ. Нямам туба за гориво, но засега на око ми дава добър разход. Иначе нищо не им пречи според мен цената да е такава, все пак на едро един тон е 2311 лв. , демек по 2.31 на литър. Това че всички ни товарят е друг въпрос. А иначе другия път ще се направя на луд и ще ги питам дали имат еталонна туба да ми сипят в нея.

Потребителски аватар
achodemo
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF ASZ

Мнениеот achodemo » Сря 24 апр 2013 20:58

Ползвах няколко вида /марки добавки за дизел , кои даваха ефект , кои не . Но за пореден път се обеждавам в качествата на Макс Моушън на ОМВ . Е просто с никоя добавка не постигнах такава усезаема разлика във вървежа . За мен определено е по-добрата нафта :biggrin .

ivand911
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivand911 » Пет 26 апр 2013 21:16

Аз ползвам дизел Еко плюс Кастрол ТДА за моята Фабия 1,4тди. Доволен съм.

stankovraca
Автомобил: Skoda Superb MK3
Двигател: 20TDI 2018

Мнениеот stankovraca » Съб 27 апр 2013 11:29

Бих сипвал редовно и на Туб-оил, ама да я точат пред мене и да знам от къде е произхода(както между другото и правя, но не винаги се отваря възможност).

Потребителски аватар
jarmy
Автомобил: Volkswagen Golf 1.9 sdi
Двигател:

Мнениеот jarmy » Съб 27 апр 2013 14:50

Само от "Еко"-то зареждам. :th_up

treyyy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот treyyy » Нед 28 апр 2013 15:06

През зимата скъпия дизел на ОМВ, лятото от ЕКо и Лукойл.

Потребителски аватар
Sashko_Trg
Автомобил: Audi A4 Avant
Двигател: 2 0 TDI

Мнениеот Sashko_Trg » Нед 28 апр 2013 17:06

Имам клубна карта за еко и зареждам за 2-ри път и нещо не ме кефи как върви тая кола с тая нафта, иначе от петрол съм доволен, ясно е че на ОМВ мак моушъна е най-добър, но толкова пари за нафта не ми се дават нещо.

sparky6056
Автомобил: Golf 4 1.9TDI 110hp

Мнениеот sparky6056 » Нед 28 апр 2013 23:07

Аз досега съм зарежал само на OMV обикновен дизел. Преди няколко дни реших да сипя малко на ЕКО, но това се оказа голяма грешка. Колата ми вървеше все едно е само в сервизен режим. Много съм разочарован от там. Преди няколко часа сипах на PETROL. Разлика голяма. Колицата пак си дърпа както трябва :a040 :a040 :a040 . Малко по-скъпо е, ако нямаш карта за отстъпка, но занапред мисля само там да сипвам :smile .

Потребителски аватар
Limit3d_Edi7ioN
Автомобил: Audi 80 B4
Двигател: 1Z 1992

Мнениеот Limit3d_Edi7ioN » Пон 29 апр 2013 1:20

Petrol,EKO и много рядко ОМВ! :wink

Върни се в “Дизелови агрегати”