Зареждам от Петрол, основно заради отстъпката с карта "80 години Петрол".
От време на време зареждам и на ЕКО. Не намирам някаква разлика.
За дизел става въпрос.
Гледам да избягвам Лукоил, преди години, зимата, бях зареждал бензин на 80-тката и по пътя закъсах заради ужасно разредения бензин. Може и да са се оправили нещата, не знам.
От коя бензиностанция зареждате нафта?
-
powerade
- Автомобил: Seat Toledo 2 1M2
- Двигател: AHF 2000
Re: От коя бензиностанция зареждате нафта?
Колеги напипах една бензиностанция, за която бях чел стари теми по форумите, че била с 20 стотинки надолу. Една вечер ме хвана скуката и си викам да се дигна да видя има ли помен от бензиностанцията. Отивам там и гледам осветено, има човек и на колонката цената 18 стотинки под официалната. Викам си на акъла "Какъв ли бъркоч ще е тая нафта". В багажника имам една тубичка от омекотител. За мое учудване човека ми отказа да ми сипе в нея. Но аз исках да видя нафтата преди да сипя, и му викам - ок ще сипем в колата, ама имам една фуния, през нея ще сипваме. Почва да сипва и нафтичката си беше бистра(светил съм с фенера) и за мое учудване не се пенеше изобщо. Направо му викам - давай за 50 лв.
Колата си работи съвсем нормално(тя си харесва всичко без Шел), но 20 стотинки надолу си е нещо. Прикачам линк, който иска да я тества и да сподели.
http://postimg.org/image/6s45r1y0b
Колата си работи съвсем нормално(тя си харесва всичко без Шел), но 20 стотинки надолу си е нещо. Прикачам линк, който иска да я тества и да сподели.
-
varna
- Автомобил: mazda 323 f 2003g.
- Двигател:
Колега кажи каква е тая бензиностанция, може пък да има и в други градове. Да знаем какво да търсим, 18ст. са си 18 ст. ако ти я сметне някой от правителството в % сигурно доста ще е, колкото няколко години не са я сваляли.
-
powerade
varna написа:Колега кажи каква е тая бензиностанция, може пък да има и в други градове. Да знаем какво да търсим, 18ст. са си 18 ст. ако ти я сметне някой от правителството в % сигурно доста ще е, колкото няколко години не са я сваляли.
Почти съм сигурен че нямат други обекти освен този, но все пак следващия път ще питам и ще кажа. Иначе като ходих един път през деня имаше 2 очиларки CDI да зареждат(щом не са изревали с Комън Рейла значи трябва да е читаво горивото)
- qm_parket
- Автомобил: Nissan Navara 2.5Dci
- Двигател: D40
В Русе има една бензиностанция при хиподрума, дето винаги цената е с 20 ст. надолу. Някой да има впечатления?!
powerade написа:Колеги напипах една бензиностанция, за която бях чел стари теми по форумите, че била с 20 стотинки надолу. Една вечер ме хвана скуката и си викам да се дигна да видя има ли помен от бензиностанцията. Отивам там и гледам осветено, има човек и на колонката цената 18 стотинки под официалната. Викам си на акъла "Какъв ли бъркоч ще е тая нафта". В багажника имам една тубичка от омекотител. За мое учудване човека ми отказа да ми сипе в нея. Но аз исках да видя нафтата преди да сипя, и му викам - ок ще сипем в колата, ама имам една фуния, през нея ще сипваме. Почва да сипва и нафтичката си беше бистра(светил съм с фенера) и за мое учудване не се пенеше изобщо. Направо му викам - давай за 50 лв.
Колега, освен да удрят в грамажа, друго обяснение нямам, а и затова отказват явно да наливат във външни уреди.
-
powerade
treyyy написа:powerade написа:Колеги напипах една бензиностанция, за която бях чел стари теми по форумите, че била с 20 стотинки надолу. Една вечер ме хвана скуката и си викам да се дигна да видя има ли помен от бензиностанцията. Отивам там и гледам осветено, има човек и на колонката цената 18 стотинки под официалната. Викам си на акъла "Какъв ли бъркоч ще е тая нафта". В багажника имам една тубичка от омекотител. За мое учудване човека ми отказа да ми сипе в нея. Но аз исках да видя нафтата преди да сипя, и му викам - ок ще сипем в колата, ама имам една фуния, през нея ще сипваме. Почва да сипва и нафтичката си беше бистра(светил съм с фенера) и за мое учудване не се пенеше изобщо. Направо му викам - давай за 50 лв.
Колега, освен да удрят в грамажа, друго обяснение нямам, а и затова отказват явно да наливат във външни уреди.
Не знам дали удрят, но просто за първи път ме виждат и може да ги е страх да не съм проверяващ. Нямам туба за гориво, но засега на око ми дава добър разход. Иначе нищо не им пречи според мен цената да е такава, все пак на едро един тон е 2311 лв. , демек по 2.31 на литър. Това че всички ни товарят е друг въпрос. А иначе другия път ще се направя на луд и ще ги питам дали имат еталонна туба да ми сипят в нея.
- achodemo
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF ASZ
Ползвах няколко вида /марки добавки за дизел , кои даваха ефект , кои не . Но за пореден път се обеждавам в качествата на Макс Моушън на ОМВ . Е просто с никоя добавка не постигнах такава усезаема разлика във вървежа . За мен определено е по-добрата нафта
.
-
ivand911
- Автомобил:
- Двигател:
Аз ползвам дизел Еко плюс Кастрол ТДА за моята Фабия 1,4тди. Доволен съм.
-
stankovraca
- Автомобил: Skoda Superb MK3
- Двигател: 20TDI 2018
Бих сипвал редовно и на Туб-оил, ама да я точат пред мене и да знам от къде е произхода(както между другото и правя, но не винаги се отваря възможност).
- jarmy
- Автомобил: Volkswagen Golf 1.9 sdi
- Двигател:
Само от "Еко"-то зареждам. 

- Sashko_Trg
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 2 0 TDI
Имам клубна карта за еко и зареждам за 2-ри път и нещо не ме кефи как върви тая кола с тая нафта, иначе от петрол съм доволен, ясно е че на ОМВ мак моушъна е най-добър, но толкова пари за нафта не ми се дават нещо.
-
sparky6056
- Автомобил: Golf 4 1.9TDI 110hp
Аз досега съм зарежал само на OMV обикновен дизел. Преди няколко дни реших да сипя малко на ЕКО, но това се оказа голяма грешка. Колата ми вървеше все едно е само в сервизен режим. Много съм разочарован от там. Преди няколко часа сипах на PETROL. Разлика голяма. Колицата пак си дърпа както трябва
. Малко по-скъпо е, ако нямаш карта за отстъпка, но занапред мисля само там да сипвам
.
. Малко по-скъпо е, ако нямаш карта за отстъпка, но занапред мисля само там да сипвам - Limit3d_Edi7ioN
- Автомобил: Audi 80 B4
- Двигател: 1Z 1992
Petrol,EKO и много рядко ОМВ! 
Върни се в “Дизелови агрегати”