Проблем с токовете на PB
- Gigabyte
- Автомобил: neko drugo
- Двигател: vaprosche
Проблем с токовете на PB
От няколко дена колата ми прави бъзици и не иска да запали. Доста дълго умувах и вчера открих ,че колата губи токовете. Вчера си направихме един опит ,на централния кабел идва ток(демек комутатор и бобина са си ОК). Пробвах после с извадена свещ да завъртя и нямаше никакъв ток на свеща(дефакто след делкото прави мизериите). Поразмърдах буксата на делкото(на датчика на хол мисля ,че е) няколко пъти и запали. От тогава не ми е правило проблем.. От какво може да прави тея мизерии? Студена спойка или заминаващ си датчик?
- Gigabyte
Re: Проблем с токовете на PB
ммммда ,няма протрити(те са си в шлаука) ,няма изгорели :) Първия път като го направи премерих крайните 3 пина на буксата с мултицета и си ми показа работното напрежение 

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Gigabyte написа:на централния кабел идва ток(демек комутатор и бобина са си ОК). Пробвах после с извадена свещ да завъртя и нямаше никакъв ток на свеща(дефакто след делкото прави мизериите). Поразмърдах буксата на делкото(на датчика на хол мисля ,че е)
Ако беше хол-датчка - и на централния кабел нямаше да имаш искра ;)
Всъщност, ако хол-датчика не работи няма да има и сигнал на входа на комутатора, както и няма да имаш впръскване от дюзите.
Провери в какво състояние са палеца и капачката, но според мен ще излезе или измъкнала се букса на Хол-а, или окислен неин пин, или прокъсано кабелче там, ама дали на женската или на мъжката букса - божа раЛта!

Разбира се, това са само предположения!
Въобще не изключвам и варианта заминаващ клеморед (примерно!)
- Gigabyte
Капачката и палеца са сменявани преди 7000км с нови BERU. За клемореда не съм се сетил... А ако е клеморед-а не би ли трябвало и помпата да не работи(бензиновата).
- radotom
- Модератор
Ами не само помпа - много работи може да не работят ;)
Ама може и да сработват...
Преди години един колега от работата се жалваше за неговия Пассат - от 100 опита в 99 от случаите не палел. Запали ли - работи.
Разни разбирачи го бяха набутали с 2 комутатора, бобина, ново делко и едно втора употреба...
Оказа се изключително елементарно - на позиция 'стартер' клемореда губеше всякакво токоподаване към бордовата мрежа, само стартера въртеше.
Не ми повярва!
Предложих му аз да му купя клемореда, а той да ми го плати след 20 дни...
Резултата беше, че искаше и агне да ми коли!

Ама може и да сработват...
Преди години един колега от работата се жалваше за неговия Пассат - от 100 опита в 99 от случаите не палел. Запали ли - работи.
Разни разбирачи го бяха набутали с 2 комутатора, бобина, ново делко и едно втора употреба...
Оказа се изключително елементарно - на позиция 'стартер' клемореда губеше всякакво токоподаване към бордовата мрежа, само стартера въртеше.
Не ми повярва!

Предложих му аз да му купя клемореда, а той да ми го плати след 20 дни...
Резултата беше, че искаше и агне да ми коли!

- Gigabyte
Радо ,звучи логично... Защото наблюдавам ,че и ГИ-то ми не може да се пали аварийно ,както преди(вързано е през контакта ,кат се задържи бутона)... Взел съм един резервен да имам у мен ,да не ме остави някъде по пътищата пък след Крушуна ше го сменя да тествам пак :) Мерси!
- ZeroCool
- Автомобил: ImamDa
- Двигател: sVatreshnoGorene
- Контакти:
Незнам на единичката как е......ама моя клеморед в полеви условия трудно ще го сменя :)
за тва плъзни се при мене да го сменим.....или да си слагам скобата за фтулката на волана у колата :) :)
@radotom Респект към тебе, че все още пишеш и помагаш! Забелязал съм, че си доста активен където става въпрос за повреди и проблеми, и даваш адекватни мнения по въпроса!!
за което
за тва плъзни се при мене да го сменим.....или да си слагам скобата за фтулката на волана у колата :) :)
@radotom Респект към тебе, че все още пишеш и помагаш! Забелязал съм, че си доста активен където става въпрос за повреди и проблеми, и даваш адекватни мнения по въпроса!!
за което

- radotom
- Модератор

А иначе аз се назландисвам вече 3 месеца да си сменя филтъра на купето, какво да кажем за чакащите ме задни тампони и амортисьори!

Там самооправданието ми е 'Миии... няма канал!'

Все пак да кажа, че клеморед за сега поне ми изглежда по-малко вероятно от заминаващ си Хол-датчик

- Gigabyte
Дидо на пътя няма да го сменя ,просто ще набуча другия клеморед на буксата, ако стане нещо, и ще паля с отверката 

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
И аз залагам на проблем с Хол-датчик и/или буксата му. Виж, когато колата не пали дали изобщо имаш искра на кабелите. Тая гадина и принципът й на работа са такива, че има варианти да работи и да НЕ работи, когато си поиска 

- Gigabyte
Когат отказа имаше ток до делкото(след него не)...
- radotom
- Модератор
Ако беше вярно това, което казваш, щеше еднозначно да набедя палец+капачка.
А ти казваш, че са сменени сравнително скоро.
И точно за това реших, че е контактно-кабелна история - размърдал си кабеляка, докато си гледал там и е тръгнало
Я прегледай по-обстойно буксата на Хол-а
А ти казваш, че са сменени сравнително скоро.
И точно за това реших, че е контактно-кабелна история - размърдал си кабеляка, докато си гледал там и е тръгнало

Я прегледай по-обстойно буксата на Хол-а
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”