Вдига ли се разхода при слагане на по-високи гуми? Голф 3
- martincho
- Автомобил: VW Golf MK3 1.6GT
- Двигател: AEK 1996
Вдига ли се разхода при слагане на по-високи гуми? Голф 3
Здравейте колеги карам голф 3 1.6ГТ и минах от зимни гуми 185/55/15 на летни 185/60/15 има ли възможност да ми се вдигне разхода с 1 литър на 100 км защото откакто ги сложих колата харчи с литър повече, няма газова, карам си я само на бензин ?
- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
Re: Вдига ли се разхода при слагане на по-високи гуми? Голф
Гумите, които си сложил на 60 сега колега са с 1,8 см. (3.1%) по-високи спрямо тези на 55. Аз си мисля, че си оказва влияние на разхода тази промяна - съдя и по моята кола със 185/60/15 зимни и 195/50/15 летни и с последните я усещам малко по-пъргава...колкото може да са пъргави 90 коня де
и има разлика при мен и откъм разход в полза на по-ниските гуми като диаметър.

- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Много е 1 литър,то верно изминава малко повечко разстояние ама...Аз карам с 195/60/15 извън всякви стандарти и разлика спрямо зимните си 185/65/14 в горене не виждам.
- martincho
Iezekil написа:Много е 1 литър,то верно изминава малко повечко разстояние ама...Аз карам с 195/60/15 извън всякви стандарти и разлика спрямо зимните си 185/65/14 в горене не виждам.
Зимните са ти 14-ки за това не виждаш разлика
- TheExorcist
- Автомобил: Golf 3 94
- Двигател: ABF
На АБФ-а дават гуми 195 50 15 (такива са ми летните) ама за зимата ми подариха едни малко по-големички - 195 65 15... цяла зима изкарах с големите и да си призная... разлика с летните не видях от към разход. НО при мен пътя беше 80% извънградско с постоянна скорост!
Вярно, че двигателя ти не е от най-мощните но... зависи пак. Ако караш градско и само тръгване и спиране... като нищо може да ти вдигне към литър
Вярно, че двигателя ти не е от най-мощните но... зависи пак. Ако караш градско и само тръгване и спиране... като нищо може да ти вдигне към литър

- batkotivalio
- Автомобил: VW Golf TDI
- Двигател: AJM
- Контакти:
От първия онлайн калкулатор за гуми става ясно, че двата размера са несъвместими, т.е. втората е по-голяма с 19мм в диаметър, което от своя страна означава, че ще имаш разлика в скоростта, която ще показва километража и разстоянието което си изминал...
- TheExorcist
- Автомобил: Golf 3 94
- Двигател: ABF
batkotivalio написа:От първия онлайн калкулатор за гуми става ясно, че двата размера са несъвместими, т.е. втората е по-голяма с 19мм в диаметър, което от своя страна означава, че ще имаш разлика в скоростта, която ще показва километража и разстоянието което си изминал...
Ако говориш на мен, колега - знам!
Километража показва 90 а реално е 100

TheExorcist написа:Километража показва 90 а реално е 100
И така при пресмятане на разхода се получава приблизително разлика от литър, ако се приеме, че регулярно разхода е около 10/100. Практически не би трябвало да има толкова голяма разлика, поне при мен е така, карайки с размери: 175/70R14, 185/65R14 и 185/60R14. Даже (може и да си внушавам) при най-тесния размер, макар и най-висок, разхода е минимално по-нисък.
- martincho
Ужас не съм мислел, че ще има такава разлика в разхода а старите които бяха на височина 55 бяха зимни аз мислех даже, че тези летните ще смъкнат разхода...
- vilden
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Височината е процент от ширината.
- Iezekil
martincho написа:Зимните са ти 14-ки за това не виждаш разлика
Анджък за това трябва да виждам разлика,нещо не ти разбирам логиката.
batVenci написа:И така при пресмятане на разхода се получава приблизително разлика от литър, ако се приеме, че регулярно разхода е около 10/100.
Я кажи как го пресмяташ тоя разход.Едните гуми спрямо другите дават 3 км. разлика на 100.Вече ако изчисляваме и масата им може нещо да докараме.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Не знам точно за разхода, но при по-голяма гума имаш по-малко сила от разложения въртящ момент! По наклон със сигурност би имал ядове! Каквото е писъл акълът от завода това слагай! Иначе, ако намалиш диаметъра, пък точно обратно, ще имаш повече сила да катериш, но кое как се отразява на разхода, да си каже Хансчо!
- martincho
Казвате, че има 3 км разлика това значи ли, че ако измина 100 километра, ще ми покаже, че съм изминал 97 ?
- Iezekil
Да,това значи ама трябва да се сравнява не с тея с които си бил,а с тия за които е направен километража и ги дава производитела.По-голямата гума изминава по-голямо разстояние за един оборот.
- martincho
Iezekil написа:Да,това значи ама трябва да се сравнява не с тея с които си бил,а с тия за които е направен километража и ги дава производитела.По-голямата гума изминава по-голямо разстояние за един оборот.
ами оригиналният размер е 195/50/15 или 185/60/14 навсякъде различно го дават :X
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”