Здравейте колеги,
Карам Пасат Б4 1.8 моно инжекция 90к.с. с газ.
Скоро смених изпарителя на газовата и тампона под моното.
По принцип Пасата палеше трудно на бензин, още когато го купих, но все пак палеше. След като смених тампона под моното обаче изникна проблем. Сега изобщо автомобила не иска да работи на бензин, пробвах дори в движение да обърна от газ на бензин, но никакъв ефект. Моля, ако някой има представа какъв може да е проблема да каже. Благодаря предварително!
П.С. Ако знаете и газ специалисти, които могат да настроят газова уредба както трябва, ще съм много щастлив, защото до сега така и не попаднах на такива...
Пасат Б4 1.8 моно инжекция 90к.с. с газ не работи на бензин
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Re: Пасат Б4: не работи на бензин
А бензин стига ли до моното,помпата работи ли?
- svepldi
- Автомобил: VW Passat B5
- Двигател: AFN
- Контакти:
Ами преди да сменя тампона на моното стигаше, щом работеше. Сега не знам, явно не стига. За помпата не съм много сигурен дали работи като хората, защото пали от повече въртене на бензин. Бтв преди да сменя тампона на моното докато е студена работеше идеално на бензин, като загрееше и започваше да забива муцуна, а оборотите бяха перфектни.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Предпазител №18 е за помпата.Като за начало виж дали изобщо излиза бензин до моното.
-
- Автомобил: Mk2 golf
- Двигател:
Забивал е най-вероятно защото е смучела въздух от тампона.За начало провери помпата дали работи като отвиеш входящия бензинопровод в моното, и дюзата дали не е станало нещо по време на смяната на тампона (някой кабел примерно).Може да имаш проблем и с релето с което е прекъсната дюзата или с копчето за прехвърляне от бензин на газ.
- kristianatanasov
- Автомобил:
- Двигател:
А изобщо чуваш ли помпата като дадеш на контакт?
- svepldi
- Контакти:
Не, не я чувам, но и преди смяната на тампона не се чуваше.
П.С. Ще опитам с това, което ми дадоха като съвет колегите и ще пиша какви са резултатите.
П.С. Ще опитам с това, което ми дадоха като съвет колегите и ще пиша какви са резултатите.
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Това може да ти даде допълнителна насока колега viewtopic.php?f=5&t=363551&hilit=%D0%BD%D0%B5+%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%82%D0%B8+%D0%BD%D0%B0+%D0%B1%D0%B5%D0%BD%D0%B7%D0%B8%D0%BD+%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D0%BE+1.8
- svepldi
- Контакти:
Re: Пасат Б4 1.8 моно инжекция 90к.с. с газ не работи на бен
Проблема е решен благодарение на колегата vaskoto1
Беше прекъснат кабела към дюзата. Колегата оправи и трудното палене, но не мога да кажа как, важното е че вече пали с половин завъртане на ключа :)
Беше прекъснат кабела към дюзата. Колегата оправи и трудното палене, но не мога да кажа как, важното е че вече пали с половин завъртане на ключа :)