Голф 3-Голямо разстояние между купето и чашката над макферс.
- ivanovkbg
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: BKP 2007 4Motion
Голф 3-Голямо разстояние между купето и чашката над макферс.
Здравейте, колеги!
Не можах да измисля по-добро заглавие, за което се извинявам. Днес забелязах, че разстоянието между чашката над макферсона и купето е доста голямо.
Ето за това разстояние говоря- http://seat-bg.com/gallery/albums/userpics/10059/16.PNG. И ми се струва, че гайките не са стегнати добре. Всъщност, тя от скоро и се разтропа. Мисля, си да пробвам да затегна и тази гайка ако е отхлабена. Въпросът ми е, удачно ли е да се стяга, или просто трябва да се премине към смяна на самите тампони. То е ясно, че е най-добре да се сменят, но в момента няма как да стане. И двата ми предни амор. са за смяна, главно за това чакам да събера още малко пари, та като сменям и тампоните, да сменя и тях.
Не можах да измисля по-добро заглавие, за което се извинявам. Днес забелязах, че разстоянието между чашката над макферсона и купето е доста голямо.
Ето за това разстояние говоря- http://seat-bg.com/gallery/albums/userpics/10059/16.PNG. И ми се струва, че гайките не са стегнати добре. Всъщност, тя от скоро и се разтропа. Мисля, си да пробвам да затегна и тази гайка ако е отхлабена. Въпросът ми е, удачно ли е да се стяга, или просто трябва да се премине към смяна на самите тампони. То е ясно, че е най-добре да се сменят, но в момента няма как да стане. И двата ми предни амор. са за смяна, главно за това чакам да събера още малко пари, та като сменям и тампоните, да сменя и тях.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Re: Голф 3-Голямо разстояние между купето и чашката над макф
Амортизирани са тампоните
и не може да "обереш" луфта с доп.стягане ,ново му е майката .....

Шегуваш ли се,разстоянието е съвсем нормално.Можеш да ги пробваш гайките с до натягане,но не е нужно да прекаляваш.Тоест,не се стягат много.Ако,някоя от двете е хлабава,значи трябва да се подмени гайката,защото не и държи контрата.Хубавото е,че с новите амортисьори,ще има и нови гайки.Важно:гайките на макферсона се стягат,само като се държи контра на стеблото на амортисьора,с шестограм.Успех
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
vladini написа:Шегуваш ли се,разстоянието е съвсем нормално.Можеш да ги пробваш гайките с до натягане,но не е нужно да прекаляваш.Тоест,не се стягат много.Ако,някоя от двете е хлабава,значи трябва да се подмени гайката,защото не и държи контрата.Хубавото е,че с новите амортисьори,ще има и нови гайки.Важно:гайките на макферсона се стягат,само като се държи контра на стеблото на амортисьора,с шестограм.Успех
Става дума за износени тампони,а не амортисьори.Нито амортисьор , нито тампон не се оправя с натягане(няма какво да с разхлаби за да поддаде 1.5 см...което не никак малко.
Вдига се колата на подемник,хваща се здраво колелото и се натиска неколкократно вертикално...ако хлопа вероятно тампоните са за смяна.
Тези гайки се разхлабват,когато горната гайка се стяга без да се държи контра на стеблото.Започва да тропа,като на тампон.Също така,горната гайка е за еднократна употреба,свалиш ли я един път,спокойно можеш да я хвърлиш в кошчето за боклук.Трябва ли да удебелявам някъде шрифта?
- ivanovkbg
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: BKP 2007 4Motion
Просто се чудех дали не може да се е разхлабила. Аз така или иначе и аморт. ми са за смяна, но в момента нямам финанси, а изведнъж взе да не стъпва като хората. Не тропа, ама и не стъпва така както трябва. Или може би Golf-четата са така?!?!?
- dushanov
- Автомобил: Seat Toledo 2
- Двигател: AGN
ivanovkbg написа:Или може би Golf-четата са така?!?!?
И не само! За инфо по темата: На мен разстоянието ми беше Над 1см, смених аморт-ри, темпоните, лагерчетата. След 1 месец - 5мм, след 10к км 1см и така си стои от 1г.
С 1 дума: Няма "оправия"!

- tot_1425
- Автомобил: GOLF 3
- Двигател: ABD 1994
dushanov написа:
Някъде във форума прочетох: от парче маркуч с подходяща дължина и диаметър се прави пръстен под чашката на амортисьора.В маркуча свинска опашка да го държи.Трябва да има хлабина до бомбето за да не затяга.Не е идеално ,но не тропа толкова силно.Иначе на 6 месеца тампоните са за смяна,ама в магазина искат пари.След 1 месец - 5мм, след 10к км 1см и така си стои от 1г.
- dushanov
- Автомобил: Seat Toledo 2
- Двигател: AGN
Да отбележа, че при Г3,ФАБИЯ, ОТКАВИЯ и т.н и полиуретанови тампони да се сложат, след време пак същата работа. Аз лично си купих Лемфьордер тампони и лагерчета. Но едва ли марката има значение тук.
- blade84
- Автомобил: Vento
- Двигател: AAZ
Аз пък на мойто венто ги смених преди 3год някъде с Топран, не бяха скъпи и нямам никакви проблеми. Тампоните са от малките не са големите, които не знам как ще се разбият. 

- Краси Кунчев
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, май не разбрах точният ти въпрос. Колата ти тропа ли в тампона или просто те притеснява разстоянието до чашката? Според снимката база за притеснение няма. Ако не тропа нищо просто си притегни леко гайката на чашката и не се вкарвай в излишни разходи. Не се филмирай толкова за тази чашка, ако не знаеш тя служи единствено и само, ако някъде скочиш тя да опре в купето и макферсона да не се извади. Това най-добре можеш да го видиш, като вдигнеш колата на подемник. Тогава чашките са допрени плътно в купето.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
И при мен го има, тропането! С нови амор. отпред с нови тампони, и пак си тропа на дупки, карах колата на сервиз, не могат да открият проблема, всичко си е както трябва. Качих майстора с мен в колата, минавах през дупки, човека чу как тропка, и
не знае от какво е
Така си я карам, то пътищата са ни по-зле от лунния пеизаж.

- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
my heart iS iCe написа:И при мен го има, тропането! С нови амор. отпред с нови тампони, и пак си тропа на дупки, карах колата на сервиз, не могат да открият проблема, всичко си е както трябва. Качих майстора с мен в колата, минавах през дупки, човека чу как тропка, ине знае от какво е
Така си я карам, то пътищата са ни по-зле от лунния пеизаж.
Когато селеновите втулки на носача отпред са остарели(не е задължително да са скъсани)или не са правилно монтирани от усукването в дупките се чува тропане...
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Това не го знаех
Мислех си, че като нямат луфт носачите, проблема е ОК
Ще го имам на предвид 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Здр голеги аз смених тампоните с лагерите и каквото трябва но разтоянието ако е било 1см сега е 0.5см и пак си го има ... Ходих да ми регулират предницата и казаха че трябва да се сменят, смених ги но след 50 км стана същата работа :)
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”