Пасат Б6 леки подозрения с много въпроси

Техническа и сервизна информация за Passat
frec
Автомобил:
Двигател:

Пасат Б6 леки подозрения с много въпроси

Мнениеот frec » Нед 14 апр 2013 10:25

Здравейте,

1 - вчера ми изгоря една от крушките на късите. купих си нови, като в магазина казах - да са по силнички от старите (имах предвид - да светят добре). после като ги поставят - видях че са 100W вместо 55W. дали може да имам проблеми с това ? Четох при някои модели евентуално проблеми с нагар по клеми и т.н. вариант ли е да преместя дневните светлини да стават през дългите и късите светлини да светят само вечер (за да загрява по-малко ) - мисля имаше такава опция в VAG-COM.
(отначало мислех хенон да слагам, но впоследствие реших да взема 2 халогенни крушки)

2 - надрана ми е лайсната (сивата) пред дясната седалка - една дълга лайсна от навигацията почти до края - горе долу между 2те въздуховода - средния и десния. Не мога да разбера как се вади това нещо, за да го сменя.

3 - като пусна климатроника на студено - започва едно цъкане постоянно. отначало мислех че е от CD но не е . при спряна навигация пак го прави. също установих че цъка само когато е пуснато парното и то на студено. при топло не го прави. та най-вероятно отиваме към проблем с прословутите клапи на климатроника (парното). как да разбера коя клапа ми е проблемната ? нещо вижда ли се от панела където е монтирана навигацията или от долната страна около жабката нещо ? не искам да разглабям цялото табло и ако само това ми е варианта - нищо няма да правя.

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Re: пасат 6. леки подорения с много въпроси :)

Мнениеот kr1s0 » Нед 14 апр 2013 10:28

По 2 и 3 нямам познания,но за 1вото смени си крушката с такава,каквато е предписана като мощност.Рискуваш да си прецакаш фаровете.

Потребителски аватар
borri
Автомобил: VW PASSAT CC
Двигател: CBAB 2.0tdi 140kc

Мнениеот borri » Нед 14 апр 2013 11:26

1-купуваш крушки по предписание :th_up
2-лаистната е на щипки,става с дърпане :th_up
3-има опция с ВАГ-КОМ да пуснеш всяко едно моторче,по отделно :th_up

frec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот frec » Нед 14 апр 2013 12:57

ех с тия крушки - как се надявах да кажете, че няма да има проблем с тях.
моторчетата ще пробвам и после допълнително ще питам пак кое от къде има достъп. чува се че работи, което трябва да е добре.
не знам дали от тия клапи може да ми мирише на зле климатика също но си е факт. и фълтъра за купето ми много бързо се цапа също.

Потребителски аватар
borri
Автомобил: VW PASSAT CC
Двигател: CBAB 2.0tdi 140kc

Мнениеот borri » Нед 14 апр 2013 14:44

от клапите не може да мирише,поне според мен.
миризмата по скоро идва от затлачена пита,трябва да му направиш едно хубаво почистване :th_up

frec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот frec » Пон 15 апр 2013 8:31

коя пита имаш предвид за климатроника? не вярвам да е на радиатора отпред ?
не знам съвпадение ли е но ми се появи нова грешка на светлините - не ми работи сега заден десен фар за мъгла. Крушката е здрава, казва че няма ток то там. Ще търся кой бушон е за нея, но може и друго да се окаже.

За климатроника - има грешка - 01810 - Actuating Motor for Temperature Flap; Right (v159)
000 - - - Intermittent
Fault Priority 3
Fault Frequency 7

Теста за Auto HVAS модула, също не можах да направя. Излиза ми грешка : Requirements for Output Test not met. Но не пише какви са му изискванията за да направи теста.

някой да има идея от къде да взема схема на бушоните от лявата и дясната страна на таблото ? отварях капаците, но вътре - никаква информация.

Aimbotfan
Автомобил:
Двигател:

Re: Пасат Б6 леки подозрения с много въпроси

Мнениеот Aimbotfan » Пон 15 апр 2013 14:29

Заповядай колега. Схема на бушоните. На Английски е.
Коя е лява и дясна може да се познае по формата им, защото книжката ми е за английски модел, и там не се знае дали не са разменили ляво и дясно отделение за бушони ;)
Изображение Изображение

frec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот frec » Пон 15 апр 2013 15:02

жив и здрав. благодаря много за бушоните :) :11

Потребителски аватар
Milanov
Автомобил: passat B6
Двигател: TDI
Контакти:

Мнениеот Milanov » Пон 15 апр 2013 18:28

Потърси ме на скайп, ще ти изпратя ако искаш книга на руски език... има всичко вътре...

frec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот frec » Сря 17 апр 2013 8:07

смених обратни 100W крушките с 55W. твърде много хора ме посъветваха за това :).
оказа се че пасата май няма заден десен фар за мъгла :) - вероятно съм нацъкал нещо грешно на ваг-кома - това също ще го решим.

остана клапата на климатика да разбера ноя е и как да я извадя да и видя положението. все ми се иска да не се разглобява всичко и затова още продължавам да питам по темата :) .

Върни се в “Passat”