RNS510 версия 8 за Източна Европа!
-
- Автомобил: PASSAT B5.5 1.8T CRAFTER 2.5
- Двигател: AWT-2001 BJK-2007
Re: RNS510 версия 8 за Източна Европа!
Колега, сигурен ли си че е NTG2 защото картата която има в навигацията ми е на dvd а не на cd диск а четох в мерцедес форума че NTG1 чете от dvd носител а NTG2 от cd? Благодаря за отзивчивостта!
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
Не.Не съм.Давам ти само коя е последната версия
Това си го виж ,ако имаш друг диск
Така от разстояние,трудна работа.

Това си го виж ,ако имаш друг диск

Така от разстояние,трудна работа.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Не съм в София и не мога да отговарям. Като се прибера, ще пиша.
За Крафтера - Лило е казал правилно, аз ще допълня - целия микробус е разработка на Мерцедес. Споразумението им обаче изтече и вече VW ще си го правят сами.
За Крафтера - Лило е казал правилно, аз ще допълня - целия микробус е разработка на Мерцедес. Споразумението им обаче изтече и вече VW ще си го правят сами.
-
- Автомобил: VW Touran 1.9 TDI
- Двигател:
Колега Андреев, има ли начин да намерим отнякъде версия 5230 или 5238?
Пробвах по-чуждите форуми, но отникъде не мога да я изтегля.
Пробвах по-чуждите форуми, но отникъде не мога да я изтегля.
-
- Автомобил:
- Двигател:
За сега и аз не мога да я намеря. Ако това се случи ще напиша.
- denis the hotstepper
- Автомобил: vw golf 6 Variant
- Двигател: 2.0 140 Hp 2010
Уфффф, направих всичко, което беше описал колегата pavel_andreev на страница 5 от тази тема и греда. Единствената разлика, която приложих, е че свалих по-нова карта от пиратите а именно CD_7921.iso. Дали е в това проблема !?!? Пуснах си диска, потвърдих да го сейвне, минаха там 30-ина минути сваляне, каза ми, че е свалена, извадих диска и...пак съм в австрия, последната държава, която старата карта /европа/ хващаше! И още нещо в аванс, два дена камерата ми не работеше, за щастие на втория сама си тръгна. Сега свалям версията, която е линкната на 5-а страница и ще опитам пак тези дни. Ако някой има съвет, или изпитан диск да драсне.
ПС. Ако някой има нужда от оригинален диск за европа да каже - имам.
ПС. Ако някой има нужда от оригинален диск за европа да каже - имам.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ама как така си в Австрия ? Ако на картата няма България ще си на "бяло" поле, но не и в Австрия. GPS на устройството работи ли (натисни бутона MAP повторно и изкарай екранчето със GPS и кажи какви са резултатите) ?
- denis the hotstepper
pavel_andreev написа:Ама как така си в Австрия ? Ако на картата няма България ще си на "бяло" поле, но не и в Австрия. GPS на устройството работи ли (натисни бутона MAP повторно и изкарай екранчето със GPS и кажи какви са резултатите) ?
Дава ми, че съм "Офроуд" в меню с още няколко неща, като man.list,nav.simbol,manoeuvre list,compass...
Едно доуточнение, мислех, по имената, че съм в Австрия, но като промених мащаба се оказа, че ме позиционира в югоизточната част на Германия. И при задаване на адрес в София ми показва, че съм в Германия и да тръгвам на път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Това означава, че GPS приемника не получава сигнали от сателитите. Излез с колата на открито (да няма дървета и нищо над колата) с възмжоност за изглед на юг и изчакай 10-15 мин. Ако си в режим карта (map) и отново натиснеш бутона Map ще ти се появи малък прозорец върху картата. Той има няколко изгледа, които се превключват чрез пипане върху заглавната лента на този прозорец. Избери GPS изгледа и виж колко сателита се приемат. В София трябва да са поне 7-8 броя. Когато навигацията "хване" поне три спътника картата ще се позиционира над София. Иначе, след нова инсталация, стои над Регенсбург.
- denis the hotstepper
pavel_andreev написа:Това означава, че GPS приемника не получава сигнали от сателитите. Излез с колата на открито (да няма дървета и нищо над колата) с възмжоност за изглед на юг и изчакай 10-15 мин. Ако си в режим карта (map) и отново натиснеш бутона Map ще ти се появи малък прозорец върху картата. Той има няколко изгледа, които се превключват чрез пипане върху заглавната лента на този прозорец. Избери GPS изгледа и виж колко сателита се приемат. В София трябва да са поне 7-8 броя. Когато навигацията "хване" поне три спътника картата ще се позиционира над София. Иначе, след нова инсталация, стои над Регенсбург.
В Регенсбург точно ме позиционира да.
Сега, като се сетя, новата карта я инсталирах на вилата в Бояна на двора, час след това пътувах до центъра на София и нищо. Но ще пробвам уикенда пак, както казваш. Дано да помогне.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Преди да инсталираш новата карта навигацията работеше ли (Позиционираше ли се в България) ? Къде ти е GPS антената ? Това на снимката ли е колата - Passat B7 комби ?. Да не би да са ти изключени сините конектори отзад (GPS антената).
- denis the hotstepper
pavel_andreev написа:Преди да инсталираш новата карта навигацията работеше ли (Позиционираше ли се в България) ? Къде ти е GPS антената ? Това на снимката ли е колата - Passat B7 комби ?. Да не би да са ти изключени сините конектори отзад (GPS антената).
Да, това е колата от снимката. В германия и австрия навигацията работеше перфектно, след това спря и ме позиционира в Регенсбург.И стигайки в България до последно си ме позиционираше все там. А колата е голф 6 комби, нищо че прилича на пасат 7 комби. Така я купих преди седмица от германия, с оригинална карта за европа, която стига до унгария и натам вече не работи. Купих я от немец-възрастен-първи собственик. Не вярвам да е пипал нищо по колата, само в сервиза на фолксваген е правено абсолютно всичко и в историята от сервиза няма данни за подобно нещо, което значи, че не е пипано.
В събота ще я покарам да видя дали ще намери сателитите, както ме посъветва и ако пак нищо, ще пиша на ЛС с молба за помощ на живо. Освен, ако не посъветвате друго текущо...
- denis the hotstepper
pavel_andreev написа:Това означава, че GPS приемника не получава сигнали от сателитите. Излез с колата на открито (да няма дървета и нищо над колата) с възмжоност за изглед на юг и изчакай 10-15 мин. Ако си в режим карта (map) и отново натиснеш бутона Map ще ти се появи малък прозорец върху картата. Той има няколко изгледа, които се превключват чрез пипане върху заглавната лента на този прозорец. Избери GPS изгледа и виж колко сателита се приемат. В София трябва да са поне 7-8 броя. Когато навигацията "хване" поне три спътника картата ще се позиционира над София. Иначе, след нова инсталация, стои над Регенсбург.
Вчера ходих до метро. Направих каквото ми каза, седях половин час на паркинга. Пише, че има 10 сателита, но не хвана нито един.

Дали да не пробвам да сваля по-стара версия на карта, или пък да ресетна до фабрични настройки, въпреки, че нищо не съм променял !?!?!?
Или направо да помоля някой, който е съгласен да дойда до него и да ми помогне на живо?
Свалям сега от "пиратите" по-старата версия, която е описано, че е работила а именно CD_7894.iso. Записвам я с Неро на скорост 4 и уикенда ще пробвам да инсталирам нея, за да видя дали тя ще тръгне.
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
Опитай с ресет
- denis the hotstepper
Ресетнах до фабрични настройки и проблема с "Регенсбург синдрома" се оправи. Ресета направих по стандартния начин с менюто на тъчскрийна. Вече ме позиционира в БГ на точното ми място. След това сложих диска с карта, за да я кача. Не ме попита нищо и направо започна да я качва. Реших, че е нормално, понеже навито е преценило, че няма карта и качва директно. Качването и протече нормално с един проблем в края. Като качи картата, не каза нищо и започна да си я качва автоматично пак. И пак и пак и пак. Докато я качва навигацията работи, но извадя ли диска и казва, че и трябва диск с карта, за да работи. Пак греда 

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”