RNS510 версия 8 за Източна Европа!

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
god666
Автомобил: PASSAT B5.5 1.8T CRAFTER 2.5
Двигател: AWT-2001 BJK-2007

Re: RNS510 версия 8 за Източна Европа!

Мнениеот god666 » Вто 12 мар 2013 15:47

Колега, сигурен ли си че е NTG2 защото картата която има в навигацията ми е на dvd а не на cd диск а четох в мерцедес форума че NTG1 чете от dvd носител а NTG2 от cd? Благодаря за отзивчивостта!

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Вто 12 мар 2013 16:21

Не.Не съм.Давам ти само коя е последната версия :c020
Това си го виж ,ако имаш друг диск :c020
Така от разстояние,трудна работа. :c020

pavel_andreev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pavel_andreev » Чет 14 мар 2013 17:44

Не съм в София и не мога да отговарям. Като се прибера, ще пиша.
За Крафтера - Лило е казал правилно, аз ще допълня - целия микробус е разработка на Мерцедес. Споразумението им обаче изтече и вече VW ще си го правят сами.

etgecata
Автомобил: VW Touran 1.9 TDI
Двигател:

Мнениеот etgecata » Съб 16 мар 2013 13:11

Колега Андреев, има ли начин да намерим отнякъде версия 5230 или 5238?
Пробвах по-чуждите форуми, но отникъде не мога да я изтегля.

pavel_andreev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pavel_andreev » Чет 21 мар 2013 19:42

За сега и аз не мога да я намеря. Ако това се случи ще напиша.

Потребителски аватар
denis the hotstepper
Автомобил: vw golf 6 Variant
Двигател: 2.0 140 Hp 2010

Мнениеот denis the hotstepper » Пон 15 апр 2013 10:55

Уфффф, направих всичко, което беше описал колегата pavel_andreev на страница 5 от тази тема и греда. Единствената разлика, която приложих, е че свалих по-нова карта от пиратите а именно CD_7921.iso. Дали е в това проблема !?!? Пуснах си диска, потвърдих да го сейвне, минаха там 30-ина минути сваляне, каза ми, че е свалена, извадих диска и...пак съм в австрия, последната държава, която старата карта /европа/ хващаше! И още нещо в аванс, два дена камерата ми не работеше, за щастие на втория сама си тръгна. Сега свалям версията, която е линкната на 5-а страница и ще опитам пак тези дни. Ако някой има съвет, или изпитан диск да драсне.

ПС. Ако някой има нужда от оригинален диск за европа да каже - имам.

pavel_andreev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pavel_andreev » Пон 15 апр 2013 23:18

Ама как така си в Австрия ? Ако на картата няма България ще си на "бяло" поле, но не и в Австрия. GPS на устройството работи ли (натисни бутона MAP повторно и изкарай екранчето със GPS и кажи какви са резултатите) ?

Потребителски аватар
denis the hotstepper

Мнениеот denis the hotstepper » Вто 16 апр 2013 10:20

pavel_andreev написа:Ама как така си в Австрия ? Ако на картата няма България ще си на "бяло" поле, но не и в Австрия. GPS на устройството работи ли (натисни бутона MAP повторно и изкарай екранчето със GPS и кажи какви са резултатите) ?

Дава ми, че съм "Офроуд" в меню с още няколко неща, като man.list,nav.simbol,manoeuvre list,compass...
Едно доуточнение, мислех, по имената, че съм в Австрия, но като промених мащаба се оказа, че ме позиционира в югоизточната част на Германия. И при задаване на адрес в София ми показва, че съм в Германия и да тръгвам на път.

pavel_andreev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pavel_andreev » Вто 16 апр 2013 23:47

Това означава, че GPS приемника не получава сигнали от сателитите. Излез с колата на открито (да няма дървета и нищо над колата) с възмжоност за изглед на юг и изчакай 10-15 мин. Ако си в режим карта (map) и отново натиснеш бутона Map ще ти се появи малък прозорец върху картата. Той има няколко изгледа, които се превключват чрез пипане върху заглавната лента на този прозорец. Избери GPS изгледа и виж колко сателита се приемат. В София трябва да са поне 7-8 броя. Когато навигацията "хване" поне три спътника картата ще се позиционира над София. Иначе, след нова инсталация, стои над Регенсбург.

Потребителски аватар
denis the hotstepper

Мнениеот denis the hotstepper » Сря 17 апр 2013 8:33

pavel_andreev написа:Това означава, че GPS приемника не получава сигнали от сателитите. Излез с колата на открито (да няма дървета и нищо над колата) с възмжоност за изглед на юг и изчакай 10-15 мин. Ако си в режим карта (map) и отново натиснеш бутона Map ще ти се появи малък прозорец върху картата. Той има няколко изгледа, които се превключват чрез пипане върху заглавната лента на този прозорец. Избери GPS изгледа и виж колко сателита се приемат. В София трябва да са поне 7-8 броя. Когато навигацията "хване" поне три спътника картата ще се позиционира над София. Иначе, след нова инсталация, стои над Регенсбург.

В Регенсбург точно ме позиционира да.
Сега, като се сетя, новата карта я инсталирах на вилата в Бояна на двора, час след това пътувах до центъра на София и нищо. Но ще пробвам уикенда пак, както казваш. Дано да помогне.

pavel_andreev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pavel_andreev » Сря 17 апр 2013 21:35

Преди да инсталираш новата карта навигацията работеше ли (Позиционираше ли се в България) ? Къде ти е GPS антената ? Това на снимката ли е колата - Passat B7 комби ?. Да не би да са ти изключени сините конектори отзад (GPS антената).

Потребителски аватар
denis the hotstepper

Мнениеот denis the hotstepper » Чет 18 апр 2013 8:38

pavel_andreev написа:Преди да инсталираш новата карта навигацията работеше ли (Позиционираше ли се в България) ? Къде ти е GPS антената ? Това на снимката ли е колата - Passat B7 комби ?. Да не би да са ти изключени сините конектори отзад (GPS антената).

Да, това е колата от снимката. В германия и австрия навигацията работеше перфектно, след това спря и ме позиционира в Регенсбург.И стигайки в България до последно си ме позиционираше все там. А колата е голф 6 комби, нищо че прилича на пасат 7 комби. Така я купих преди седмица от германия, с оригинална карта за европа, която стига до унгария и натам вече не работи. Купих я от немец-възрастен-първи собственик. Не вярвам да е пипал нищо по колата, само в сервиза на фолксваген е правено абсолютно всичко и в историята от сервиза няма данни за подобно нещо, което значи, че не е пипано.
В събота ще я покарам да видя дали ще намери сателитите, както ме посъветва и ако пак нищо, ще пиша на ЛС с молба за помощ на живо. Освен, ако не посъветвате друго текущо...

Потребителски аватар
denis the hotstepper

Мнениеот denis the hotstepper » Пет 19 апр 2013 8:03

pavel_andreev написа:Това означава, че GPS приемника не получава сигнали от сателитите. Излез с колата на открито (да няма дървета и нищо над колата) с възмжоност за изглед на юг и изчакай 10-15 мин. Ако си в режим карта (map) и отново натиснеш бутона Map ще ти се появи малък прозорец върху картата. Той има няколко изгледа, които се превключват чрез пипане върху заглавната лента на този прозорец. Избери GPS изгледа и виж колко сателита се приемат. В София трябва да са поне 7-8 броя. Когато навигацията "хване" поне три спътника картата ще се позиционира над София. Иначе, след нова инсталация, стои над Регенсбург.

Вчера ходих до метро. Направих каквото ми каза, седях половин час на паркинга. Пише, че има 10 сателита, но не хвана нито един. :banghead :cry
Дали да не пробвам да сваля по-стара версия на карта, или пък да ресетна до фабрични настройки, въпреки, че нищо не съм променял !?!?!?
Или направо да помоля някой, който е съгласен да дойда до него и да ми помогне на живо?
Свалям сега от "пиратите" по-старата версия, която е описано, че е работила а именно CD_7894.iso. Записвам я с Неро на скорост 4 и уикенда ще пробвам да инсталирам нея, за да видя дали тя ще тръгне.

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пет 19 апр 2013 12:37

Опитай с ресет

Потребителски аватар
denis the hotstepper

Мнениеот denis the hotstepper » Пет 19 апр 2013 14:04

Ресетнах до фабрични настройки и проблема с "Регенсбург синдрома" се оправи. Ресета направих по стандартния начин с менюто на тъчскрийна. Вече ме позиционира в БГ на точното ми място. След това сложих диска с карта, за да я кача. Не ме попита нищо и направо започна да я качва. Реших, че е нормално, понеже навито е преценило, че няма карта и качва директно. Качването и протече нормално с един проблем в края. Като качи картата, не каза нищо и започна да си я качва автоматично пак. И пак и пак и пак. Докато я качва навигацията работи, но извадя ли диска и казва, че и трябва диск с карта, за да работи. Пак греда :banghead

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”