Виене от помпата на хидравликата Golf 4 ?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
feniksgod
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: AGU 1999

Виене от помпата на хидравликата Golf 4 ?

Мнениеот feniksgod » Пон 15 апр 2013 19:28

Добър ден колеги, като цяло мисля, че сам си причиних този проблем, ама каквото станало станало. Нека помислим какво е решението.
Реших да си сменя хидравличната течност на колата, тъй като така и така разглабях турбо пътищата реших защо да не направя и това. Обаче след 2 дни като бях готов с турбо пътищата въобще забравих, за хидравличната течност. Иначе я източих по следният начин, източих със спринцовка старата течност(което беше черна м/у), след което откачих маркуча от помпата долу и източих всичко от там. После от маркучето на рейката с навиване на волана източих другата част. Естествено без да паля колата, само на контакт. Въртях така волана около 15 пъти.
След което налях течност догоре и почнах пак да въртя волана за да поеме, видях че свършва сипах отново догоре, повъртях още малко и реших пак да досипя до горе, и да имам едно на ум като паля колата.
Всичко хубаво дотук, обаче нещеш ли минаха се 2 дни докато си правя нещата по турбото и въобще забравих, че нещо съм правил по хидравликата. Запалих си колата слезнах под нея и след малко се чу яко стържене :stumm . Веднага се сетих за какво иде реч. Скочих набързо и загасих колата. Отварям капачката на хидравликата и от вътре блика пяна. Сипах доволно количество отново. Запалих и хоп пак го смукна. Отново загасих и налях отново. След което всичко привидно беше наред. Даже и във волана се усещаше положителна промяна.
Обаче !!!!!!!!!!!
Забелязах обаче следното, че помпата вие и по-точно все едно има въздух в нея :gruebel . Направих и клипче за да види някой знаещ, от какво може да бъде :no .

Помпата реално е работила няколко секунди с въздух, но аз си мисля много лоши неща с този шум :cry .
Ходих до Крушуна и обратно без никакви проблеми, а волана си е лекичък, като за Golf 4.

Доволен съм на всякаква помощ колеги. Искам да си реша проблема, защото не търпя проблеми по колата си. :neutral
Наистина моля поне този път някой да помогне и на мене :banghead .

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Re: Виене от помпата на хидравликата Golf 4 ?

Мнениеот zfa159 » Пон 15 апр 2013 19:37

А има ли пяна в казанчето горе? Ако има пяна - останал е въздух и трябва да го доизкараш (ще обясня как ако е такъв случая). Ако няма пяна - помпата си е заминала. Вината не е в теб, просто и е трябвало малко, за да умре. Ако ти се наложи да ремонтираш помпата, знам къде да те пратя да ти я рециклират като хората :)
Прегледай и всички връзки по трасето, да не си оставил някоя хлабава (основно по ниското налягане гледай -> от рейката към помпата...тогава помпата дърпа въздух и винаги ще вие).

Потребителски аватар
feniksgod

Мнениеот feniksgod » Пон 15 апр 2013 19:55

Капачката стоя отворена около 1 час отгоре. Няма как да има въздух вече според мен :cry .
Иначе забравих да напиша, че втори път нямах пяна. Просто първият път :banghead , бях вдлъбен в турбо нещата и съвсем забравих :banghead .
Edit: Гледах и тогава. Обаче ще взема да си хване навсякъде с истински скоби, в момента е с такива дето се стискат с клещите, не знам как се казват по вид точно, но ще взема да ги сменя за сигурност пък да видим.
Все пак ако е от помпата, колко ще ми излезе това удоволствие хлъц :no

Потребителски аватар
wargod
Автомобил: VW Golf IV
Двигател: 1600 AKL - 2000

Мнениеот wargod » Пон 15 апр 2013 20:36

Колега, скоро ми се беше прецакал един от маркучите на хидравликата и ми се наложи да сменям двата маркуча заедно с тръбата (филмът е голям при поставянето на новите маркучи+тръба, но това е друга тема на разговор). След първото наливане на течността запалих и навих пълен ляв, задържах около 10тина секунди (по време на които си имаше стържене, но то е нормално), след това пълен десен, пак 10тина секунди така и върнах в начално положение. Цялата хидравлична течност беше поета и налях отново догоре и пак същата процедура (пълен ляв с чакане и пълен десен с чакане). След това като отворих резервоара видях и аз балончета и пяна и налях отново малко от хидравличната течност, тъй като не беше на максимума. След поредното навиване на ляв и десен всичко беше наред (нямаше пяна и балончета и беше на максимума). Та мисълта ми е да си провериш добре цялата връзка отдолу (маркучите са капсуловани за тръбата и ако излизат, значи цялата връзка е за смяна) особено ако си я разхлабвал някъде.

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пон 15 апр 2013 21:12

Ами ремонта на помпата излиза между 60 и 90-100лв според това колко е зле...при свалена помпа става дума. Иначе ако връзките са ок и няма пяна - умряла е.Ако си я карал повече време така,ще трябва и пак да смениш маслото,защото виещата помпа оставя стружки в него и съдбата и след ремонта,ще е същата.

Потребителски аватар
feniksgod

Мнениеот feniksgod » Пон 15 апр 2013 22:14

Вкарахте ме в някакъв филм ???
Маркуча който излиза от помпата е със скоба ??? Нищо капсоловано няма ???
Дано утре не вали из ведро, за да го погледна пак на канала.
zfa159 написа:Ами ремонта на помпата излиза между 60 и 90-100лв според това колко е зле...при свалена помпа става дума. Иначе ако връзките са ок и няма пяна - умряла е.Ако си я карал повече време така,ще трябва и пак да смениш маслото,защото виещата помпа оставя стружки в него и съдбата и след ремонта,ще е същата.

Колега ако може ще дадеш ли адрес и контакт на този сервиз/човек, да му звънна ако се стигне до там. :death

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пон 15 апр 2013 22:18

Един маркуч влиза в помпата и един излиза. Излиза високото налягане,то е с накрайник и пресовка,няма скоба там.Входа е ниското налягане, със скобите :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”