Б4 1.9 ТДИ 1Z твърда работа
Б4 1.9 ТДИ 1Z твърда работа
Колата е пасат Б4 1994г , двигателя работи доста "твърдо" ,слушал съм работата на други 1З и АФН работят доста "меко" още при първоначалното палене. Работната температура ми около 80 градуса мах.Температурния датчик може ли да подова лъжлива информация към компа? Защото при загряване работата на двг. леко омеква.
- KocetoTDI
- Автомобил: MK3
- Двигател: 1Z
Re: Проблем при 1.9ТДИ 1Z?
Колега имах подобен проблем, оказа се са ми сложили гадно масло при обслужването.
Налях Castrol 10W40 и се оправи. Така че преди да тръгнеш по майстори опитай с това.
Налях Castrol 10W40 и се оправи. Така че преди да тръгнеш по майстори опитай с това.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Да ти кажа честно,колегата е прав.Преди карах моя 1z със AcDelco 10w40,и работеше прилично тихо,после изцървулях нещо и го карам сега със секви лайна като IGAT,BIZOL,MANNOL...Наистина трака повече.Така че,сипвай малко по-скъпо и си ОК.
- blade84
- Автомобил: Vento
- Двигател: AAZ
Центровката как е? Като е на повече предверение трака повече.
Re: Б4 1.9 ТДИ 1Z твърда работа
И аз се съмнявам в центровката. Как може да се провери да ли О.К освен със съвпадане на белезите (така я купих колата с твърдо работеш двг., аз си сменях ангр. ремък )?. Разхода е О.К , не загрява ,върви, няма натрупани грешки.А за маслото последно май му налях валволин (наливно
) 10/40.

- blade84
На Ваг ком се проверява. Потърси с търсачката има много теми с обяснения как става. Общо взето отиваш на engine-basic settings- TDI Graph и гледаш да си между средната линия и горната.
P.S. За валволина не съм чул добро, ама карай си навърти му някой км и го махни.
P.S. За валволина не съм чул добро, ама карай си навърти му някой км и го махни.
-
- Автомобил: Skoda Superb MK3
- Двигател: 20TDI 2018
Колега, как сменяш ангренаж на TDI без да закачиш на компютър за центровка на помпата. Колата си има белези, но задължително се качва и на компютър. Може и точно това да е проблема, като се качи на компютър ще се види точно какво предварение трябва да има.
- bobitur
- Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
Ако е настроена преди смяната на ремъка може и без ваг да се направи по белези. Ако е барана помпата(сваляна или сменяна или уплътнения) тогава без ваг трудно ще я нагодиш центровката. Хубаво е да се погледне тайминга с ваг и след това да се сменя маслото. Хидравличните повдигачи съм ги сменял и пак като е студена почукват малко. Масло последно карам с репсол 10/40. 1З е по шумен от афн по мои наблюдения. Може и разпределителния вал да не е настроен както трябва. Отиди при майстор с ваг да й погледне центровката.
-
- Автомобил: Skoda Superb MK3
- Двигател: 20TDI 2018
qnko83 написа:И аз се съмнявам в центровката. Как може да се провери да ли О.К освен със съвпадане на белезите (така е купих колата с твърдо работеш двг., аз си сменях агр. ремък )?. Разхода е О.К , не загрява ,върви, няма натрупани грешки.А за маслото последно май му налях валволин(наливно) 10/40.
Аз по това съдя че нее била добре центровката на помпата и преди да се смени ангренажа, и за това попитах защо още след смяната веднага нее качен мотора на ВАГ-КОМ.
Ще я погледна центровката през ваг. Мисля че цялата работа се върти там и смяната на ангренажа. Ще пиша какво е станало 

- blade84
Какво стана с центровката как е?
- I4o_naskov
- Автомобил:
- Двигател:
МИсля че това беше за центровката на помпата гледа се жълтата линия да е между червената и синята 

- bobitur
- Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
Ако е мръднала на колегата в предварение ще е над зелената. Иначе най-добре да е авансатора 2,8-3.0 при загрял мотор без консуматори.
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Валволин а го развалиха !!Пълно е с ментета!!Сипи си качествено масло.Но не вярвам само маслото да е проблем.Поне като загрее трябва да работи меко.
- I4o_naskov
- Автомобил:
- Двигател:
При мен също работи твърдо,но пък когато е студено времето и докато загрее мотора,явно си е от маслото

Върни се в “Дизелови агрегати”