пасат б3 светлини за задна скорост
- Rqhovo
- Автомобил: Passat B3
- Двигател: 1Y 1991
- Контакти:
пасат б3 светлини за задна скорост
Здравейте колеги търсих в другите теми,но не можах да намеря решение на въпроса ми.Колко крушки трябва да светят при включване на задна скорост една или две.Отдавна не бях обръщал внимание,но днес видях,че ми свети само едната,а имам спомен ,че светеха две.Проверих крушката здрава е,не съм мерил напрежение понеже нямах време.Хората ,които имат или са имали пасат б3 знаят как от двете страни на багажника при седана има крушки отляво поне при мен има две,едната за задна другата за мъгла.Отдясно има две гнезда за крушки като при мен има само в едното гнездо крушка ,а в другото няма даже там ,където влиза има фабрично тапа на самия стоп.Та въпроса ми е трябва ли да свети тая,която е отдясно,и ако не за какво служи тя.Става въпрос за пасат б3.
- vasilb
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Светлини за задна скорост пасат б3
Разбира се, че трябва да свети! :-) За задни светлини на В3 светят двете лампи на багажника, независимо седан или комби. Провери лампата с уред, защото понякога не се къса волфрамовата жичка, а се отлепя от металната част единият проводник и т.н., провери за скъсан кабел между двата стопа и изобщо кабелите в багажника, виж за окислениение на фасунгата, дали буксата не е разместена. Празното гнездо е за злоупотреба от тунинг-хора, които вечер искат да вадят очите на хората и връзват всички лампи на спирачката и на светофарите става страшно като светне всичко ... :-)
- Rqhovo
- Автомобил: Passat B3
- Двигател: 1Y 1991
- Контакти:
Re: пасат б3 светлини за задна скорост
След почистване на буксата и преглед на кабелите светна и втората крушка.Сега е момемта някой да пита нещо по тая инсталация докато помня всичко.
Мерси колега за насочването към проблема.

- vasilb
- Автомобил:
- Двигател:
Re: пасат б3 светлини за задна скорост
Затова е форумът!