Голф 3 - Грешно показание на скоростомер и оборотомер
- tazdiablo
- Автомобил:
- Двигател:
Голф 3 - Грешно показание на скоростомер и оборотомер
Наското е купена колата - Голф3 и проблема беше налице още като я купих, а той е че скоростомера и оборотомера показват по-ниски показания от реалните. Другите уреди си показат реално. Карах я на сервиз за смяна на масла и филтри и профилактика и там ми казаха 4е няма никакви грешки в компютъра и причината не е от там. Ако някой е виждал такова нещо и знае нещо по въпроса нека да помага понеже е много кофти да караш в 80 а да ти показва 45. Само да кажа, че километража си отчита релно изминатите километри.
- tazdiablo
- Автомобил:
- Двигател:
Не съм правил измервания с друг оборотомер, но очевидно не мери вярно понеже на празен ход едва отлепя стрелката, а и колкото газ да подадеш (двигателя се пържи здраво
) не показва повече от 2500 оборота.
Ако може някой да ми обясни за предавателното число. Знам, че за различните двигатели е различно, но за малко повече инфо ще съм много благодарен.

Ако може някой да ми обясни за предавателното число. Знам, че за различните двигатели е различно, но за малко повече инфо ще съм много благодарен.
- tazdiablo
- Автомобил:
- Двигател:
Все още няма да прибягвам към ново табло понеже имам надеждата че щом може да се ровят за да им сменят километрите ще може да се променя и предавателното число, но ако не става и не става ще се взима ново.
Symptom пиши едно ЛС с телефона на твоя човек за да се поинтересувам дали може да ми свърши работа.
Symptom пиши едно ЛС с телефона на твоя човек за да се поинтересувам дали може да ми свърши работа.
- FLAIR
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: SR 1999
Проблемът само със скоростомер и оборотомер ли е?
Т.е. дали и другите уреди са "мръднали"?
Километражът ти от "0" ли почва или от "20"?
В таблата има един стабилизатор на напрежените, на 10 волта, ако не се лъжа. Ако той се прецака нещо, ще се скапят и показанията, но това би се отразило на километража, само ако е електронен (започва от 0)
Т.е. дали и другите уреди са "мръднали"?
Километражът ти от "0" ли почва или от "20"?
В таблата има един стабилизатор на напрежените, на 10 волта, ако не се лъжа. Ако той се прецака нещо, ще се скапят и показанията, но това би се отразило на километража, само ако е електронен (започва от 0)
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
FLAIR написа:В таблата има един стабилизатор на напрежените, на 10 волта, ако не се лъжа. Ако той се прецака нещо, ще се скапят и показанията, но това би се отразило на километража, само ако е електронен (започва от 0)
Мисля, че на тройките е електронен (без жило). Но не съм сигурен, колегите да кажат.
И аз залагам на стабилизатора. Имаше някъде тема със снимка. Мисля, че в Пассат-секцията.
-
- Автомобил:
- Двигател:
FLAIR е прав, има стабилизатор за 10в.,повредата му ще повлияе на бензиномера и термометъра, ама кой скоро е виждал пълен резервоар?Също така е вярно че уреда е изцяло електро, за обороти -инф. от компа(или датчик),скорост-от сензор на скор. кутия.Да не те мошенничат за стабилизатора,подменя се с чип 7805+един ценер за 5в.-всичко до 5лв.Е има иработа по демонтаж-монтаж на табло.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”