поло 1.4tdi 9n amf Вибрации при ускорение!?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Petkin
Автомобил:
Двигател:

поло 1.4tdi 9n amf Вибрации при ускорение!?

Мнениеот Petkin » Съб 20 апр 2013 13:33

Преди няколко дни станах собственик на поло 1.4tdi 9n amf мотор. Имам следния проблем,при ускорение тресе все едно всички гуми са криви казаха ми че проблемът е в вътрешно дясно каре и ми обявявят безумни цени. На място работи без никакви вибраций което ме навежда на мисълта че маховикът е на ред. Ако е карето къде може да се намери на разумна цена ново навсякъде го продават комплект? Помогнете на новака моля! Благодаря!

Потребителски аватар
Shanovec
Автомобил: WV POLO 6N1 Golf mk4
Двигател: AEX 1997 AKL 1999

Re: поло 1.4tdi 9n amf Вибрации при ускорение!?

Мнениеот Shanovec » Съб 20 апр 2013 18:23

Колега, ако беше каре, щеше да се чува едно ужасно и гадно тракане при завои. Наскоро съм сменял каре (точно вътрешно дясно), и няма нищо общо с това тресене, за което ти говориш. Търси проблема някъде другаде.

А цената май беше около 100-ина лева с работата, като това включва и смяна на тампони и втулки на двата носача, което не е задължително, но е препоръчително

Потребителски аватар
Dobromirski
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARL 150+ hp
Контакти:

Мнениеот Dobromirski » Нед 21 апр 2013 7:16

Не слушай колегата, той не знае какво говори :icon_lol
Огледай всички тампони по носачите, но най-вероятно вътрешно каре е сдало багажа :confused

Petkin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petkin » Нед 21 апр 2013 8:18

Всичко по носачите е наред както и тампоните на двигателя. Това каре разглобяемо ли е? Защото на три четири места където проверих ми го предлагат в комплект с полуоската на цени от 400лв. нагоре

Потребителски аватар
edmunddo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот edmunddo » Нед 21 апр 2013 17:28

Колега,мисля че проблема ти е точно вътрешно каре.Ако при ускорение особено ако тръгнеш да ускоряваш на някоя по висока скорост от по ниски обороти тресе и после спреш ускорението и задържиш газта на едни обороти и тресенето спре сменяй карето и на мен сега ми предстои точно това но на служебната кола (за трети път за 2 години :banghead :h020 ).А за това дали върви с полуоската или не незнам,но ще проверя и малко по късно ще пиша.

Petkin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petkin » Пон 22 апр 2013 7:58

[quote="edmunddo"]Колега,мисля че проблема ти е точно вътрешно каре.Ако при ускорение особено ако тръгнеш да ускоряваш на някоя по висока скорост от по ниски обороти тресе и после спреш ускорението и задържиш газта на едни обороти и тресенето спре
По-точно не бии могло да се обясни.

Petkin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petkin » Пон 22 апр 2013 17:46

Колеги,прблемът е решен. Оказа се точно вътрешно каре,сменихго и голям товар ми падна от раменете.Продава се смостоятелно без полуоската 130лв. Благодаря на всички за помоща

Потребителски аватар
stefko1992
Автомобил: vw polo 9n
Двигател: SDI 64 hp

Мнениеот stefko1992 » Чет 04 сеп 2014 13:22

Здравейте, и аз имам същия проблем с тресенето при ускорение особено по нагорнище и като отпусна гаста спират вибрациите,също така и понякога на нагорнище и на надолнище не тресе изобщо :scare3 .Само,че при мен двигателя е 1.9 сди ASY как мислите дали и аз имам същия проблем с въпросното каре?При закупуването на автомобила собственика на автокъщата ми каза че имало тампон на скоростната кутия за смяна но не съм го сменял,дали е възможно да тресе от него? А и 4 те джатни са балансирани преди около 2,3 месеца :gruebel

Потребителски аватар
stefko1992

Мнениеот stefko1992 » Нед 09 авг 2015 20:39

да обновя темата питал съм отдавна но проблема си остава дали и при мен става въпрос а същото каре?възможно ли е да тресе от въпросния тампон на кутията като се има предвид че по някога няма никакви вибрации и после пак се появяват? :gruebel

Потребителски аватар
efass89
Автомобил: Mitsubishi Lancer
Двигател: BWC
Контакти:

Мнениеот efass89 » Нед 01 ное 2015 1:04

Здравей те колеги, да се запиша и аз в списъка. Имам абсолютно същият проблем все се съмнявах тресенето да идва от гумите или от тампоните, но след като прочетох мненията ви ще седна и аз да сменям тези карета. А иначе още днеска си балансирах гумите и все още го има тресенето.

Потребителски аватар
efass89
Автомобил: Mitsubishi Lancer
Двигател: BWC
Контакти:

Мнениеот efass89 » Нед 01 ное 2015 1:08

Колега Stefko1992 ти как се справи с проблема и при тебе проблемни каретата ли бяха?

Потребителски аватар
polovera_9n3
Автомобил: VW POLO TDI
Двигател: BNM 2007

Мнениеот polovera_9n3 » Нед 01 ное 2015 1:12

Тресене при ускорение, което спира след отпускане на педала на газта- ВЪТРЕШНО КАРЕ. Външните карета- от тях тресене няма- те само тракат при завоите.

Потребителски аватар
stefko1992

Мнениеот stefko1992 » Сря 04 ное 2015 19:28

[quote="efass89"]Колега Stefko1992 ти как се справи с проблема и при тебе проблемни каретата ли бяха?[/quote

Ами ходих в 2 сервиза и в 2 та ми казаха че каретата са добре,смених тампона на кутията и купих 4 нови гуми И... Пак същото,няма разлика.Дадох на един познат майстор да ми покара колата няколко дни,според него проблема е в някакви тампони или втулки не разбрах добре на задните носачи или моста нещо такова каза.И ми каза да я карам така и да не се занимавам с глупости .

Petkin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petkin » Сря 11 ное 2015 22:25

stefko1992,щом си ссигурен че каретата са наред,провери маховика.Най простият начин за проверка на маховика е,като натиснеш съединителя на включена предавка и го задържиш на полу-съединител се усеща всеки оборот на вала нещо като пулсаций на педала.Тези иначе страхотни коли страдат и от този проблем,който е по-страшния"скъпия".За друго не се сещам.Ако си близо до Плевен отиди до Дари и Влади,аз съм от София и ходя при тях за моите коли много коректни и запознати пичове,специализиралиса в VW Германия знаят всичко за групата.Дано да съм помгнал.

Petkin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petkin » Сря 11 ное 2015 23:24

efass89,не разбрах при теб каретата ли се оказаха?Защото аз къднето съм питал казват моли се да е каре или крета.Защото иначе маховик честито!!!.П.С. Маховика се усеща и при работа на място,това на вниманието на stefko1992. :screwy .Дано да съм от полза.Сполайви!

Върни се в “Дизелови агрегати”