поло 1.4tdi 9n amf Вибрации при ускорение!?
поло 1.4tdi 9n amf Вибрации при ускорение!?
Преди няколко дни станах собственик на поло 1.4tdi 9n amf мотор. Имам следния проблем,при ускорение тресе все едно всички гуми са криви казаха ми че проблемът е в вътрешно дясно каре и ми обявявят безумни цени. На място работи без никакви вибраций което ме навежда на мисълта че маховикът е на ред. Ако е карето къде може да се намери на разумна цена ново навсякъде го продават комплект? Помогнете на новака моля! Благодаря!
- Shanovec
- Автомобил: WV POLO 6N1 Golf mk4
- Двигател: AEX 1997 AKL 1999
Re: поло 1.4tdi 9n amf Вибрации при ускорение!?
Колега, ако беше каре, щеше да се чува едно ужасно и гадно тракане при завои. Наскоро съм сменял каре (точно вътрешно дясно), и няма нищо общо с това тресене, за което ти говориш. Търси проблема някъде другаде.
А цената май беше около 100-ина лева с работата, като това включва и смяна на тампони и втулки на двата носача, което не е задължително, но е препоръчително
А цената май беше около 100-ина лева с работата, като това включва и смяна на тампони и втулки на двата носача, което не е задължително, но е препоръчително
- Dobromirski
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARL 150+ hp
- Контакти:
Не слушай колегата, той не знае какво говори
Огледай всички тампони по носачите, но най-вероятно вътрешно каре е сдало багажа

Огледай всички тампони по носачите, но най-вероятно вътрешно каре е сдало багажа

Всичко по носачите е наред както и тампоните на двигателя. Това каре разглобяемо ли е? Защото на три четири места където проверих ми го предлагат в комплект с полуоската на цени от 400лв. нагоре
- edmunddo
- Автомобил:
- Двигател:
Колега,мисля че проблема ти е точно вътрешно каре.Ако при ускорение особено ако тръгнеш да ускоряваш на някоя по висока скорост от по ниски обороти тресе и после спреш ускорението и задържиш газта на едни обороти и тресенето спре сменяй карето и на мен сега ми предстои точно това но на служебната кола (за трети път за 2 години
).А за това дали върви с полуоската или не незнам,но ще проверя и малко по късно ще пиша.

[quote="edmunddo"]Колега,мисля че проблема ти е точно вътрешно каре.Ако при ускорение особено ако тръгнеш да ускоряваш на някоя по висока скорост от по ниски обороти тресе и после спреш ускорението и задържиш газта на едни обороти и тресенето спре
По-точно не бии могло да се обясни.
По-точно не бии могло да се обясни.
Колеги,прблемът е решен. Оказа се точно вътрешно каре,сменихго и голям товар ми падна от раменете.Продава се смостоятелно без полуоската 130лв. Благодаря на всички за помоща
- stefko1992
- Автомобил: vw polo 9n
- Двигател: SDI 64 hp
Здравейте, и аз имам същия проблем с тресенето при ускорение особено по нагорнище и като отпусна гаста спират вибрациите,също така и понякога на нагорнище и на надолнище не тресе изобщо
.Само,че при мен двигателя е 1.9 сди ASY как мислите дали и аз имам същия проблем с въпросното каре?При закупуването на автомобила собственика на автокъщата ми каза че имало тампон на скоростната кутия за смяна но не съм го сменял,дали е възможно да тресе от него? А и 4 те джатни са балансирани преди около 2,3 месеца 

- stefko1992
да обновя темата питал съм отдавна но проблема си остава дали и при мен става въпрос а същото каре?възможно ли е да тресе от въпросния тампон на кутията като се има предвид че по някога няма никакви вибрации и после пак се появяват? 

- efass89
- Автомобил: Mitsubishi Lancer
- Двигател: BWC
- Контакти:
Здравей те колеги, да се запиша и аз в списъка. Имам абсолютно същият проблем все се съмнявах тресенето да идва от гумите или от тампоните, но след като прочетох мненията ви ще седна и аз да сменям тези карета. А иначе още днеска си балансирах гумите и все още го има тресенето.
- efass89
- Автомобил: Mitsubishi Lancer
- Двигател: BWC
- Контакти:
Колега Stefko1992 ти как се справи с проблема и при тебе проблемни каретата ли бяха?
- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
Тресене при ускорение, което спира след отпускане на педала на газта- ВЪТРЕШНО КАРЕ. Външните карета- от тях тресене няма- те само тракат при завоите.
- stefko1992
[quote="efass89"]Колега Stefko1992 ти как се справи с проблема и при тебе проблемни каретата ли бяха?[/quote
Ами ходих в 2 сервиза и в 2 та ми казаха че каретата са добре,смених тампона на кутията и купих 4 нови гуми И... Пак същото,няма разлика.Дадох на един познат майстор да ми покара колата няколко дни,според него проблема е в някакви тампони или втулки не разбрах добре на задните носачи или моста нещо такова каза.И ми каза да я карам така и да не се занимавам с глупости .
Ами ходих в 2 сервиза и в 2 та ми казаха че каретата са добре,смених тампона на кутията и купих 4 нови гуми И... Пак същото,няма разлика.Дадох на един познат майстор да ми покара колата няколко дни,според него проблема е в някакви тампони или втулки не разбрах добре на задните носачи или моста нещо такова каза.И ми каза да я карам така и да не се занимавам с глупости .
stefko1992,щом си ссигурен че каретата са наред,провери маховика.Най простият начин за проверка на маховика е,като натиснеш съединителя на включена предавка и го задържиш на полу-съединител се усеща всеки оборот на вала нещо като пулсаций на педала.Тези иначе страхотни коли страдат и от този проблем,който е по-страшния"скъпия".За друго не се сещам.Ако си близо до Плевен отиди до Дари и Влади,аз съм от София и ходя при тях за моите коли много коректни и запознати пичове,специализиралиса в VW Германия знаят всичко за групата.Дано да съм помгнал.
efass89,не разбрах при теб каретата ли се оказаха?Защото аз къднето съм питал казват моли се да е каре или крета.Защото иначе маховик честито!!!.П.С. Маховика се усеща и при работа на място,това на вниманието на stefko1992.
.Дано да съм от полза.Сполайви!

Върни се в “Дизелови агрегати”