Golf 2 GX карбуратор, съвет за инжекция.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Stojan
Автомобил:
Двигател:

Golf 2 GX карбуратор, съвет за инжекция.

Мнениеот Stojan » Пон 15 апр 2013 22:27

Здравейте. Колата е GT модел с GX двигател. Сложен е (предишен собственик) карбуратор Pierburg 2e2 от 1,3. Моя двигател е 1,8, нормално не може да го захрани... В това се убедих миналата седмица. Накратко: на пета предавка повече от 4000 оборота не може да мине. Педала няма как да го натисна по-навътре. Стигна до 150 км/ч. Плюс това този карбуратор е много проблемен, много досаден проблем с паленето. Плюс това и на ниски предавки се усеща, че двигателя не се захранва добре. До колкото знам този двигател заводско е с механичем инжекцион, но съм сигурен. Всмукателния колектор е от инжекция, а дюзите на двигателя са запушени. Има и откачена бензинова помна, но това баща ми го каза, аз не съм я виждал.
Та се надявам да ми хвърлите някой съвет како да правя с тая каша. Иска ми се да върна мощността на двигателя, както би трябвало да бъде. Не разполагам с дебел бюджет. Нямам намерения тези промени да ги правя сега, а след около няколко месеца, когато освободя и ще имам време да дооправям колата.
Изчетах доста теми за този двигател във форума, и проблеми с него. Благодаря предварително! :smile

vladini
Автомобил:
Двигател:

Re: Golf 2 GX карбуратор, съвет за инжекция.

Мнениеот vladini » Вто 16 апр 2013 8:08

Намери си по-големи жигльори.Свали старите,виж означението-примерно 80,и намери по-голям номер.Карбураторите Pierburg,са доста разпространени,ще намериш.Относно механичния инжекцион,няма да успееш да го оправиш,дори и пари да имаш.Вече няма части за него,а последните са на по 25 години. :th_up

Потребителски аватар
Stojan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stojan » Вто 16 апр 2013 12:56

Тоест никакъв шанс за инжекция ?
Разгледах други теми за карбуратори. Та стигнах до дилема: нов карбуратор, който може да изстиска пълната мощност на двигателя, или някаква инжекция (не знам каква инжекция може да се сложи на този модел двигатели- механична, моно..) Целта ми е да запазя разхода на гориво или да го намаля, но да мога да ползвам цялата мощност на двигателя. :neutral

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Вто 16 апр 2013 14:50

Ако карбуратора е 2Е2 не е от 1.3
На колко градуса е предварението на запалването?
Карбуратора на различни режими на мотора какви смеси дава?

Това са въпроси които не са за пренебрегване. :th_up

Потребителски аватар
Stojan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stojan » Вто 16 апр 2013 17:44

vit_autosofia написа:Ако карбуратора е 2Е2 не е от 1.3
На колко градуса е предварението на запалването?
Карбуратора на различни режими на мотора какви смеси дава?

Това са въпроси които не са за пренебрегване. :th_up

Хвърли ме в тъча.. :mrgreen Карбуратора съм сигурен, че е от 1.3. Най-малкото е, че когато го носих на майстор сам каза, че е от 1.3. Може да бъркам модела, за което се извинявам. На карба пише 2Е. Имах проблеми със смукача му, и пуснах 1 тема, разбрахме, че е от 1.3 по кодовете.
Въпросите, честно казано няма си на представа какво означават. Тази материя ми е мътна. За това се доверявам на вашите съвети, за да знам какво да кажа и на майстор като я заведа.Сам ремонти по двигателя не се наемам, защото първо не разбирам после и нямам време. Без баща ми или някой, който разбира не смея да се впускам в ремонти и подобни.
Мен все още ми е мътно, но останах с впечатление, че инжекцията като вариант трябва да я изключа и да се насоча към карбуратор може би. :gruebel

Потребителски аватар
Stojan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stojan » Чет 25 апр 2013 17:54

Има ли някакъв начин да се сложи някакъв карбуратор за 1.8 двигател и какъв да е той и от къде да го търся ?

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 25 апр 2013 18:26

Има варианти много.
Караме по ред на номерата. Както отбеляза един колега по-горе, провери следните неща:
- провери си първо белезите на ангренажа, после светнете със стробоскоп да видиш предварението.
- с какво делко си? Ако няма вакуумен регулатор (или е прецакан) е предпоставка да куца динамиката в някои режими
- не на последно място - колекторите на инжекциона многоточковият и този на карбуратора са различни. Единият е изчислен да минава само въздух през него, другият - горивовъздушна смес. Т.е. ако караш с карбуратор според мен е препоръчително да си с колектор от карбуратор (освен това имат и подгрев, какъвто инжекцията мисля няма). Мисля, че не е маловажен тоя въпрос.

Сега вариантите:
1. вземаш карбуратор 2е2 от 1.8 мотор (различава се по големината на жигльорите с тоя на 1.6, който ползва същия 2е2) в комплект с колектора. Носиш го на някой да ти го отремонтира/да му направи профилактика (има тема във форума, можеш и сам да се справиш). После настройка на газ-анализатор на бензин или при някой мастер на карбове като примерно Люси, който ти е писал в темата.
2. има вариант да вземеш карбуратор от Ауди 80 или някои по-редки модели на Голф мк2 - Кейхин. После пак - преглед, ако е нужна профилактика, газ-анализатор и настройка.
3. Можеш и да импровизираш с различни карбове от други автомобили - Лада например (има няколко теми във форума). Само че там нещата са с ръчен смукач, а за мен това е много дразнещо нещо, с което трудно бих свикнал - предпочитам работата на смукача да се върши от карбуратора, а не да опъвам лостове в купето преди да запаля.
4. Според мен можеш наистина да опиташ и с други дифузьори този 2е3 (ако действително е такъв, дай номера на корпуса му който е с 9-цифрен да го разгадаем). 2е3 се монтира на автомобили като:
-Мерцедес 190Е
-Форд Сиера
-Ауди 80
-Опел Кадет, Вектра
и т.н. автомобили с около или над 90 коня...
Забравих за горивото - не знам с каква помпа си в момента, но няма да е лошо да си вземеш някоя с по-ниско налягане и дебит или да монтираш механична такава (тия мотори имаха заводски отвори, но не знам GX дали разполага с такива, трябва да провериш). Аз лично карам с някаква помпа, на която даже не й знам дебита и налягането на което работи, но съдейки по скоростта на пълнене на преливника за обратното гориво предполагам няма да е над 3 бара.

Потребителски аватар
Stojan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stojan » Пон 13 май 2013 16:50

Четах тук таме за Digifant. Изчетах някоя друга статия за него, но не ми стана ясно, например мога ли да сложа такава горивна система на 8 клапана GX 1.8 двигател ? Доста работи има останали от механичния инжекцион, но не съм гледал подробно. Ако намеря кадърен майстор и ако може да монтирам такова нещо струва ли си да се захващам ?

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Вто 14 май 2013 4:48

Механичния инжекцион няма общо с диджифанта.На главата можеш да сложиш ел.дюзи,но трябва да смениш вложките.От тук на татък ти трябва всичко от диджито.Инсталация с ECU,горивна рейка с дюзите,всмукателен колектор с дросела дебитомер барбар с кутията за филтъра.Това е на първо четене.

Потребителски аватар
Stojan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stojan » Вто 14 май 2013 13:20

Еми единственият вариант, който остава е да търся 2Е2 карбуратор от 1,8 и да го слагам. Най-евтиният вариант и най-лесния. :drunk

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”