Колата гасне в движение и няма палене Golf 3 1.6 MI ABU

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
lshdfo
Автомобил:
Двигател:

Колата гасне в движение и няма палене Golf 3 1.6 MI ABU

Мнениеот lshdfo » Чет 25 апр 2013 14:52

Здравейте!Бях пуснал тема вчера но я заключиха.

Старата тема текст --> "Здравейте пичове!Имам следния проблем карам голф3 ми 1.6 и започна да ми гасне в движение/заглъхване все едно няма бензин.Днеска сипах 4литра бензин карах 10мин. и изгасна и после няма палене Видях че бушон номер 4 е изгорял и го смених но пак не палеше само с дърпане успяхме да запалиме и приятеля ми каза че съм я бил задавил... хубаво както и да е.. преди малко се прибирам и пак заглъхваше и като паркирах от таблото при бушоните имаше пушек :( мисля че номер 21(реле черно) беше адски вряло (изгори ме) и го махнах.Дайте някаква идея какво да правя че вече се уморих... и дали трябва да махна клемите от акумулатора да не вземе да се запали :("

Объркал съм номера на бушона не е 4-ти а 19-ти, за релето ясно изгоря то и преди 2 години ми беше преебано и го смених от моргата 2-ра ръка.Днес запалих колата без проблем 40минути форсирах какво ли не правих и колата не загасна ни един път.Гасих я, палих я и нямаше проблем ,но ми държи 1000-1100 оборота.Момчетата ,които писаха в старата тема ми казаха ,че е проблем от бензиновата помпа.Добре де, 40 минути работи и не ми гасне пак ли е възможно да е от помпата?и защо държи тия обороти

Поздрави на всички пичове в този форум :iloveu_all_bitches.gif

Потребителски аватар
cheatereye
Автомобил: VW Golf III 1.6
Двигател: AEA 1995

Re: Колата гасне в движение и няма палене Golf 3 1.6 MI ABU

Мнениеот cheatereye » Чет 25 апр 2013 16:37

Предпазителя №19 е за:
19.Климатична уредба, вентилатор(тоя дето е при радиатора)-30A

Оборотите се влият от много неща, едни от които са стъпковото моторче, TPS (потенциометъра) на дроселовата клапа, дори и от температурният датчик на таралежа. Има доста писано за тези детайли и как се проверяват! Провери в търсачката и ще научиш.
Относно това, че колата ти гасне в движение, може да е от бензиновата помпата, дюзата, датчика на хол, комутатор. Изброявам ги тези неща, защото може да ти се губи захранването или сигнала и за това да ти гадне. Когато ти изгасне, провери поне запалителната система, с една стара свещ, изкарваш лулата на 1 цилиндър от свеща и поставят тази старата, после допираш резбата и на маса (на двигателя) и пробваш да запалиш, ако има искра значи проблема не е в запалителната система (при тази операция е хубаво да сте двата един да върти, другият да държи лулата и свеща опряна на маса). След това тръгваш по горивната система.
Колата има ли газово ?

Потребителски аватар
lshdfo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lshdfo » Чет 25 апр 2013 16:44

Никога не е имала газ :) Относно датчика (температурния) не е от него имам 3 и като ги менкам си работи едно и също.Другото което се сетих в момента е че като давам газ има леко заглъхване много леко, но го усещам.Датчика на хол също е сменян и е на BOSCH преди 2 години.Бобината също мисля, че е читава като запалих колата залях бобината с вода и колата не изгасна(било някакъв трик който ме съмнява)

Благодаря за информацията.

Потребителски аватар
cheatereye
Автомобил: VW Golf III 1.6
Двигател: AEA 1995

Мнениеот cheatereye » Чет 25 апр 2013 16:56

Понеже няма смисъл да повтарям думите на много колеги, които са писали по подобни теми, ето ти едно интересно четиво.
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=185402

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Чет 25 апр 2013 22:33

Много странно,това реле мисля е за мигачите.Бушона пък за радиатора,ха сега ква е връзката с гасненето.Да не ти дава нещо на късо някъде?

Потребителски аватар
lshdfo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lshdfo » Пет 26 апр 2013 11:36

Iezekil написа:Много странно,това реле мисля е за мигачите.Бушона пък за радиатора,ха сега ква е връзката с гасненето.Да не ти дава нещо на късо някъде?

Нямам идея пич :neutral единственото нещо което знам е,че сто процента за смяна е "Въздушния филтър" не вярвам от него да ми гасне и да няма палене.

Ще я карам на диагностик :confused

Потребителски аватар
lokva
Автомобил: Passat 3c
Двигател: CBAB 2008

Мнениеот lokva » Пет 26 апр 2013 11:51

колега провери маркуча за картерните газове.

Потребителски аватар
lshdfo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lshdfo » Пет 26 апр 2013 12:00

lokva написа:колега провери маркуча за картерните газове.

Ако ми обясниш къде горе долу се намира ще го проверя :th_up

Потребителски аватар
lokva
Автомобил: Passat 3c
Двигател: CBAB 2008

Мнениеот lokva » Пет 26 апр 2013 17:43

маркуча излиза от картера и достига до въздухопровода
Прикачени файлове
r-800-600-vw-golf-1-6-mi-abu.jpg
намира се от долната страна

Потребителски аватар
stefarata
Автомобил: Ford S Max MK1
Двигател: TDCI

Мнениеот stefarata » Пет 26 апр 2013 18:20

Закарай колата на елкон, да не се запалиш някъде. После ако проблема продължава го търси по линията бобина, кабели на свещи, бензинова помпа. Маркуча за картерните газове прави проблем зимата евентуално ако замръзне.

sevelin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sevelin » Пет 26 апр 2013 18:29

lshdfo написа:Здравейте!Бях пуснал тема вчера но я заключиха.

Старата тема текст --> "Здравейте пичове!Имам следния проблем карам голф3 ми 1.6 и започна да ми гасне в движение/заглъхване все едно няма бензин.Днеска сипах 4литра бензин карах 10мин. и изгасна и после няма палене Видях че бушон номер 4 е изгорял и го смених но пак не палеше само с дърпане успяхме да запалиме и приятеля ми каза че съм я бил задавил... хубаво както и да е.. преди малко се прибирам и пак заглъхваше и като паркирах от таблото при бушоните имаше пушек :( мисля че номер 21(реле черно) беше адски вряло (изгори ме) и го махнах.Дайте някаква идея какво да правя че вече се уморих... и дали трябва да махна клемите от акумулатора да не вземе да се запали :("

Объркал съм номера на бушона не е 4-ти а 19-ти, за релето ясно изгоря то и преди 2 години ми беше преебано и го смених от моргата 2-ра ръка.Днес запалих колата без проблем 40минути форсирах какво ли не правих и колата не загасна ни един път.Гасих я, палих я и нямаше проблем ,но ми държи 1000-1100 оборота.Момчетата ,които писаха в старата тема ми казаха ,че е проблем от бензиновата помпа.Добре де, 40 минути работи и не ми гасне пак ли е възможно да е от помпата?и защо държи тия обороти :bowdown

Поздрави на всички пичове в този форум :iloveu_all_bitches.gif

Потребителски аватар
lshdfo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lshdfo » Пет 26 апр 2013 18:48

stefarata написа:Закарай колата на елкон, да не се запалиш някъде. После ако проблема продължава го търси по линията бобина, кабели на свещи, бензинова помпа. Маркуча за картерните газове прави проблем зимата евентуално ако замръзне.

Това елкон нищо не ми говори.сега като се сетих ония ден когато изгоря релето бях махнал клемите от акумулатора и на следващия ден си работеше супер (само оборотите къде бяха малко високи) и чак сега се сетих че при голфовете като махнеш клемите изтрива всички грешки... да не би да е било заради това?Дали ще си работи добре и след време пак ще почне да прави така?

Потребителски аватар
lshdfo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lshdfo » Пет 26 апр 2013 19:38

lokva написа:маркуча излиза от картера и достига до въздухопровода

Разгледах го доколкото успях да видя си е наред ,но ми направи впечатление че е доста мек.

Мерси че се опита да помогнеш :bowdown

Потребителски аватар
lshdfo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lshdfo » Пет 26 апр 2013 19:40

lshdfo написа:
stefarata написа:Закарай колата на елкон, да не се запалиш някъде. После ако проблема продължава го търси по линията бобина, кабели на свещи, бензинова помпа. Маркуча за картерните газове прави проблем зимата евентуално ако замръзне.

Това елкон нищо не ми говори.сега като се сетих ония ден когато изгоря релето бях махнал клемите от акумулатора и на следващия ден си работеше супер (само оборотите къде бяха малко високи) и чак сега се сетих че при голфовете като махнеш клемите изтрива всички грешки... да не би да е било заради това?Дали ще си работи добре и след време пак ще почне да прави така?

Пробвах я и пак си прави проблемите.Ще я закарам на лекар :) видело се е че трябва да се дават пари в тая криза и безработица.

Мерси на всички за положения труд да ми помогнат да сте Живи и здрави (Peace)

Потребителски аватар
nikolai_an
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolai_an » Нед 28 апр 2013 20:28

датчика в делкото може да е

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”