passat b3 1.8 RP на бензин работи около три минути
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Re: passat b3 1.8 RP на бензин работи около три минути
Същия случай,излязъл малко кабела от към дюзата...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Че е щуротия вече се убедих ама къде? Няма да е при дюзата ,а едва ли и при TPS -а защото там маншончетата ги вадих не веднъж,все щях да забележа нещо,а и бая дърпане и бутане беше
По скоро при компютъра и комутатора,там бях бутал като тръгна.То тези бели стават обикновено където има движение,покрай мотора ама знае ли човек...

- judasss
- Автомобил: neshto nezakonno
- Двигател: 2.9 VR6
- Контакти:
Петър Христов написа:Ламбдата е откачена преди години и си работи и без нея.
Колега за мен проблема идва от липсващата сонда , докато колата е студена еку то не я търси ... за нормална работа са й нужни над 600градуса , в момента в който колата загрее колата почва да работи и по ламбда контрол.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Тя сондата не липсва,там си е
Проблема няма как да е в нея тъй като е откачена от години,поне три.Колата винаги се пали на газ дори при -20 градуса но газ никога не се зарежда преди да свърши и да мина 3-4 километра на бензин и откакто е откачина ламбдата никога не е имало проблем при преминаване газ бензин.Бензин винаги има около 20 литра за да не остава помпата суха а и газовата бутилка събира 16 литра което са 220 230 километра и като тръгна на някъде винаги се налага да мина 10-20 КМ на бензин.Единственото което се влоши е разхода от 6.5 извън града качи на 8.5 бензин,но това не е страшно.

Проблема няма как да е в нея тъй като е откачена от години,поне три.Колата винаги се пали на газ дори при -20 градуса но газ никога не се зарежда преди да свърши и да мина 3-4 километра на бензин и откакто е откачина ламбдата никога не е имало проблем при преминаване газ бензин.Бензин винаги има около 20 литра за да не остава помпата суха а и газовата бутилка събира 16 литра което са 220 230 километра и като тръгна на някъде винаги се налага да мина 10-20 КМ на бензин.Единственото което се влоши е разхода от 6.5 извън града качи на 8.5 бензин,но това не е страшно.
- Iezekil
Кви 800 градуса,ква ламбда.Моното спокойно си работи и без нея,камо ли да гасне,а за градусите си ги завишил малко.
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Е,то Колегата е писал 600гр,но все тая...Все си мисля,че ще излезе нещо с ТПС-а ....Между друго РП-то може да работи и с Дросел от АБС двигател,лично изпробвано над 5 год!
- Iezekil
Ако това има значение,моя АБС е с дросел от РП.
Първото ми съмнение и на мен беше за ТПС,но какно отбелязах моята кола работи и без него.
Първото ми съмнение и на мен беше за ТПС,но какно отбелязах моята кола работи и без него.
- judasss
- Автомобил: neshto nezakonno
- Двигател: 2.9 VR6
- Контакти:
Iezekil написа:Кви 800 градуса,ква ламбда.Моното спокойно си работи и без нея,камо ли да гасне,а за градусите си ги завишил малко.
Аз му предлагам да опита , не за мойта кола има тема че не работи добре ?! А колко са градусите ?
Моното май няма нито мап , нито дебитомер ...... това че преди е работила без ламбда не означава нищо

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
300 са градусите, необходими за работата на ламбда-сондата.
И да - моното няма измерване количеството навлязал въздух.
То работи при наличието на 2 параметъра - положение на ТПС-а и температура на антифриза. Всичко друго е бонуКс
Е добре, де! 3 са параметрите - и сигнал от хол-датчика в делкото е необходим
Но явно той си е в ред при колегата.
И да - моното няма измерване количеството навлязал въздух.
То работи при наличието на 2 параметъра - положение на ТПС-а и температура на антифриза. Всичко друго е бонуКс

Е добре, де! 3 са параметрите - и сигнал от хол-датчика в делкото е необходим

Но явно той си е в ред при колегата.
Колега, защо не пробваш да симулираш постоянен сигнал за бедна смес от ламбда сондата?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Пробвах още 2008г
Беше взела да прави едни щуротии,та си бях сложил генератор на правоъгълен сигнал 0.5Hz с регулиране на амплитудата за бедна-богата смес но както и да го регулирам ставаше все по зле,като свърши газта,без рестарт не можеше да тръгне.Тя си вървеше де ама зад мен- военно положение.По някое време мо же би в началото на2009г. кабела на ламбдата се беше откачил и проблемите изчезнаха.От тогава нищо не съм барал.
Е вадих повдигачи да ги чистя от нагар, смених съединител и три скоростни кутии но това не е по темата
За сега си карам само на газ,нямам време за нея.

Е вадих повдигачи да ги чистя от нагар, смених съединител и три скоростни кутии но това не е по темата

За сега си карам само на газ,нямам време за нея.
- Iezekil
Някакво развитие?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Няма кой знае какво развитие,единствено съм сложил на мястото на температурния датчик резистор 500 ома (около 60гр.).Така не успява да приключи адаптацията на ECU то и може да се кара на бензин.Установих че при някакво точно определено натоварване,независимо от оборотите(като карам на бензин)забива муцуна и и да я натискам нищо не става,а при отнемане на газта се нормализира.Явно изчезва TPS а но проблема не е в него а "по жицата".Като мръдне на някъде мотора прекъсва а после се възстановява.
Като реша проблема ще пиша какво е било,но може да не е скоро.За утре съм планирал смяна на маншони на задни амортисьори и добавяне на подложки,че и е виснал задника,а не ми се купуват ПАК "японски пружини,много са хубави,специално за комби по твърди от оригиналните"
Свалих оригиналните с по една счупена витка,слагам новите и чудо,колата е по ниска
. Та сега 6 години по късно като поомекнаха е крайно време да взема мерки 
Като реша проблема ще пиша какво е било,но може да не е скоро.За утре съм планирал смяна на маншони на задни амортисьори и добавяне на подложки,че и е виснал задника,а не ми се купуват ПАК "японски пружини,много са хубави,специално за комби по твърди от оригиналните"

- Iezekil
Извини ме,че ти пиша в темата,но би ли си погледнал пощата...
Пружини никога няма да си взема нови отново....
Пружини никога няма да си взема нови отново....