ОПИТ ЗА КРАЖБА НА ГОЛФ ИЛИ КАКВО???

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
zone967
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

ОПИТ ЗА КРАЖБА НА ГОЛФ ИЛИ КАКВО???

Мнениеот zone967 » Сря 29 ное 2006 21:25

Качвам се тази сутрин в Голфето, хвърлям слънчевите очила в ляво от волана, където е джоба кора и о: :horror: джоба е свален :horror:
Значи колата си беше заключена, алармата включена, волана заключен :lol: всичко си е на място. Ама представям си нещата така- изключваш алармата, отключваш си вратата, опитваш да запалиш (имам си едно тайно ключе, така си е дошла от Германия колата) и когато не запалва, махаш джоба за да видиш дали алармата не блокира ли запалването(при мен тая екстра не е свързана) след което си излизаш, заключваш вратата, включваш алармата...как ви изглежда,а? :shock Чувал съм, че ги разфасоват за части или като ти изтече каското в Булстрад ти пращат автоджамбази да те шашнат и да те подсетят да го подновиш :a boi de ама каското изтече август месец :dontknow: Ако на някой му се е случило нещо подобно, нека сподели :drive И все пак евала на пича, че не е изпростял да чупи колата, след като не е могъл да я запали :guinnes Ако си беше сложил кората нямаше и да разбера че е влизано вътре.

pipi_to
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pipi_to » Сря 29 ное 2006 21:52

А сигурен ли си, че ти работи датчикът за отваряне на шофьорската врата, защото може от това да не се е пуснала алармата. Иначе тея ключалки се отварят само с поглед.

Потребителски аватар
zone967
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zone967 » Чет 30 ное 2006 16:49

pipi_to написа:А сигурен ли си, че ти работи датчикът за отваряне на шофьорската врата, защото може от това да не се е пуснала алармата. Иначе тея ключалки се отварят само с поглед.

Работи си всичко :roll:

Потребителски аватар
Sara_Bold
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sara_Bold » Чет 30 ное 2006 16:52

Мой познат ми беше разказал подобна история с думите:"Еее!Аз много съм доволен от момчетата дет ми откраднаха касетофона.Спрели алармата,отключили колата,културно свалили касетофона и после пак я заключили и пуснали алармата!" :wink:

Потребителски аватар
Goti4eskiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Goti4eskiq » Чет 30 ное 2006 17:14

Извинявам се ще задам един въпрос извън темата,но има ли смисъл ако алармата има вграден имобилайзер да се прави отделно копче което да спира бензиновата помпа примерно?Предполагам ако целта е била кражба това скрито копче е спасило колицата на колегата?

Потребителски аватар
baTkoTo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот baTkoTo » Чет 30 ное 2006 17:29

Леле човече ти ме затапи как ще ти изключат алармата ще я отключат е ясно но алармата сигурно бате ако си слагал алармата при застрахователите те си знаят слабите места на алармите и ...

Потребителски аватар
Nadya_
Автомобил:
Двигател:

Re: ОПИТ ЗА КРАЖБА НА ГОЛФ ИЛИ КАКВО???

Мнениеот Nadya_ » Чет 30 ное 2006 17:42

zone967 написа: И все пак евала на пича, че не е изпростял да чупи колата, след като не е могъл да я запали :guinnes Ако си беше сложил кората нямаше и да разбера че е влизано вътре.

Аха, то и свестни има.. :oops: :twisted: mhihi mhihi
оставаше само и да изчака, за да се извини за неудобството.. :029:
Това в кръга на шегата.. :wink:

..иначе, това, че имаш своеобразен скрит "имобилайзер" те е спасило. Хитро решение, на стария Голф имаше такъв 8)

Последна промяна от Nadya_ на Пет 01 дек 2006 0:32, променено общо 1 път.

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Чет 30 ное 2006 19:45

еми за такива случай много помага сложено ключе, не отнема повече от 10 мин и 0,5 лв, а спасява. аз лично съм си прекъснал модула/превключвателя/ за газ-бензин и до него просто не стига ток.всичко заводско го преодоляват по-лесно

Потребителски аватар
Jerom
Автомобил: Golf II
Двигател: RF
Контакти:

Мнениеот Jerom » Пет 01 дек 2006 0:24

Абе те ако са решили да свият дадена кола...едно копче ли ще ги спре mhihi

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Пет 01 дек 2006 0:45

Добре де.. как може да деактивират алармата???
Сигурно са ти записали кода на дистанционното или .. де да знам.

Бтв.. я дайте идея какво може може да се направи по 2ка с транзисторно запалване.. за момента вградения имобилайзер на алармата прекъсва един от кабелите на бубината.. но си мисля че след като тия без проблеми преодоляват аларми то тогава и това няма да ги спре :cry:

Потребителски аватар
Huizel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Huizel » Пет 01 дек 2006 0:45

Jerom написа:Абе те ако са решили да свият дадена кола...едно копче ли ще ги спре mhihi

Пирони,пирони ги спират mhihi Къде го чух немога се сетя.но на един пич му гепили ладата/по времето когато се крадяха/много често.Най накрая слага една дъска с пироните нагоре на шофьорската седалка под тапицерията :да: Джамбазчето влиза и сяда :twisted: и :eyecrazy :eyecrazy :eyecrazy .Ама после май беше осъдил собственика на ладата за средна телесна повреда .

Потребителски аватар
Goti4eskiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Goti4eskiq » Пет 01 дек 2006 8:45

Muncho написа:Добре де.. как може да деактивират алармата???
Сигурно са ти записали кода на дистанционното или .. де да знам.

Бтв.. я дайте идея какво може може да се направи по 2ка с транзисторно запалване.. за момента вградения имобилайзер на алармата прекъсва един от кабелите на бубината.. но си мисля че след като тия без проблеми преодоляват аларми то тогава и това няма да ги спре :cry:

Доколкото четах в сайта на производителя на мойта аларма,най-често алармите се деактивирали чрез електрошокова палка.А за записването на кода - повечето съвременни аларми са със скачащ код който няма начин да се хване.И все пак ако копчето е добре скрито не мисля че има начин да се преодолее.Ето малко повече инфо за начините за деактивиране на аларма. http://www.lesi-bg.com/bg/steal.htm

Потребителски аватар
z_stef
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот z_stef » Пет 01 дек 2006 10:54

Пирони,пирони ги спират Къде го чух немога се сетя.но на един пич му гепили ладата/по времето когато се крадяха/много често.Най накрая слага една дъска с пироните нагоре на шофьорската седалка под тапицерията Джамбазчето влиза и сяда и .Ама после май беше осъдил собственика на ладата за средна телесна повреда.

Подобен случай знам, само че вместо пирони - рибарски куки ...
закачил се мизерника и не може да мръдне :a boi de

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Съб 02 дек 2006 2:21

Я кажи каква ти е алармата и къде е монтирана.....с фиксиран или с скачащ код е !! Ако е монтирана от Lesi потърси Иван Къндев(Собственик на фирмата) и му обясни какво ти се е случило ,почти всички модели на Lesi могат да покажат от кои зони е имало аларми .......трябвало е да видиш как мига светодиода и по принцип Леси връзват и клаксона към алармата така че трябва да си умрял да не чуеш !!Техните аларми имат опция и за байпас от дистанционното провери си метода на активиране и ....да не бъркаш........

emzo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emzo » Съб 02 дек 2006 6:54

където е джоба кора и о: джоба е свален

На моя пасат точно там някой беше монтирал прекъсвач. Една цъкалка дето не бяха ми казали, че съществува и аз да взема без да искам да я изключа. Два дена колата по майстори, какво ли не сменяха - комутатор, делко, кабели... накрая един алармаджия само с поглед разбра каква е работата. :idea: :)

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”