пасат б5 проблем с ел стъкло
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: пасат б5 проблем с ел стъкло
Колеги моля някой ако знае да сподели ако има релета , и евентуално къде се намират.
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Релета няма май. Като подадеш директно ток на мотора работи ли? Т.е. стъклото качва/сваля ли се? Ако да - най-вероятно се задейства защита от претоварване която май е някъде в комфорт модула.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да като дам ток вдига и сваля стъклото,а от копчето само прицъква.Ако е от модула трябва ли да се подмени с друг или може да се поправи
-
Идея си нямам. Аз ако бях щях да го отворя и да го разгледам. Ама за целта трябва да разбираш малко от електроника. Я преди това провери и самото копче на вратата.
Иначе комфорт модула май се намира точно по средата на колата в предната част (под модула за климатроника и радиото) - като извадиш конзолата с пепелника ще го видиш. Закрепен е за тунела между седалките. Не знам как се вади най-лесно.
Иначе комфорт модула май се намира точно по средата на колата в предната част (под модула за климатроника и радиото) - като извадиш конзолата с пепелника ще го видиш. Закрепен е за тунела между седалките. Не знам как се вади най-лесно.
Комфорт модула на Б5 не е ли под краката на шофьора ??? Щото ако е там може и да е пийнал вода.
-
А, може :) . Не съм сигурен какво е това зад пепелника.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Копчетата ги смених защото мислех че е от тях,ама явно не е.А тези кото сложих едва ли имат същия дефект.Как да разбера дали е от модула или си трябва майстор?
-
Ами има 4 места от където може да е проблема - копчета, моторчето, кабелите или модула.
За да провериш мотора и да си сигурен в него сравни тока който консумира с някой от работещите при едни и същи условия.
Копчетата си ги проверил щом при смяната е останало същото.
Кабелите - има шанс и да е там - ако има оголен кабел и дава на късо към купето (примерно някой от захранващите кабели към мотора). Ама тогава предполагам щеше да се движи в едната посока и само да цъка в другата. Та проверяваш кабелите по целия път до модула.
Ако не е никое от горните - остава да е комфорт модула.
За да провериш мотора и да си сигурен в него сравни тока който консумира с някой от работещите при едни и същи условия.
Копчетата си ги проверил щом при смяната е останало същото.
Кабелите - има шанс и да е там - ако има оголен кабел и дава на късо към купето (примерно някой от захранващите кабели към мотора). Ама тогава предполагам щеше да се движи в едната посока и само да цъка в другата. Та проверяваш кабелите по целия път до модула.
Ако не е никое от горните - остава да е комфорт модула.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Провери си снопа кабели между купето и вратата - някой път се "кинат" там... Модула може и да се поправя. Моя ми дръпна едни 50лв 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси за съветите, ще пиша ако има развитие.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги проблема е решен,а причината беше окислен кабел под стелката до комфорт модула [URL=http://slav4o08.snimka.bg/photos-from-gs
Ми нали ти казах, къде е модула. Вземи го качи на високо-под таблото.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да видях го къде е и тои си беше сух,а един кабел беше заминал които излиза от големия сноп минаващ от страни.Иначе за да го преместя трябва да удължа кабелите нали.