Карбуратор от Ауди на Голф 2

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
GTI1.8
Автомобил: Golf mk2 GTI
Двигател: PB 1990

Карбуратор от Ауди на Голф 2

Мнениеот GTI1.8 » Нед 12 май 2013 9:14

Колеги здравейте имам едно питане,казаха ми че може на голф 2-ка 1.6 карбуратор която както знаете е с най - гадния карбуратор пиербург 2Е да се сложи някакъв карбуратор от Ауди но не знам точно какво.Ако можете да ми помогнете да ми кажете какъв точно и от какво Ауди и дали е нужно нещо да се преправя или евентуално да се смени само плочката от долу. :th_up

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Re: Карбуратор от Ауди на Голф 2 [ПОМОЩ]

Мнениеот zdravko_jett » Нед 12 май 2013 9:35

колега търси си 2Е3 с полуавтоматичен смукач е, 3 та година карам с такъв решил съм си проблемите,ще минеш без преправяне най много жилото за газта ако се наложи да доработиш,монтират го на 1,3 двигателите, също и на някой карбураторни пасати Б3 а и на опел(на кадетки съм виждал) също го слагат така че май ще ти е по лесно такъв да сложиш,кутията на въздушния филтър също си пасва

magahaneca
Автомобил: Jetta mk2
Двигател:

Мнениеот magahaneca » Нед 12 май 2013 10:10

на ауди са предимно Кеихин..И на мен ми бяха пуснали муха,ама се отказах.Щяло да върви повече и да харчи мн по-малко,но трябва да сложиш и оная грозна кутия..И c големия ми късмет сичките аудита които намирах за донори бяха с пиербург не с кейхин..та гледа и мисли :mhihi :beer

Потребителски аватар
LuIS
Автомобил: Audi A4 S-Line 2002
Двигател: 1.9 AWX

Мнениеот LuIS » Нед 12 май 2013 10:51

Потребителски аватар
GTI1.8

Мнениеот GTI1.8 » Нед 12 май 2013 12:10

Аз бях с Пиербург 2Е с автоматичен смукач този който си оригинален на 2-ките имах много проблеми с него и един майстор ми монтира опелов карбуратор пак Пиербург 2Е малко по малко върви но харчи и малко по малко.Но разлика няма на газ и на бензин имам големи проблеми постоянно мени празния ход по някой път гасне постоянно по нещо трябва да се прави по празния ход да се регулира и т.н.Кажете какъв карбуратор да сложа който да си е универсален и да не се преправя кой знае колко.Може да не е от ауди.Колегата по горе спомена за 2Е3 той от каква кола е да не е като сегашния ми. :Mr Green Fun

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 12 май 2013 12:39

Конструктивно 2е2 и 2е3 са почти идентични, с разлики в смукача. 2е3 се монтира в доста автомобили, не само във ФВ. При ФВ в леките коли се монтира на 1.3 моторите до 1991, има го и при Т3 1.9 мисля мотора (освен това се среща и при други марки - Опел, Форд, Мерцедес) :gruebel .
Могат да се сложат всякакви двукамерни карбуратори стига да им се направи фланец към колектора. Друг карбуратор почти означава друга кутия на филтъра и вероятно преправяне на жилото на газта. Ако има и ръчен смукач добавяш и жило в купето - мисля, че дизеловият авансатор може да се пригоди за целта.
Иначе за Ауди мисля плъг-н-плей става Кейхин 1, ако не ме лъже паметта.

Потребителски аватар
GTI1.8

Мнениеот GTI1.8 » Нед 12 май 2013 12:42

Добре много благодаря за информацията,искам и друго да попитам което според мен може да е но понеже не разбирам искам и вашето мнение,имам два тампона на мотора за смяна поради причината че мотора мърда може ли да няма хубава работа и да ги прави тия мизерии с да няма празен ход,да мени настройките и т.н.

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 12 май 2013 12:45

По принцип тампоните са монтирани там с две цели:
1. Да крепят мотора за предвидените за целта места (в случая преден мост и гредата под радиатора)
2. Да обират вибрациите от него, да ги абсорбират, доколкото може.
Логично е ако моторът вибрира и тресе повече от обичайното да се прецакат по-бързо. А дори и да работи читаво, пак могат да са за смяна, особено ако говорим за оригиналните от завода. Гума е, старее :th_up
Ако питането ти е дали от разбити тампони моторът не работи добре - моят отговор е по-скоро от неработещ добре мотор (разбирай такъв дето работи неравномерно и тресе) се разбиват тампоните => погледни двигателя. В смисъл да не търсиш проблема в тампоните (така или иначе ако са вече за смяна трябва да се сменят), а в работата на двигателя.

Потребителски аватар
GTI1.8

Мнениеот GTI1.8 » Нед 12 май 2013 13:06

Добре ще започна от начало когато бях със стария карбуратор да видим дали ще успеем да се разберем.

Когато взех колата нямаше абсолютно никакви проблеми,дойде един приятел и спомена че много мърда карбуратора и че е скъсана плочката от долу съответно дърпа въздух от там и не работи как трябва,реших да го послушам отидох купих плочка тръгваме да я сменяваме не стана за този карбуратор на края след сумати плочки отидох при един майстор и му казах така и така не мога да намеря плочка за този карбуратор и колата не работи как трябва,почнаха едни разглобявания 9 дена 8 часа накрая пасна една плочка от пасат сложихме този карбуратор не може да заработи как трябва не се разбра какво му е,сменихме го с този който е сега от опел стана запалихме я и от тогава тая кола отново няма нормална работа,не държи празен ход и губи всякакви настройки..държи нисък празен ход,няма празен ход,като я изфорсирам почти остава в оборотите в който съм я изфорсирал,и никой не може да ми каже от какво..Искам да я направа писна ми да я карам така да ми дава постоянно проблеми,взимам завой по инерция,обръчам или нещо права и малко от малко заради хидравликата мен оборотите,но тя почти изгасва,карам по инерция набивам рязко спирачки оборотите падат почти изгасва даже и някой път направо си гасне..

Не знам в този голям текст дали някой ме разбра но това е всичко и започвам с всеки изминал ден да се ядосам все повече.

magahaneca
Двигател:

Мнениеот magahaneca » Нед 12 май 2013 13:18

И все пак сигурен ли си че е здрав тампона на карба?

Потребителски аватар
GTI1.8

Мнениеот GTI1.8 » Нед 12 май 2013 13:20

Да чисто нов е и от както е сложен колата никога не е работила както трябва.

magahaneca
Двигател:

Мнениеот magahaneca » Нед 12 май 2013 13:22

ем то със смените на карбовете кфо ставаше с вакуумите....смис не са еднакви май :wink

Потребителски аватар
GTI1.8

Мнениеот GTI1.8 » Нед 12 май 2013 13:32

На тези двата специално са еднакви и майстора всичко прегледа и сложи и направи както си е,нали уж с това се занимава.Някой ако знае по София някой добър карбураторджия още сега бих тръгнал,само и само да знам че като пусна по инерция или като паркирам и т.н. няма да ми прати мизерии.

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 12 май 2013 14:59

Не знам при кой си ходил, но вит_аутософия смятам може да ти свърши работа. Няма логика да е в тампона цялата мизерия, ако преди това не ти е правила проблеми. Би следвало с нов тампон нещата да се променят към по-добро, а не към по-лошо.

magahaneca
Двигател:

Мнениеот magahaneca » Нед 12 май 2013 15:11

Горивото е проблема бе колега..до са го мислих при мен от кфо беше и ето...ако имаш бензиново филтърче преди помпата,виж дали дърпа само бенз или има и мехурчета другото откачи маркучите от карба и провери дали при смяната на карбовете не се е сцепил някой :beer

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”